Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Η παγίδα της… ανανέωσης!

   Του πολίτη Π. Παπαγαρυφάλλου
Εν όψει της πλήρους καταρρεύσεως του σάπιου πολιτικού συστήματος οι προπαγανδιστές της δημοσιογραφίας άρχισαν τις δήθεν δημοσκοπίσεις ως προς τις συνεργασίες, αποκολλήσεις και συγκολλήσεις των κομμάτων. Έτσι λένε στους σαχλαμπούχλες ακροατές τους οποίους δουλεύουν χρόνια και χρόνια: «πέστε μας τη γνώμη σας για το αν το τάδε κόμμα πρέπει να συνεργαστεί με το Α ή το Β και ταναπάλιν. Και οι «ώριμοι» και «ενημερωμένοι»  «πολίτες» σπεύδουν να πουν την κοτσάνα τους. Το ερώτημα είναι παγίδα. Πρέπει να διατυπώνεται ως εξής: «πως νομίζετε ότι θα πρέπει ν’ απαλλαγούμε από το σάπιο σύστημα» και όχι πως θα το μπαλώσουμε. Το ακριβέστερο ερώτημα θε πρέπει να είναι: «πως νομίζετε ότι μπορούμε να βγούμε μέσα από τα σκατά στα οποία είμαστε πνιγμένοι;». τα άλλα αποτελούν παγίδα και απάτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου