Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Κάλιο αργά παρά ποτέ από την κυβέρνηση… Του Παναγιώτη Αποστόλου

Από την περασμένη Παρασκευή η Ελλάς δέχεται επίθεση από την Τουρκία. “Πολιορκούνται” να νησιά του ΒΑ Αιγαίου μας και ο Έβρος από χιλιάδες παράνομους μετανάστες, που καμιά σχέση δεν έχουν με ξένους από εμπόλεμες περιοχές και οι οποίοι “αξιώνουν” διά της βίας να εισέλθουν στη χώρα μας!...
Δυστυχώς δικαιώνονται, όλοι όσοι (μεταξύ αυτών και ο υποφαινόμενος) επί σειρά ετών έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου και επεσήμαναν τον κίνδυνο που ερχόταν για την χώρα μας.
Ωστόσο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μας άκουγε! Και δεν αναφέρομαι στη διεθνιστική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ευτυχώς θα έλεγα σήμερα δεν είναι κυβέρνηση.
Πάντως, έστω και αργά η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο και ενεργεί.
Έτσι μετά τα τελευταία γεγονότα της Παρασκευής και Σαββάτου, την Κυριακή το απόγευμα συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ), εξετάζοντας την λήψη επιπρόσθετων μέτρων για τη φύλαξη των συνόρων μας! Μέτρα που θα το επαναλάβω, έπρεπε να ληφθούν πολλούς μήνες πιο μπροστά.
Οι κυβερνητικές αποφάσεις λοιπόν είναι:
  1. Αναβάθμιση σε μέγιστο επίπεδο των μέτρων φύλαξης των ανατολικών, χερσαίων και θαλάσσιων, συνόρων της χώρας από τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις για την αποτροπή παράνομων εισόδων στη χώρα.
  2. Προσωρινή αναστολή, για ένα (1) μήνα από την ημέρα λήψης της παρούσας απόφασης, της υποβολής αιτήσεων ασύλου όσων εισέρχονται στη χώρα παράνομα.
  3. Άμεση επιστροφή, όπου αυτό είναι δυνατόν, στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή, όσων εισέρχονται παράνομα σε ελληνικό έδαφος.
  4. Υποβολή αιτήματος στην FRONTEX για ανάπτυξη της ομάδας RABIT με στόχο τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  5. Την άμεση γνωστοποίηση της παρούσας απόφασης, στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και την κίνηση της διαδικασίας του άρθρου 78 παράγραφος 3 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να ληφθούν προσωρινά μέτρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για την αντιμετώπιση επείγουσας κατάστασης λόγω αιφνίδιας εισροής υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης!
Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας ευθέως αναγνώρισε ότι: «Δεχόμαστε ασύμμετρη απειλή από την Τουρκία και ενισχύουμε στο μέγιστο την φύλαξη των συνόρων μας. Τις τελευταίες ημέρες, η Ελλάδα δέχεται αιφνίδια, μαζική, οργανωμένη και συντονισμένη πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια, σύνορά της. Η μετακίνηση αυτή, κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την Τουρκία. Οι ενέργειες αυτές γίνονται κατά παράβαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας»!
Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει πάραυτα να καταγγείλει το εθνοκτόνο “Δουβλίνο 2” και να κάνει ότι και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέλη της ΕΕ! Να ξεκινήσει άμεσα κατασκευή τείχους στον Έβρο και τον προστατευτικό φράχτη στα   νησιά μας, με την συνεχή περιπολία του λιμενικού και πλοίων του Στόλου μας που δεν θα επιτρέπουν την παράνομή είσοδο αλλοδαπών στα νησιά μας! Εφαρμόζοντας το διεθνώς πλέον γνωστό Push Back!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου