Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ! Όταν ο Παππάς ζητούσε από τον Μιωνή να «δώσει» την Μαρεβα

«Μίλα με τον Παππά για να το φτιάξει».  Επί χρόνια αυτή η φράση αποτελούσε μόνιμο μότο στα χείλι του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Από πολύ νωρίς ο τελευταίος είχε φροντίσει να τον ρίξει στην αγορά και μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έγινε το «παιδί για όλες τις δουλειές».

Λόγω φόρτου εργασίας ο στενός συνεργάτης του Τσίπρα, είχε επιστρατεύσει και έναν συμμαθητή του, τον γνωστό Μανώλη Πετσίτη, ο οποίος μπαινόβγαινε εξ ονόματος του Παππά, κυρίως σε γραφεία επιχειρηματιών.

Οι ιστορίες που διηγούνται όσοι έζησαν από κοντά τα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης των Τσιπροκαμμενων, ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες ιστορίες, είτε σε ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, εμφανίζεται ο Νικολακης ο Παππας. Όλοι -κυρίως οι ισχυροί του χρήματος- έχουν να διηγηθούν και από μια ιστορία με τον τέως υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Μια (που λέει ο λόγος) τέτοια διηγήθηκε προσφάτως και ο Σαμπυ Μιωνής.

Όχι αυτή που παρουσία του κ. Παππά, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζήτησε 350.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Μια δεύτερη (σίγουρα θα υπάρχει και τρίτη) όπου ο συμμαθητής του Πετσίτη, ζητούσε από τον κ. Μιωνή, να πείσει τον φίλο του, Σταύρο Παπασταύρου, προκειμένου να «δώσει» την σύζυγο του νυν πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη. Επί της ουσίας ο κ. Παππας ζητούσε από τον συνομιλητή του, να συμπράξει στην κατασκευή μιας ακόμη σκευωρίας εναντίον του πολιτικού αντιπάλου. Να προσέλθει ο κ. Παπασταύρου και να πει ψέματα, μήπως και συνεχίσει τα νταλαβέρια ο Πετσίτης. Παρακρατικές πρακτικές που εκδηλώνονταν εντός του μεγάρου Μαξίμου, με πρωταγωνιστή τον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, που προφανώς δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας. Γιατί αν γνώριζε τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά, από τη στιγμή που στόχος ήταν η σύζυγος του Κυριάκου Μητσότακη.

Γ. Κουρτάκης
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου