Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Μεταξεταστέα ΚΑΙ η υπουργός παιδείας. ΠΟΤΕ άρχισε ο Β`ΠΠ πόλεμος είπαμε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Φαίνεται πως το… ιδεολόγημα της αριστείας, βασικό προεκλογικό (και μετεκλογικό) αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέει με κάθε ευκαιρία. Τελευταίο χτύπημα ήταν αυτό που έδωσε με το ανιστόρητο μήνυμά της για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Πρόκειται για ένα ανιστόρητο μήνυμα από μια -εμφανώς- ανιστόρητη υπουργό παιδείας που αναφέρεται στη «σημασία της εκπαίδευσης στην προσπάθεια να διατηρήσουμε την εθνική μας μνήμη» και τοποθετεί την 28η Οκτωβρίου στις...
«παραμονές  του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου»! Στο μήνυμά αναφέρονται επακριβώς τα εξής: «Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μία ημέρα που φέρει ιδιαίτερο βάρος για τη συλλογική μας ταυτότητα, για τρεις ιδιαίτερους λόγους, ανάμεσα σε άλλους πολλούς: Μας υπενθυμίζει τα επιτεύγματα του Ελληνισμού. Στις παραμονές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου…». Βέβαια ο πόλεμος είχε αρχίσει 13 μήνες νωρίτερα, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, με την εισβολή της Γερμανίας στην Πολωνία αλλά αυτό μάλλον μικρή σημασία έχει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου