Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Το όνειρο της εξουσίας θολώνει τις σκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ Αυταπάτες ή Κακοπιστία Οι πολίτες έχουν κρίση και μνήμη να διακρίνουν την κακοπιστία

 

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτο

Η σύγχυση και η αμηχανία διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ, παρασύροντας και την υπόλοιπη αντιπολίτευση, μπροστά στο αδιέξοδο να μην δύναται να βελτιώσει την πολιτική του εικόνα στην ελληνική κοινωνία.Το όνειρο της εξουσίας, την οποία απήλαυσανεπί τεσσεράμισι χρόνια, με την ανοχή του ελληνικού λαού και την πλήρη στήριξη της Ε.Ε., θα παραμείνει όνειρο απατηλό, διότι την καταστροφική πορεία της χώρας και την απώλεια κάθε εκτίμησης και κύρους διεθνώς, δεν είναι εύκολο να ξεχάσει ο ελληνικός λαός.

            Αυταπάτες είχε, όπως δικαιολόγησε την αποτυχία ο ίδιος ο Τσίπρας, ή ήταν μια φτωχή δικαιολογία, μη έχοντας κάποιο πιο αξιόπιστο λόγο να εξηγήσει το χάος, από το οποίο γλυτώσαμε την τελευταία στιγμή, βάζοντας πλάτες τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠΑΣΟΚ.

            Αλήθεια τόσο γρήγορα πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να τα ξεχάσει ο ελληνικός λαός;Εκατό δις ευρώ ζημίωσε την Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά διεθνείς εκτιμήσεις. Ευτυχής συγκυρία που είμαστε μέλος της Ε.Ε. και μας έσωσε από μια ολοκληρωτική, χωρίς επιστροφή, καταστροφή, η οποία, αν είχε επέλθει, θα είχε μεταβληθεί η υπερήφανη τούτη χώρα, σε χειρότερη από την Αλβανία του Χότζα.

            Χάριν της διορατικότητας του Μεγάλου και μοναδικού Εθνάρχη μας Κωνσταντίου Καραμανλή, ο οποίος κατόρθωσε, με την διεθνή εκτίμηση και μεγάλο κύρος που διέθετε, αλλά και τον πιστικό δυναμικό πολιτικό του λόγο, να μας εντάξει στην μεγάλη οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι χωρίς δυσκολίες που τις ξεπέρασε, ως πλήρες μέλος.Μαζί και ισότιμο μέλος με όλες τις δυνατές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που μας κράτησε ζωντανούς, σώζοντάς μας από τον γκρεμό που ο ΣΥΡΙΖΑ προόριζε να μας ρίξει, για ιδεοληπτικούς λόγους. Την εκτέλεση αυτής της ιδεοληψίας, την απολύτως καταστροφική, αν θα επιτρέπαμε να την ακολουθήσει, θα αναλύσω σε χωριστό άρθρο, στο οποίο θα συμπεριλάβω την τεκμηρίωση ότι, όλα όσα κατηγορεί τον Μητσοτάκη, όπως «καθεστώς», «διαιώνιση της εξουσίας» και παρόμοια απαξιωτικές ενέργειες, τα έχει πρόχειρα κατά νου, διότι είναι ακριβώς εκείνα που έκανε, όχι είχε σκοπό να τα κάνει, τα έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός.

            Η σωτηρία μας προήλθε με το τρίτο, αχρείαστο κατά τα άλλα, Μνημόνιο, το οποίο αναγκάστηκε σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση, να ψηφίσει, ως εκ των ων ουκ άνευ αναγκαίο για την σωτηρίας μας,για να μην πέσουμε στον γκρεμό και την τεράστιαοικονομική ενίσχυση που μας παρασχέθηκε.

            Την συνδρομή αυτή της Ε.Ε., η οποία, όπως δεν είναι φιλανθρωπικός οργανισμός, εγγυηθήκαμε περνώντας όλη την κρατική περιουσία και πόρους, στο Υπερταμείο για εκατό χρόνια, το οποίο ελέγχει η Ε.Ε. ως δανειστής. Γίναμε δηλαδή υποχείριο ως κράτος, με όλη του την περιουσία, στους δανειστές, με κίνδυνο, όχι μόνο να πτωχεύσουμε ξανά, αλλά να περιέλθουμε σε πλήρη εξαθλίωση, αν το Ϋπερταμείο άρχιζε να εκποιεί τα περιουσιακά μας στοιχεία, στην περίπτωσηπου οι ελεγκτές διαπίστωναν ότι δεν τηρούσαμε τους αυστηρούς όρους του τρίτου αυτού Μνημονίου.Δεν ξεχνάμε τις τακτικές επισκέψεις των εκπροσώπων των δανειστών, να ελέγχουν την πορεία των οικονομικών μέτρων που μας είχαν επιβάλει, και τους τότε υπουργούς, να παρατρέχουν σαν τρελοί, να τους ικανοποιήσουν.

            Απότο αχρείαστο αυτό Μνημόνιο, κομπάζει ο κ.Τσίπρας ότι βγήκαμε το 2018 και όχι από τα αναγκαία δύο προηγούμενα Μνημόνια, από τα οποία θα είχαμε βγει το 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015, αν, ο αφελής, όπως αποδείχθηκε,  Φώτης Κουβέλης, είχε δεχθεί να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να συνεχίσει την δημιουργική προσπάθεια η Κυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου.

            Για να πούμε όλη την αλήθεια για τα Μνημόνια, το 2018 είχε απλά λήξει η ημερομηνία ισχύος του τρίτου Μνημονίου, και διατηρήθηκε σε αυστηρή εποπτεία, μέχρι πλήρους αποκατάστασης της οικονομίας μας. Από την αυστηρή αυτή εποπτεία,βγήκαμε μόλις τον περασμένο Αύγουστο, όπως θυμόμαστε, αφού διαπιστώθηκε ότι η οικονομία μας προχωρεί αναπτυσσόμενη. Να σταματήσει λοιπόν ο απατηλός αυτός κομπασμός του κ. Τσίπρα, ότι μας έβγαλε από τα Μνημόνια το 2018.

            Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρωθυπουργός, είναι το μεγάλο και ανυπέρβλητο πολιτικό εμπόδιο για κ. Τσίπρα, και αντί να βελτιώσει τις πολιτικές του θέσεις και απόψεις, προς το ρεαλιστικότερο, προς τις επικρατούσες και επιτυχείς πολιτικές εφαρμογές των προηγμένων κρατών, επιδίδεται σε ύβρεις και εκφράσεις πεζοδρομίου,με ακραίουςπροσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού κυρίως, με την μάταιη προσδοκία να τύχουν κάποιας κοινωνικής απήχησης.

            Οι όποιοι πολιτικοί σύμβουλοί του, αλλά και ό ίδιος ο Τσίπρας, ματαιοπονούν να ελπίζουν ότι με τέτοια χαμηλού επιπέδου, μέχρι πολιτικής αλητείας επιχειρήματα, θα έχουν κάποια πολιτική απήχηση, ωσάν να απευθύνεται σε αστοιχείωτους και άσκεφτους πολίτες, την στιγμή κατά την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεγαλουργεί τα τρία αυτά χρόνια διακυβέρνησης, με επιτυχίες τόσο στο εσωτερικό, με την συμβολή των πανάξιων υπουργών του, όσο και στο εξωτερικό με το κύρος και την αξιοπιστία που έχει εδραιώσει διεθνώς, και τούτα όλα είναι ολοφάνερα στους πολίτες και δεν ξεγελιόνται!

Την τριετία αυτή της διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, παρόλα τα απρόβλεπτα δυσμενή γεγονότα που συνάντησε, όπως την πανδημία, την ενεργειακή κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανίακαι άλλα μικρότερα. Τα αντιμετώπισε με μεγάλη επιτυχία, μη αφήνοντας κανένα πολίτη που πλήγηκε να υποφέρει, δίνοντας απλόχερα χρήματα σε όλους τους αδύναμους και πληγέντες, σε τέτοιο βαθμό και ποσό, που ο καθένας νόμιζε ότι συνεχώς πάμε για εκλογές.

          Η απλόχερη αυτήενίσχυση αυτών που είχαν ανάγκη, κατέστη δυνατή λόγω του επιτυχούς έργου όλων των Υπουργών, ιδιαιτέρως δε της έντονης και επιτυχούς προσπάθειας του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που πέτυχε την απογείωση των επενδύσεων όλων των εποχών και την ανάπτυξη της οικονομίας στο πρωτοφανές 7,7% το 2022, σε συνδυασμό με τη  συνετή και αποδοτική οικονομική πολιτική του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκιούρα, χωρίς να έχουν στερήσει οι υπόλοιποι υπουργοί, με τις οδηγίες και εποπτεία πάντοτετου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

          Όλα αυτά τα βλέπει και τα γνωρίζει ο ελληνικός λαός και θα αγνοήσει κάθε φωνή σειρήνας, αποδεικνύοντας έτσι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυταπάτες πλέον, αλλά κακοπιστία στον ύψιστο βαθμό!

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου