Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Πορτοσάλτε: Κασσελάκης-Αποστολάκης με ηχώ Ακροδεξιάς;…

Άρης Πορτοσάλτε

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται σε κομμάτια, σκορπίζεται. Ολοήμερο ριάλιτι σε απευθείας μετάδοση. Μέσα στην τοξική σκόνη πρόλαβαν να εγκαταλείψουν κι οι μισοί που ψήφισαν Στέφανο for President. Τα πράγματα δείχνουν πως θα παραμείνει ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ακόμη τον τίτλο ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκης. Μέντωρ ο Πολάκης. Έχει αναλάβει τα ιδεολογικά του οίκου, μέχρι να μάθει την πολιτική ο Πρόεδρος, να γίνει «ξεφτέρι».

Φαίνεται, κάτι τέτοιο είχαν στο μυαλό τους όσοι μαζί με τον περιπατητή του Σουνίου σκέφτηκαν το σχέδιο ανακατάληψης του ΣΥΡΙΖΑ και της εκδίωξης εκείνων για τους οποίους ο μέγας Ηγέτης δε θα ήθελε να λερώσει τα χέρια του. Έτσι προφανώς αποφασίστηκε και η απόβαση στη Μακρόνησο παρέα με τον ναύαρχο Αποστολάκη, κληρονομιά του Καμμένου στην ριζοσπαστική Αριστερά του Τσίπρα και τώρα πια στον Κασσελάκη.

Οι εικόνες από τη διάλυση είναι προφανώς πιο ελκυστικές για το φιλοθεάμον κοινό. Για τον ΣΥΡΙΖΑ που απομένει, του Πολάκη, του Αποστολάκη και του Κασσελάκη, ελάχιστα είναι ξεκάθαρα. Ο όποιος πολιτικός λόγος του περιδιαβαίνοντα, τους δρόμους γύρω από το Μουσείο Ακροπόλεως, Κασσελάκη περισσότερο συσκοτίζει.

Το κόμμα πατρότητας Τσίπρα με αρχηγό τον Κασσελάκη και πολιτικό σύμβουλο τον Πολάκη δεν ξέρουμε τι ακριβώς «λέει». Ξιφουλκεί ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τις λαϊκές αγορές, ανάμεσα στο κράτος δικαίου και στα σούπερ μάρκετ, χωρίς να μπορεί να επιβάλει, μέσα στο σκορποχώρι του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική ατζέντα.

Αν κάτι ξεχωρίζει από τον ιδεολογικό «αχταρμά», το γράφω σκοπίμως με την τουρκική λέξη, είναι μια ατάκα που χρησιμοποιεί ο Κασσελάκης στις αθηναϊκές του βόλτες. Επιμένει σ´ έναν επιθετικό προσδιορισμό για την «Αριστερά» του, την οποία χαρακτηρίζει «Πατριωτική». Και προειδοποιεί τον Μητσοτάκη να μην «αποστρατιωτικοποιήσει» τα νησιά, λες κι έχει τεθεί τέτοιο ζήτημα. Ο Κασσελάκης ψεύδεται. Θέμα αποστρατιωτικοποίησης δεν υπάρχει. Ούτε και στη διάσταση ότι δήθεν αδυνατίζει η ελληνική άμυνα από τη μεταφορά στρατιωτικού υλικού προς την Ουκρανία. Εκτός κι αν ο Πρόεδρος Κασσελάκης εκφράζει την…πατριωτική του αγωνία υπέρ της Ρωσίας!

Το θέαμα από το σκορποχώρι του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ψυχαγωγία του. Όμως και η παρακολούθηση του ιδεολογικού περιβλήματος για το εναπομείναν απόκομμα τη σημασία του. Σε μια χρονική στιγμή που ο Μητσοτάκης θα επιχειρήσει μια δύσκολη προσπάθεια προσέγγισης με τον Ερντογάν η πολιτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ «Πατριωτική Αριστερά», άραγε, θα προκύψει από την ιδεολογική παρακαταθήκη των Καμμένου-Αποστολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ;

Πιθανόν εδώ να εδράζεται η σκοπιμότητα της ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ-Κασσελάκη. Να βάλει μπροστά το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινωνίας μέσω του αριστερού λαϊκισμού σε συνδυασμό με το ακροδεξιό επίχρισμα.

Δε θα είναι η πρώτη φορά…

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου