Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η «Αυγή» ζητάει να φύγει η Ζωή, ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές

Άρθρο της Αυγής μιλά ξεκάθαρα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Στο στόχαστρο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κυβερνά υπό ομηρεία με μια άλλη κυβέρνηση», αναφέρει.

«Η κυβερνητική πρόταση για την επιδίωξη συμφωνίας με τους δανειστές πέρασε από τη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, εξασφαλίζοντας μια ισχυρή εθνική διαπραγματευτική βάση. Πέρασε όμως με τις ψήφους και της αντιπολίτευσης, αλλά και με και την κυβερνητική πλειοψηφία να τίθεται εν αμφιβόλω. Κι αυτό καθώς στην ψηφοφορία δεν συγκέντρωσε 151 ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ, το βασικό κυβερνών κόμμα, δεν ψήφισε ενιαία.

Ο πρωθυπουργός, όπως έχει δηλώσει, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες εξοπλισμένος με την ισχυρή εντολή της Βουλής για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας για τη θωράκιση της χώρας, ομαλοποίηση της κατάστασης στην οικονομία και αποκατάσταση της ρευστότητας των τραπεζών.

Μετά τα αναγκαστικά αυτά βήματα, ο πρωθυπουργός και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επιλύσουν το πολιτικό πρόβλημα που προέκυψε από το γεγονός ότι υπουργοί και βουλευτές αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για κορυφαίο θέμα και παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας λίγες ώρες νωρίτερα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και της Πολιτικής Γραμματείας, το είχε ζητήσει ρητά, μιλώντας για δεδηλωμένη και ζητώντας η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει συμπαγής και ενωμένη, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να ανατρέψουν την κυβέρνηση.

Ανάλογο θέμα υπάρχει και για την πρόεδρο της Βουλής, που επίσης δεν ψήφισε την πρόταση της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός, στην ίδια ομιλία, αλλά και κατ' επανάληψη, έχει δηλώσει ότι "δεν πρόκειται να γίνει Παπαδήμος", δηλαδή να κυβερνά υπό ομηρεία με μια άλλη κυβέρνηση, από την παρούσα Βουλή. Προκύπτει σαφώς ότι τίθεται θέμα ανασύνθεσης της κυβέρνησης και ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας, το οποίο οδηγεί σε εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα».



O Παπαδημούλης ζητάει ανασχηματισμό, παραιτήσεις και «αποκεφαλισμό» Ζωής

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητα.

Σχετικά με τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν εκτίμησε ότι θα εντάσσεται και η -με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού- «ανασύνθεση της κυβέρνησης», την οποία χαρακτήρισε εκ των πραγμάτων αναγκαία «από την στιγμή που δυο υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν αρνητική ψήφο στο αίτημα εξουσιοδότησης», αναφερόμενος στους κκ. Λαφαζάνη και Στρατούλη.

Επ' αυτού είπε ότι υπάρχει ένα θέμα που λύνεται με δυο τρόπους: Είτε με παραίτηση είτε με αντικατάστασή τους.

«Περιμένω πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού αρνούμαι να ισχυριστώ ότι δεν συμβαίνει και τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, αναγνώρισε επίσης ότι υπάρχει θέμα.

«Υπάρχουν και συλλογικά μας όργανα και στο κόμμα και στην ΚΟ και οι κανονισμοί που λειτουργούμε», σημείωσε και δήλωσε «οπαδός της αναζήτησης συναινετικών λύσεων».

«Στηρίζουμε όλοι αυτό που κατά πλειοψηφία αποφασίζουμε, πολύ περισσότερο που τώρα παίζεται η τύχη του λαού και της χώρας» τόνισε.

Για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ολοφάνερα υπάρχει τέτοιο πρόβλημα» και «περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τις θέσεις και προτάσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος, είναι όμως διαφορετικής τάξης γιατί είναι και διαφορετική η θεσμική ιδιότητα και ο ρόλος της προέδρου της Βουλής».

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου