Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ: Αυξήσαμε τους φόρους για να μην μειωθούν οι συντάξεις

ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ: Αυξήσαμε τους φόρους για να μην μειωθούν οι συντάξεις
Την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι είδαν χθες τις συντάξεις τους μειωμένες λόγω της κατάργηση του ΕΚΑΣ (κι ενώ οι επικουρικές θα καταβληθούν τη Δευτέρα) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επεσήμανε ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση αύξησε τους φόρους για να μην κόψει τις συντάξεις.
Επίσης, ο κ. Βούτσης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα μειωθεί για το 2018 στο 2%, από 3,5%, ενώ για τα εργασιακά, υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα ομαδικών απολύσεων. «Δεν πιστεύω ότι σε αυτά τα ζητήματα, στα εργασιακά, να υπάρξει κάποια υποχώρηση από την ελληνική πλευρά» είπε σε συνέντευξη του στον Σκάι, υποστηρίζοντας ότι
δεν έχει συμφωνηθεί κάτι για τις ομαδικές απολύσεις.
Όσον αφορά στην υπερφολόγηση, ο κ. Βούτσης επεσήμανε «Ο κόσμος δεν ζορίζεται από επιπλέον φορολόγηση, αλλά από αυτή που υπήρχε και δεν μπορούσαμε να την κλείσουμε», ενώ για τις συντάξεις είπε «Είναι σαφές ότι η επιλογή για να μην κάνουμε για ακόμα μία φορά οριζόντιες περικοπές σε μισθούς συντάξεις και σε επιδόματα είναι δικιά μας. Και δεν θα την έκανε η κυβέρνηση Σαμαρά που εύκολα υποσχόταν πλεονάσματα 3,5% ήδη από το 2016. Το ότι πήγαμε σε μία φορολόγηση που έχει μέσα της το στοιχείο της κοινωνικής αναδιανομής, σε σχέση με επιχειρήσεις και αγρότες, δεν είναι οριζόντιο αυτό». Κι όλα αυτά τη στιγμή που από την Ευρώπη στέλνουν το μήνυμα ότι ο στόχος του 3,5% πρέπει να σεβαστεί αλλά και ότι προβλέπεται για τουλάχιστον 10 χρόνια.
Εκλογικός νόμος Για τον εκλογικό νόμο, ο κ. Βούτσης είπε πως θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου.
Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι τα βασικά στοιχεία του νέου εκλογικού νόμου είναι η απλή αναλογική με κατάργηση του μπόνους, η ψήφος στα 17, ενώ το όριο εισαγωγής στη Βουλή θα παραμείνει στο 3%. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου ο νέος εκλογικός νόμος να τεθεί άμεσα σε ισχύ. Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών. crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου