Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου, βρίσκεται στον εφιαλτικό βυθό της

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
Ο κ. Τσίπρας θα κλείσει σε λίγο δύο χρόνια στην εξουσία. Όταν όμως  την επιζητούσε, δεν είχε ιδέα τι τον περίμενε.  
Γι’ αυτό δεν προετοιμάστηκε ποτέ σοβαρά, γι’ αυτό έπαιξε τις τύχες τις χώρας στα ζάρια.
Η ζημιά για τη χώρα είναι μεγάλη, γιατί με τις αποφάσεις και τις πράξεις  του έπληξε την αξιοπιστία της  και αυτό θα φανεί πολύ σύντομα.
Στο εσωτερικό οι κυβερνώντες,  παίζουν ένα επιζήμιο και ταυτόχρονα  επικίνδυνο για τη χώρα  παιχνίδι. Δηλαδή:
- Αναμοχλεύουν  τη λάσπη στο βυθό της πολιτικής και
ανασταίνουντη ρητορική του μίσους.  
- Κατηγορούν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως εχθρό του λαού, ως τσιράκι  του Σόϊμπλε και τον αρχηγό του ως προδότη Εφιάλτη, που θέλει να παραδώσει τη χώρα στους εχθρούς του.
- Οι «γερμανοτσολιάδες», οι «Τσολάκογλου», οι «προδότες», οι «προσκυνημένοι» κ.λπ. της αντιμνημονιακής περιόδου, επανέρχονται στην πολιτική σκηνή.
Μόνο που τώρα πλέον υπάρχουν καταγεγραμμένα τα πεπραγμένα διετίας  της συγκυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Απ’ ότι φαίνεται, με αυτό το κλίμα πλέον θα πάμε ως τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Με την εφ’ άπαξ παροχή στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή, για το 2017, τις αύξησης του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, δόθηκε για μια ακόμη φορά  προτεραιότητα στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία.
Έτσι για επικοινωνιακούς λόγους ο κ. Τσίπρας καθυστερεί και διακινδυνεύει την επιστροφή της οικονομίας στην ομαλότητα, με ότι αυτό συνεπάγεται  για την κοινωνία.
Σήμερα οι επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης  βρίσκονται σε έξαρση, ενώ η οικονομία μας αιμορραγεί.
Όμως, κάθε μέρα που καθυστερούμε, χάνονται  επιχειρήσεις, άλλες σπρώχνονται σε μαρασμό,  ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται η μακροπρόθεσμη προοπτική της ελληνικής  οικονομίας.
Αν χάσουμε αυτή την ευκαιρία, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει άλλη για τη χώρα.
Είναι φανερό ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί με τις δηλώσεις του να καλλιεργήσει την ένταση και την πόλωση, να επιτείνει την κοινωνική αναταραχή που θα προκληθεί λόγω των δικών του σκόπιμων ενεργειών και να αποδώσει όλα αυτά στους αδίστακτους δανειστές και στους εγχώριους συνεργάτες τους.
Επιπλέον, ένα κρίσιμο σημείο που καθιστά επικίνδυνη για τη Δημοκρατία μας τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βρίσκεται στη απόφαση του πρωθυπουργού «να μην παραδώσει το λαό στους yesmen», κάτι που διακηρύσσει ευθαρσώς.
Όμως όλοι γνωρίζουμε ότι στις Δημοκρατίες δεν παραδίδεται κανένας λαός, αλλά η διακυβέρνηση του τόπου.
Ωστόσο η άρνηση παράδοσης της εξουσίας από τον ηττημένο στον νικητή, συνιστά εκτροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια και αναστολές, δεν φανερώνει κανένα σεβασμό προς τους πολιτικούς του αντιπάλους.
Κατά συνέπεια θα μας οδηγήσει σε οξεία πολιτική σύγκρουση, με άγνωστα αποτελέσματα.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Διευθυντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου