Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Οι Κούρδοι ξεσκεπάζουν τα ψέμματα της Τουρκίας για τους πρόσφυγες της Συρίας

Το γεγονός ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες της Συρίας για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του, είναι πλέον παγκοίνως γνωστό και ομολογημένο ακόμη και από τα πιο επίσημα χείλη της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, όπως έγινε πριν λίγες μέρες κατά την επίσκεψή της στον Έβρο....
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι το πρώτο που βρήκε να ανακοινώσει η Τουρκία μόλις έγινε γνωστή η είδηση για τον θάνατο δεκάδων στρατιωτών της στην Ιντλίμπ, είναι ότι ανοίγει τα σύνορα για τους πρόσφυγες από την Συρία.
Επίσης είναι πανθομολογούμενο πως στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου της Τουρκίας περίοπτη θέση έχουν τα fake news, όπως ότι 140.000 πρόσφυγες έχουν ήδη περάσει από την Ανδριανούπολη στην Ευρώπη, κάτι που αμφισβητείται ακόμη και από Τούρκους δημοσιογράφους προκαλώντας την «έκρηξη» του υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού.
Όμως το Κουρδικό δίκτυο Rojava International Center αποκαλύπτει τώρα κι άλλα ψέματα της Τουρκίας και του Ερντογάν για του Σύρους πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα αναφέρει πως:
  • Τα τουρκικά σύνορα παραμένουν κλειστά για τους Σύρους πρόσφυγες
  • Οι Τούρκοι φρουροί των συνόρων έχουν σκοτώσει περισσότερους από 422 πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να μπουν στην Τουρκία
  • Στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος φράχτης του κόσμου μήκους 828 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε και με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση
  • Το τείχος διαιρεί κοινότητες των Κούρδων, ενώ και Κούρδοι αγρότες έχουν πέσει νεκροί από τουρκικά πυρά.

As Erdogan uses refugees to pressure EU, a reminder:

📌Turkish border remains closed to Syrian refugees

📌Turkish border guards have shot dead 422+ Syrian refugees

📌828KM EU-funded wall is world's 3rd-longest

📌Wall divides Kurdish communities, Kurdish farmers also shot dead

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου