Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει κομψά τον Ανδρουλάκη «απατεώνα»

«Εδώ είναι που λέμε, σηκώνει η επιστήμη τα χέρια ψηλά» ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα σχετικά με όσα υπαινίσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ περί «εκβιασμού» του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Ο κύριος Τσίπρας έχει προτείνει στον ελληνικό λαό να γίνει η προοδευτική διακυβέρνηση. Προοδευτική διακυβέρνηση μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ; Άρα, ο βασικός του εταίρος θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που θέλει να έχει βασικό του εταίρο το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει στην ελληνική κοινωνία τον κ. Ανδρουλάκη ως απατεώνα».

«Γιατί τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι αν συνεργαστεί ο κ. Ανδρουλάκης με τη Νέα Δημοκρατία θα είναι εκβιαζόμενος. Λένε οι Συριζαίοι λοιπόν ότι στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη έχει βρει η ΕΥΠ ενοχοποιητικά στοιχεία, τόσο ενοχοποιητικά γι’ αυτόν που η Νέα Δημοκρατία και ο Μητσοτάκης τον κρατάνε. Αυτό είναι ο συλλογισμός. Άρα ο κ. Ανδρουλάκης είναι ένας απατεώνας τον οποίο τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη και τον κρατάμε» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, καταλήγοντας «οι άνθρωποι είπαν κομψά τον Ανδρουλάκη απατεώνα, ωραίος τρόπος για να ξεκινάς μια κυβερνητική συνεργασία».

Σχετικά με το ότι ο κ. Ανδρουλάκης φαίνεται διατεθειμένος να συζητήσει με το πρώτο κόμμα σε μια προγραμματική βάση, ο κ. Γεωργιάδης, για την περίπτωση που το εκλογικό αποτέλεσμα αναδείξει πρώτη την ΝΔ μετά τις πρώτες κάλπες, ξεκαθάρισε την θέση του κόμματος, λέγοντας «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να κάνουμε κυβέρνηση συνεργασίας, μετά τις δεύτερες εκλογές».

«Οι πρώτες εκλογές γίνονται για να κάψουμε την απλή αναλογική. Οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν με το μπόνους που μάλιστα θα είναι και ελαφρώς μειωμένο για να είναι πιο δημοκρατικό και ό,τι βγάλει η κάλπη των δεύτερων εκλογών εάν ο λαός έχει διατάξει κυβέρνηση, κανένα πρόβλημα, θα γίνει προγραμματική συμφωνία. Αλλά η κουβέντα περί προγραμματικής συμφωνίας θα γίνει στις δεύτερες εκλογές. Όχι στις πρώτες» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες της Βουλής μέχρι την διάλυσή της για τις εκλογές, πλην εκείνης που θα αφορά στο κόμμα Κασιδιάρη, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε «εγώ πιστεύω ότι πρέπει τώρα ο Μητσοτάκης να κάνει εκλογές 9 Ιουλίου, να μείνει 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός Βουλής να καταλάβουν πόσο μεγάλη βλακεία είναι αυτή που έκαναν, αυτό τους αξίζει τώρα».

«Δεν είναι θέμα εκδίκησης. Να δείξει στον ελληνικό λαό, με ποιους έχουμε μπλέξει. Να μείνουν 6 μήνες τώρα εκτός Βουλής ή να γυρίσουν με την ουρά στα σκέλια. Γιατί όταν φέρεσαι αντιθεσμικά, όταν φέρεσαι κοινοβουλευτικά, πρέπει με κάποιο τρόπο να το πληρώνεις Αυτό που έχει κάνει ο κύριος Τσίπρας είναι άνω ποταμών. Ο άνθρωπος έκανε πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή, απέτυχε παταγωδώς, η Νέα Δημοκρατία μπετόν αρμέ έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την επόμενη μέρα επειδή απέτυχε, κρατάει μούτρα στη Βουλή» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων και το δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ “δημοκρατία ή εκτροπή”, ο Υπουργός Ανάπτυξης αντέτεινε τα εξής:

«Λέει ο κ. Τσίπρας, ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υπονομευτής της δημοκρατίας, διότι προσβάλλει και καταπατά τις ανεξάρτητες αρχές. Ξέρετε ότι προχθές το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον τρόπο που ξήλωσαν την κ. Κατερίνα Σαββαΐδου από την ΑΑΔΕ;

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας πήρε την απόφαση τότε, έχει καταδικαστεί από προχθές από το Ανώτατο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του πλανήτη, ότι παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον νόμο για να ξηλώσει μια κυρία που δεν συμπαθούσε σε μια Ανεξάρτητη Αρχή. Ερώτηση, ο άνθρωπος αυτός, ο καταδικασμένος από το δικαστήριο, μπορεί να μιλάει αυτή τη στιγμή για την πίστη του στους θεσμούς και να τον πιστέψει κανείς;».

Επιπλέον, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη χθεσινή ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη λεγόμενη Greek mafia. «Ξέρετε γιατί αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί και αστυνομικοί; Γιατί το δικαστήριο έκρινε ότι έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ 4.000 παρακολουθήσεις τηλεφώνων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, οι οποίες έγιναν παράνομα, χωρίς άδεια του εισαγγελέα δηλαδή. Και επειδή έγιναν οι παρακολουθήσεις παράνομα, το δικαστήριο έκρινε όλες τις μαγνητοταινίες όχι ως νομίμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα, τα απέρριψε και αυτοί αθωώθηκαν» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

Στην παρατήρηση των δημοσιογράφων ότι αυτό είναι αστοχία της υπηρεσίας, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε «μία παράνομη παρακολούθηση είναι αστοχία, 2 είναι αστοχία, 4.000 παράνομες παρακολουθήσεις είναι σύστημα. Είναι απολύτως προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδιαφορούσε για τις υποκλοπές που πλήττουν τη δημοκρατία όταν ήταν κυβέρνηση, χρησιμοποίησε τις υποκλοπές κατά κόρον, άλλαξε τον νόμο από κακούργημα σε πλημμέλημα, ούτε που τον νοιάζουν οι υποκλοπές, να φάει τον Μητσοτάκη θέλει».

Για καλάθι νοικοκυριού, πληθωρισμό και ακρίβεια

Ως προς την ακρίβεια και το καλάθι του νοικοκυριού, ο Υπουργός επισήμανε ότι «το καλάθι έχει απολύτως σταθερή αξία εδώ και αρκετές εβδομάδες» προσθέτοντας ότι πρακτικά το καλάθι έχει πάει σε τιμές περίπου Ιουνίου του 2022.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα στοιχεία της Eurostat χθες, σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα το μήνα Ιανουάριο του 2023 είχε πτώση του πληθωρισμού, «μία από τις μεγαλύτερες μηνιαίες πτώσεις σε όλη την Ε..Ε, -0,5» με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται πλέον στο 7,2 από το 7,6, μια μονάδα κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Συγκεκριμένα, στον πληθωρισμό των τροφίμων, σύμφωνα πάλι με τα χθεσινά στοιχεία της Eurostat για τον Δεκέμβριο του 2022 από τις 27 χώρες η Ελλάδα είναι στην 7η θέση από το τέλος, με 15,6. «Είμαστε 3 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 2 μονάδες κάτω από τον όρο της Ευρωζώνης, στο ένα τρίτο από χώρες όπως η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβενία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

«Δεν λέω ότι δεν έχουμε ακρίβεια. Ακρίβεια έχουμε, γιατί ζούμε στην εποχή με το μεγαλύτερο πληθωρισμό στην Ευρώπη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εισάγουμε ενέργεια, εισάγουμε τρόφιμα, εισάγουμε πρώτες ύλες, εισάγουμε καταναλωτικά αγαθά. Ό,τι παίρνουμε εισαγόμενο το αγοράζουμε ακριβότερα, αφού υπάρχει πληθωρισμός και αυτό το ακριβότερα μετριέται και σε μας ως πληθωρισμός.. Εάν το πρόβλημα με την ακρίβεια ήταν εγγενές, ήταν δικό μας πρόβλημα, δεν θα είχαμε περισσότερη ακρίβεια από τους άλλους; Θα είχαμε λιγότερη;» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης, τονίζοντας ωστόσο ότι ο πολίτης πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται γιατί αυτό που βλέπει τελικά είναι η ακρίβεια και γι’ αυτό τον λόγο έγινε η ρύθμιση για το καλάθι του νοικοκυριού.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο market pass, δήλωσε πως σε περίπου 10 μέρες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων θα είναι στον «αέρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου