Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

«Λέρωσαν» τη στολή του αδιάφθορου Τσίπρα

Ο Κοντονής στην Εισαγγελία και ο Τόμπρας στην Προανακριτική αποκάλυψαν τα νταραβέρια του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή

Ένα από τα βασικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ για να ανέλθει στην εξουσία ήταν το «τελειώνουμε με το παλιό για να έρθει το νέο». Και το νέο εκτός από λαγούς με πετραχήλια υποσχόταν διαφάνεια και καταπολέμηση της διαπλοκής και της διαφθοράς. Επίσης, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν συνεχώς για το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς.

Του Χρήστου Αγγελόπουλου

Τώρα, κι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιούλιο του 2019 βρίσκεται στα

έδρανα της αντιπολίτευσης, καταρρέει ημέρα με την ημέρα και το αφήγημα περί ηθικού πλεονεκτήματος. Κι αυτό διότι ως φαίνεται οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου μέσα σε χρόνο ρεκόρ αποδείχθηκαν άριστοι μαθητές του παλιού που σιχτίριζαν για τα μάτια του κόσμου. Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και τα νταραβέρια του έκανε και με τη διαπλοκή συνομιλούσε και τη διαφθορά δεν πάταξε. Τουναντίον, όπως φάνηκε και στην προανακριτική Επιτροπή για τον Νίκο Παππά, οι «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να συμπορευθούν με τη διαπλοκή και να τη χρησιμοποιήσουν για όφελός τους.

Στην προανακριτική επιτροπή ο μεσάζων στη συμπόρευση Καλογρίτσα-Χούρι με τις ευλογίες του Νίκου Παππά, ο Κυριάκος Τόμπρας, κατέθεσε ότι το όλο εγχείρημα ήταν εις γνώση του Μαξίμου και ότι νωρίτερα είχε απευθυνθεί και σε άλλους δύο επιχειρηματίες για να στήσουν το ΣΥΡΙΖΑ-channel.

Αλλά και ο Σταύρος Κοντονής στην κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές κατήγγειλε ότι η πρεμούρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν από τις εκλογές, για να ψηφιστούν οι αλλαγές του Ποινικού Κώδικα που μετέτρεψε το αδίκημα της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, ήταν για να ευνοήσει συμφέροντα και συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Αναμφίβολα τα όσα κατέθεσαν ο Κυριάκος Τόμπρας και ο Σταύρος Κοντονής δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα, πέραν του ηθικού. Κι αυτό διότι αναδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά κυνήγησε τη διαπλοκή. Τουναντίον, ανέπτυξε άριστες σχέσεις και ως φαίνεται είχε και αγαστή συνεργασία όπου χρειάστηκε.

«Όλοι στο Μαξίμου γνώριζαν τη συμφωνία Χούρι-Καλογρίτσα», είπε ο Τόμπρας, ενώ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για να εξυπηρετηθεί συγκεκριμένος επιχειρηματίας

Στην Προανακριτική

Ο Κυριάκος Τόμπρας με την κατάθεσή του στην Προανακριτική τόνισε πως ο κ. Καλογρίτσας δεν ήταν ο πρώτος επιχειρηματίας που προσεγγίσθηκε προκειμένου να αποτελέσει το ένα μέρος της περιβόητης συμφωνίας, που στόχο είχε να εξασφαλίσει στην τότε κυβέρνηση έναν φιλικό προς την ίδια και τις θέσεις της τηλεοπτικό σταθμό. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε πως οι πρώτοι στους οποίους απευθύνθηκε ήταν ο Γιώργος Κουρής και ο Φίλιππος Βρυώνης. «Ο Κουρής μού ζήτησε 48 ώρες προθεσμία για να μιλήσει με την κυβέρνηση. Τελικά, με πήρε και μου είπε: “Δεν μπορώ, δεν με εμπιστεύονται”. Και ο Βρυώνης δεν μπορούσε».

Για την επιλογή Καλογρίτσα ο κ. Τόμπρας είπε: «Ο Καλογρίτσας επιλέχθηκε επειδή είχε φιλική σχέση με την κυβέρνηση. Μόνο για αυτό τον επέλεξαν οι Χούρι. Όλη η αγορά τον φώναζε “’κόκκινο εργολάβο’. Δεν θα παιδευόμουν πολύ να πείσω τους Χούρι ότι είναι φιλικός στην κυβέρνηση. Όλοι τον ήξεραν».

«Η πρόταση ήταν να βγει από τράπεζα των Χούρι επιταγή σε διαταγή για Καλογρίτσα, ώστε με transfer να τα φέρει στην Τράπεζα Αττικής. Μάλλιασε η γλώσσα μου να τους εξηγώ ότι αυτό δεν γίνεται. Ήταν παράνομο, καθώς ο διαγωνισμός ήταν έτσι φτιαγμένος ώστε να δέχεται εγγυητική μόνο από ελληνική τράπεζα. Με παρέκαμψαν και την Παρασκευή πριν από τον διαγωνισμό, επειδή διαφωνούσα, οι Χούρι – Καλογρίτσας πήγαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Με πήρε τηλέφωνο ο Καλογρίτσας και μου το είπε. Ο Χούρι και ο Παππάς ήξεραν αγγλικά, αλλά ο Καλογρίτσας δεν ήξερε και με έβαλε ανοιχτή ακρόαση. Τους είπα ότι η ιδέα της εγγυητικής είναι “σκ@τά” και πως αν η κυβέρνηση την αποδεχθεί εγώ δεν φέρω ευθύνη. Ο Παππάς αρχικά τους είπε να στείλουν απευθείας τα λεφτά. Ο Χούρι μού είπε πως έχω δίκιο. Μετά από αυτό ο Χούρι έριξε την ιδέα για υπεργολαβία», είπε ο κ. Τόμπρας.

«Άρα ο Παππάς γνωρίζει για CCC και υπεργολαβία. Όλοι ήξεραν από πού ήλθαν τα λεφτά. Όλοι. Και ο Δραγασάκης ήξερε. Ο Καλογρίτσας επιλέχθηκε επειδή είχε φιλική σχέση με την κυβέρνηση. Λεφτά δεν είχε, ωραίος να του δώσουν την αδελφή τους σε γάμο δεν ήταν. Μόνο για αυτό τον επέλεξαν οι Χούρι. Ο Φιτ Χούρι δεν το ήθελε το κανάλι. Ο Σάμερ επέμενε. Ήθελε να κάνει ένα αντι-al jazzera δίκτυο στην Ελλάδα. Επέμενε για σύνδεση αραβικού κόσμου με Ευρώπη. Ήθελαν να υπάρχει δίωρο αγγλόφωνο δελτίο ειδήσεων για τον αραβικό κόσμο!» υποστήριξε ο κ. Τόμπρας. Επιπλέον, ο μάρτυρας προσέθεσε: «Όταν πήγα, τέλος, να μεσολαβήσω για να γίνει η δουλειά και να μπουν και τα 17 εκατομμύρια για την άδεια, ο Σάμερ Χούρι μού λέει πως μίλησε με Σπίρτζη για το τι να κάνει, και ο Σπίρτζης του είπε: “Ο Καλογρίτσας να πάει να γ… Να βάλει κι αυτός λεφτά...”».

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στις τεταμένες σχέσεις των Καλογρίτσα και Χούρι, λέγοντας πως υπήρχε μεμοράντουμ με υπογραφές –τις οποίες έχει στην κατοχή του– για συνεργασία των δύο πλευρών, ώστε να «βγάλουν» τη ζημιά των 3 εκατ. ευρώ (της εγγυητικής).

Ο Κοντονής

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής ήταν πολύ σκληρός με τους πρώην συντρόφους του στη δήλωση που έκανε μετά την κατάθεσή του στις δικαστικές αρχές για το θέμα των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα, ειδικά για τη δωροδοκία. Ο κ. Κοντονής υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε πίσω και μετέθεσε την ημερομηνία εκλογών, προκειμένου να ψηφιστούν άρον-άρον οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για να εξυπηρετήσει συμφέροντα.

Στην κατάθεσή του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία επικαλέστηκε και τα αναφερόμενα από αυτόν γεγονότα. Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την κυβερνητική απόφαση να ψηφιστούν οι ποινικοί κώδικες παραμονές των εκλογών ως «στίγμα και όνειδος» από μία κυβέρνηση, όπως τόνισε, που επαγγέλθηκε την κάθαρση, επικρίνοντας με σφοδρότητα τη διάταξη αλλαγής του αδικήματος για τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σημείωσε ότι σειρά διατάξεων των νέων Κωδίκων είναι προβληματικές και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις νομοθετικές του επιλογές στο συγκεκριμένο θέμα, σημειώνοντας πως έχουν πολιτικές ευθύνες όσοι οργάνωσαν και εκτέλεσαν το εν λόγω νομοθετικό εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου