Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ας επιλέξουμε την ξαστεριά από την σκοτεινιά και αντάρα Γνόφος Αγνωσίας ο Τσίπρας; Ή απεγνωσμένως, μη ορρωδών προ ουδενός, ψευδολόγος;

 Νίκος Αναγνωστάτος

Γνόφος Αγνωσίαςκυριαρχείστον ΣΥΡΙΖΑ, όταν δια του κ.Τσίπρα, χρησιμοποιεί περιθωριακά μέχρι κατασκευασμένα αντιπολιτευτικά επιχειρήματα και δη πεζοδρομιακού επιπέδου και ύφους, ακόμη και αναληθή, βυθίζοντας την χώρα στην σκοτεινιά και αντάρα εν αγνοία του, επιβεβαιώνοντας έτσι την βαθύτερη έννοια της αρχαίας μας αυτής ρήσης ή απλά δεν ορρωδεί προ ουδενός στην απέλπιδα προσπάθειά του να κερδίσει μερικά ψηφαλάκια; Είναι λυπηρό οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης και δη της μείζονος, από τους οποίους οι πολίτες αναμένουν προτάσεις για την λύση, κατά το δυνατόν, των προβλημάτων τους, με υποδειγματικό, πολιτισμένο, αλλά και πειστικότρόπο και λόγο, αντί αυτού κατέρχονται ένα-ένα τα σκαλιά της ανυποληψίας και της αιδούς. Ο πολιτικός οφείλει να εμφανίζεται ως υπόδειγμα μίμησης και όχι αποφυγής.

Στη Βουλή, το λίκνο αυτό της Δημοκρατίας και ευπρέπειας, που μας κληρονόμησαν τόσο οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, όσο και οι νεότεροι πολιτικοί μας, ακούγονται λόγια και εκφράσεις που νομίζεις ότι βρίσκεσαι στο λιμάνι, όπως το ξέραμε παλιά, χωρίς να ισχύει σήμερα, αφού και στο λιμάνι το λεξιλόγιο είναι ευπρεπέστερο.Υποβαθμίσουν έτσι τον ρόλο τους και τον προορισμό τους, αν δεν τον ακυρώνουν, με ανοίκειο τρόπο και παντελής έλλειψης πολιτικής ευθύνης μιας προσγειωμένης πραγματικότητας.Τούτο είναι φανερό όταν κατηγορεί τον πρωθυπουργό ως τον χειρότερο πρωθυπουργό της Ελλάδος, όταν γνωρίζει ότι η Ελλάδα την οποία παρέδωσε το 2019, η οποία βρισκόταν σχεδόν στο τελευταίο σκαλί της ανυπαρξίας αν όχι της ανυποληψίας, έχει αλλάξει μορφή και παρουσία.

Έχει ανυψωθεί θεσμικά, όταν έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως μία σοβαρή και σεβαστή χώρα, της οποίας ο λόγος είναι σεβαστός και ακούγεται Μια Ελλάδα που αγωνιούσε στην προσπάθειά της να κρατήσει το κεφάλι της έξω από το νερό, για να μη πνιγεί, βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια, με το κεφάλι ψηλά να καμαρώνει. Αντιμετώπισε ανώδυνα την πανδημία, χωρίς να αγνοήσει κανέναν είτε επιχειρηματία είτε απλό πολίτη, χωρίς να μη του συμπαρασταθεί και να τον βοηθήσει οικονομικά να ξεπεράσει το πρόβλημα. Κατόρθωσε να μην δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα στα νοικοκυριά από την ενεργειακή κρίση, καλύπτοντας σχεδόν εξ ολοκλήρου την όποια αύξηση της διεθνούς δαπάνης. Η ανάπτυξη της οικονομίας είναι πλέον φαεινότερη ηλίου και την έχουν αναβαθμίσει τρεις βαθμίδες οι διεθνείς αναγνωρισμένοι οικονομικοί οργανισμοί, με βάση των οποίων οι διεθνείς επενδυτές έχουν κατακλείσει την χώρα μας, επιβεβαιώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική οικονομία. Έτσι οι επενδύσεις έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, έχοντας επενδύσεις μεγάλων οίκων και οργανισμών και όχι μόνο, πάνω από κάθε άλλη εποχή. Έτσι οι πολίτες με τη σειρά τους, αισθάνονται ασφαλείς και βέβαιοι για το μέλλον τους.

Έρχεται τώρα ο κ. Τσίπρας και στην απογοήτευσή του επάνω, προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο και να διαψεύσει κάθε μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά ματαιοπονεί. Προσπαθεί με κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο, χωρίς αιδώ και δισταγμό, να ανατρέψει μια περίβλεπτηλαμπερή και θεαματική πραγματικότητα, με έωλα επιχειρήματα, υποσχόμενους τα πάντα στου πάντες,στηριζόμενοςστη γενική αντίληψη ότι είναι πιο εύκολο να εξαπατήσεις τους ανθρώπους, παρά να τους πείσεις ότι έχουν εξαπατηθεί.Το περίεργο και ακατανόητο είναι ότι κατηγορεί τον πρωθυπουργό για ό,τι ο ίδιος επιχείρησε και απέτυχε, ευτυχώς, να πετύχει, όπως να γίνει καθεστώςή να επηρεάσει την κοινή γνώμη μέσω των ΜΜΕ, ή για απ’ ευθείας αναθέσεις και τα τοιαύτα.

Οι υποσχέσεις του πλησιάζουν την έννοια του αστείου αν όχι του γελοίου, αφού όλα αυτά που υπόσχεται τώρα, τα έχει υποσχεθεί στο παρελθόν και ενώ είχε την δυνατότητα ως πρωθυπουργός  και τον χρόνο ως κυβέρνηση να τα εκτελέσει, όχι μόνο δεν έκανε τίποτε, αλλά αντιθέτως έκανε τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών, συντάξεων και λοιπών απολαβών και αυξήσεις των φόρων, δημιουργώντας ασφυκτική ατμόσφαιρα στην κοινωνία και στέλνοντας πολύ πίσω την οικονομία της χώρας.

Μας θύμισε τη ρήση του Άλμπερτ Αϊνστάϊν ότι «Τρέλα είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα». Η ταπεινότητά μου θα επέκτεινε τη ρήση αυτή του Αϊνστάϊν, ότι, «το να υπόσχεσαι ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα στο λαό, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν μπορείς να τα  κάνεις, είναιαπάτη»!Το μόνο ερώτημα που απομένει είναι, αν ο γνόφος που μας υπόσχεται, είναι εν γνώσει του ή εν αγνοία του.

Ας μην εξαπατηθούν λοιπόν οι πολίτες από τις έωλες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα και να κλείσει τα αυτιά του, ως άλλος Οδυσσέας, στις πολλαπλές και ποικίλες Σειρήνες του ΣΥΡΙΖΑ που θα κατακλείσουν την χώρα, εν όψει εκλογών.

Να μη διακινδυνεύσουμε την ασφάλεια και την πρόοδο που και με δικές μας θυσίες έχει  πετύχει η κυβέρνηση, η οποία πραγματοποίησε όλα όσα υποσχέθηκε και ακόμη περισσότερα, αλλά και τις προοπτικές που διαγράφονται για ένα καλύτερο μέλλον με ηρεμία,  ευημερία και ασφάλεια.

Να θυμόμαστε πάντα ότι, έχουμε μια κυβέρνηση που έκανε τους εχθρούς μας να μας φοβούνται και τους φίλους μας να μας σέβονται και να μας αγαπούν!

          Νικόλαος Αναγνωστάτος

          Thiakos.blogspot.com

e-mail: nanagnostatos@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου