Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Στην Ελλάδα ζούμε"

Γράφει ο πολίτης Π. Παπαγαρυφάλλου

Με τη φράση αυτή όσοι πορεύθηκαν με το σύστημα της πολιτικής χαβούζας όλα ετούτα τα χρόνια του πολιτικού έιτζ και της αρπαχτής, αθωώνουν τους πάντες και τα πάντα, σηκώνοντας τους ώμους τους μ' αυτή τη φράση!
Αναρωτήθηκε αυτός ο κόσμος της ανοχής, της συνενοχής και της άμεσης και έμμεσης συνεργασίας με τους αρχικοπρίτες και τους κοπρίτες, τι έκανε για να μη φθάσουμε "στην Ελλάδα που ζούμε";
Μπερτόδουλοι! Σιωπή, γλείψιμο και… καριέρα!
Η συντριπτική πλειοψηφία των "ιδεολόγων" της μεταπολί­τευσης εφάρμοσε με επιτυχία τη συνταγή του Μ. Μακιαβέλλι που λέει: "Αν θέλεις πάντα η τύχη να σου πηγαίνει δεξιά, πρέπει να πορεύεσαι ανάλογα με τον καιρό" (βλ. "Έργα", εκδ. "Κάλβος", Αθήνα, 1984, σελ. 471).
Όπως είναι γνωστό, οι πάντες στο χώρο  της πολιτικής αποδοκιμάζουν τον "μακιαβελισμό' αλλά τον εφαρμόζουν με μεγάλη ευλάβεια στην ατομική τους συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου