Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ανταπόκριση RP από Βρυξέλλες: Η ΕΕ δεν στοχεύει στην εξάλειψη της μετανάστευσης. Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

editorial-7-10
Στις Βρυξέλλες και στις συζητήσεις για τους στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, SDGs, με άξονα έως το 2030, κυριάρχησε το ζήτημα των έντονων μεταναστευτικών ροών και όχι μόνον αυτών προς την Ευρώπη. Ένα από τα συχνά ερωτήματα των δημοσιογράφων αφορούσε την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχιας και την υποβοήθηση της ανάπτυξης στον αναπτυσσόμενο κόσμο από την ΕΕ, ως μέτρο αντιμετώπισης των αιτιών της μετανάστευσης. Στελέχη της Κομισιόν, διεθνών οργανισμών για την ανάπτυξη και τη μετανάστευση αλλά και την κοινωνία των πολιτών τόνισαν την ανάγκη να καταρριφθούν δύο μύθοι για τη σχέση μετανάστευσης και παγκόσμιας ανάπτυξης.  
Κατάρριψη Μύθου 1...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν στοχεύει στην εξάλειψη της μετανάστευσης.
Πολλοί τόνιζαν ότι αποτελεί μύθο το γεγονός ότι με τους στόχους στήριξης για τον αναπτυσσόμενο κόσμο επιχειρείτε να εξαλειφθούν τα αίτια που προκαλούν τη μετανάστευση. Σε ανεπίσημες συζητήσεις, στελέχη διεθνών οργανισμών τόνιζαν ότι αναγνωρίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην κινητικότητα και τη μετανάστευση, και το σημαντικότερο, χωρίς περιορισμούς αναφορικά με τον τύπο της μετανάστευσης, αν δηλαδή πρόκειται για πρόσφυγα πολέμου ή για οικονομικό μετανάστη. Σε αυτή τη λογική κινούνταν ακόμη και στέλεχος της Κομισιόν. Στην ερώτησή μου για το κατά πόσο
Κατάρριψη Μύθου 2
Η παγκόσμια ανάπτυξη θα αυξήσει τις μεταναστευτικές ροές και όχι το αντίστροφο
Ενώ ο πρώτος Μύθος αποτελεί πολιτική θέση με την οποία κάποιος μπορεί να διαφωνεί ή όχι, ο δεύτερος μύθος αποτελεί γνώση των ειδικών στη μετανάστευση και τη διεθνή ανάπτυξη η οποία ήταν πολύ καλά τεκμηριωμένη. Ζήτησα μάλιστα σχετική δήλωση του Maurice Claassens, Συντονιστή στην ΜΚΟ Solidar, η οποία συνεργάζεται με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς σχετικά με το θέμα.
«Προτεραιότητά μας στην παρούσα προσφυγική κρίση είναι η υποστήριξη των προσφύγων μέσα στη Συρία», ανέφερε. «Αυτοί άλλωστε είναι και τα φτωχότερα στρώματα. Για να φτάσει κάποιος από τη Συρία στο Παρίσι θα χρειαστεί περίπου 22.000 ευρώ. Αυτό κάνει φανερό το γεγονός ότι δεν είναι οι φτωχότεροι των φτωχών που μεταναστεύουν προς την Ευρώπη».
Και ο Claassens δεν αναφερόταν αποκλειστικά στους πρόσφυγες πολέμου αλλά και στους οικονομικούς μετανάστες που εισρέουν στην Ευρώπη. Από την πλευρά της η Camilla Hagstrom, στέλεχος της Κομισιόν, στη Γενική Διεύθυνση Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης στη Μονάδα για την Εργασία, την Κοινωνική Ενσωμάτωση και τη Μετανάστευση, τόνισε ότι περισσότερη διεθνής ανάπτυξη θα φέρει και περισσότερη κινητικότητα και μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου