Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Κορωνοϊός: Σε κλοιό η Αττική - Εφιαλτικά σενάρια με την αύξηση των κρουσμάτων και τις γεμάτες εντατικές

Μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες επιβεβαιώθηκαν 1.161 κρούσματα σε όλη τη χώρα - 359 σήμερα, εκ των οποίων τα 212 στην Αττική - Δύο νέοι θάνατοι τις τελευταίες ώρες μετά τους 9 που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ- Αγώνας δρόμου για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με κλίνες εντατικών, ενώ στην Αττική χθες η πληρότητα βρισκόταν στο 70%

Εφιαλτικό σκηνικό δημιουργεί η καθημερινή, σχεδόν, αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, με την Αττική να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη Δευτέρα έως σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί συνολικά 1.161 κρούσματα, εκ των οποίων τα 212 στην πρωτεύουσα. Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκαν 9 θάνατοι, στους οποίους, όμως, προστέθηκαν έως τις 20.30 σήμερα, άλλοι δύο.

Πριν συμπληρωθεί μια εβδομάδα από το άνοιγμα των σχολείων, σχολικές μονάδες έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων, ενώ σε κατάσταση ασφυξίας μπαίνουν μέρα με τη μέρα οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το 70% των εντατικών στην Αττική είναι ήδη γεμάτες, ενώ το ποσοστό πληρότητας για το συνολο της χώρας ήταν στο 37,5%.

Ηδη, οι αρμόδιες υπηρεσίες τρέχουν να προλάβουν ώστε να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των εντατικών, με 40 επιπλέον κλίνες να προετοιμάζονται για την Αττική εντός των επόμενων ημερών. ο σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες: 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας, 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν», 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Ωστόσο, η χώρα έχει μπει σε μια νέα, αχαρτογράφητη περιοχή της επιδημίας του κορωνοϊού SARS-CοV-2 για μία ακόμη φορά η χώρα μας. Το άνοιγμα των σχολείων σηματοδοτεί τη λήξη μιας χωρίς αμφιβολία πρωτόγνωρης θερινής περιόδου και την απαρχή μιας δύσκολης όσο και απρόβλεπτης φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το καλό σενάριο για την εξέλιξη της επιδημίας είναι να εκδηλώνονται αλλεπάλληλα κύματα μικρής ή μέτριας έντασης μέχρι και την ερχόμενη άνοιξη. Το αρνητικό, να ενσκήψει δυνατό και με απρόβλεπτη ένταση το επόμενο, το τρίτο, σαρωτικό κύμα μέχρι τον Νοέμβριο.

Και στα δύο σενάρια αστάθμητος παράγοντας θεωρείται η εποχική γρίπη, ενώ κρίσιμες θεωρούνται και άλλες παράμετροι όπως η ηλικιακή ομάδα που θα είναι «επικεφαλής» και θα οδηγεί την πορεία των μεταδόσεων και η συχνότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συρροών θετικών κρουσμάτων, δηλαδή των επιδημικών εστιών που θα ανακύπτουν. Στην Ελλάδα οι αρμόδιοι ανησυχούν γνωρίζοντας ότι μια «δύσκολη» περίοδος εποχικής γρίπης θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπερκορεσμό τα ήδη επιβαρυμένα τμήματα επειγόντων περιστατικών και ΜΕΘ. Η παραγγελία και δέσμευση 4 εκατομμυρίων δόσεων αντιγριπικού εμβολίου που έχει γίνει από το υπουργείο Υγείας θεωρείται πως θα ενισχύσει το αντιγριπικό μέτωπο στη χώρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου