Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αυτό είναι το σχέδιο της ΜΙΤ που βάζει φωτιά στην Μ. Ανατολή...

mit
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή τρέχουν με πολύ γρήγορο ρυθμό γι'αυτό και η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, ΜΙΤ, αποφάσισε να αναλάβει δράση. Το σχέδιο που συνέταξε χωρίζεται σε δύο σκέλη και αναμένεται να αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στην περιοχή. Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης:
"Ένα μυστικό σχέδιο της ΜΙΤ ανατροπής της σημερινής υφιστάμενης κατάστασης στην βόρειο Συρία με άμεσες συνέπειες την ανατροπή όλων των λεπτών ισορροπιών ακόμα και στο εσωτερικό της Τουρκίας, αποκαλύπτουν δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρευσαν στον ίδιο τον τουρκικό τύπο και
μάλιστα σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, Yeni Şafak και της Türkiye, αυτές τις μέρες έγινε μυστική σύσκεψη στην Άγκυρα υπό την αιγίδα της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας της ΜΙΤ. Στη σύσκεψη αυτή εξετάστηκε το τουρκικό σχέδιο που προβλέπει την στρατιωτική επέμβαση στο εσωτερικό της Συρίας σε δυο σκέλη. Το πρώτο είναι το πρόσχημα της δημιουργίας ζώνης ασφαλείας σε βάθος περίπου 40 χιλιόμετρων μέσα στο συριακό έδαφος. Η ζώνη αυτή θα δημιουργηθεί με το πρόσχημα της παρεμπόδισης υποτίθεται των Τζιχαντιστων, (που στηρίζονται από την Τουρκία), να πηγαινοέρχονται στην Τουρκία και να πραγματοποιούν σαμποτάζ ακόμα και στο τουρκικό έδαφος.
Ο κυριότερος όμως λόγος είναι το σταμάτημα της προέλασης των Κούρδων. Το κουρδικό σχέδιο, «Eğit – Donat», δηλαδή η δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου που θα σύνδεε το συριακό Κουρδιστάν στην βορειοανατολική Συρία με την Μεσόγειο και το οποίο σύμφωνα με πολλά τουρκικά ΜΜΕ είχε την υποστήριξη και των Αμερικανών, οι Τούρκοι θεωρούν ότι έχει καταρρεύσει και εν πάση περιπτώσει δεν θα άφηναν ποτέ να υλοποιηθεί. Την κατάσταση έχει επιδεινώσει και οι αυξανόμενες επιθέσεις του ΡΚΚ στο εσωτερικό της Τουρκίας για να εκδικηθούν τον Ερντογάν που στηρίζει τους Τζιχαντιστές που τους χτυπούν μέσα στην Συρία.
Αλλά το πιο σημαντικό σημείο του σχεδίου της ΜΙΤ είναι το δεύτερο μέρος. Όπως αναφέρεται στην μυστική αυτή σύσκεψη που έγινε στην Άγκυρα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της ένοπλης συριακής αντιπολίτευσης και των Τουρκμενίων της Συρίας, σύνολο 20 αντιπρόσωποι. Η απόφαση που ανακοινώθηκε είναι η οργάνωση των Τουρκμενίων υπό την αιγίδα της Τουρκίας σε ένοπλες ταξιαρχίες και η δημιουργία του λεγομένου, «Birleşik Türkmen Ordusu», δηλαδή του Ενωμένου Τουρκμενικού Στρατού. Ο στρατός αυτός θα διοικείται απ ευθείας από την Άγκυρα και θα του δοθεί απελευθερωτικός χαρακτήρας, ότι δηλαδή οι Τουρκμένιοι της Συρίας, (υπολογίζονται σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία σε 500.000), αποφάσισαν να υπερασπιστούν οι ίδιοι την πατρίδα τους. Μάλιστα σχηματίστηκε και μια σκιώδη τουρκμενική κυβέρνηση που πατρονάρεται άμεσα από την Άγκυρα.
Το πιο επίμαχο σημείο αυτού του σχεδίου με την δραστηριοποίηση των Τουρκμενίων σε συνεργασία με την συριακή αντιπολίτευση της οποίας το αρχηγείο βρίσκεται στην περιοχή του Hatay της Τουρκίας, είναι η προώθηση του Στρατού αυτού προς την Μεσόγειο και από την μια να προωθηθεί στο Χαλέπι το οποίο βρίσκεται εν μέρη υπό την κυριαρχία του επίσημου συριακού στρατού και το κυριότερο, να καταλάβει το λιμάνι της Lazkiye, (Λαττάκειας), στην ακτή της Μεσογείου που ελέγχει ο Άσαντ.
Με αυτόν τον τρόπο αποκόπτονται οι Κούρδοι του Afrin στην βορειοδυτική Συρία από το συριακό Κουρδιστάν και έτσι καταρρέει οριστικά το κουρδικό σχέδιο για την δημιουργία μιας μεγάλη κουρδικής ζώνης σε όλη την βόρειο Συρία και αφ’ ετέρου, δίνεται ένα ισχυρό χτύπημα στον Ασαντ σαν προάγγελο της οριστικής του κατάρρευσης.
Αυτά τα σχέδια όμως, όπως παρατηρούν και πολλοί αναλυτές στην ίδια την Άγκυρα, θα προκαλέσουν ολοκληρωτικό πόλεμο με την ανάμειξη πολλών άλλων παραγόντων, (επίσης είναι αμφίβολη η στάση των ΗΠΑ), ενώ διαγράφεται άμεσα ο κίνδυνος να ανάψουν μεγάλη φωτιά στην ίδια την Τουρκία. Ήδη η πρόθεση του Ερντογάν να προχωρήσει σε δικαστικό κλείσιμο του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, έχει ξεσηκώσει πολλές εσωτερικές αντιδράσεις και είναι σαν να ρίχνει λαδί στην φωτιά. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου εξέφρασε την διαφωνία του σε μια τέτοια προοπτική. Από την άλλη το Ιράν, δυνάμεις του οποίου πολεμούν στο πλευρό του Άσαντ, κρατεί στάση αναμονής ενώ με μια ξαφνική κίνηση ο πρόεδρος του Ιράν, Αλί Χαμενεί, προσέγγισε τους Κούρδους αναγγέλλοντας για πρώτη φορά την ελεύθερη διδασκαλία της κουρδικής γλώσσας στις κουρδικές περιοχές του Ιράν.
Η κατάσταση σίγουρα είναι εκρηκτική και αναμένονται πολλές εξελίξεις ενώ όπως διαφαίνεται για άλλη μια φορά η Αμερική με την επιπόλαιη πολιτική της να αλλάζει συνεχώς θέσεις και προτιμήσεις, σε συνδυασμό με την υπερφίαλη πολιτική του Ερντογαν, απειλεί να τινάξει στον αέρα όλη την Μέση Ανατολή ενώ στην ιδία την Τουρκία το ηφαίστειο βράζει έτοιμο να εκραγεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου