Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Αποτελεσματική αντιμετώπιση των ναρκωτικών….

Να χορηγούνται δωρεάν από ειδική πτέρυγα των Νοσοκομείων

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

  Η κοινωνική μάστιγα των ναρκωτικών είναι πάντοτε επίκαιρη, διότι ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν μελετημένα και αποτελεσματικά και έτσι παραμένει πάντοτε κάποιο παράθυρο που μεταβάλλεται γρήγορα σε ορθάνοικτη λεωφόρο, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο. Πλησίασαν κάπως το πρόβλημα με το σκεπτικό να δημιουργηθούν σε κάθε Δήμο ένας ειδικός χώρος όπου θα χορηγείται η δόση στους ναρκομανείς. Η αρχική σκέψη μπορεί να είναι ορθή, αλλά η χορήγηση ναρκωτικών ουσιών δεν είναι καθόλου μια απλή διαδικασία, ανάμεσα σε γειτονιές και κόσμο. Πιο κάτω θα αναλύσουμε πλήρως τον τρόπο τον τόπο και κάθε λεπτομέρεια, έτσι ώστε να επιτευχθεί η εγχείρηση χωρίς να αποθάνει ο ασθενής.

Η δική μου πρόταση, επιτρέψτε το «δική μου», διότι έγινε το πρώτον στη γιορτή αποφοίτησης της Γ΄ τάξης του 1ου Λυκείου Κηφισιάς το έτος 1987, κατά το οποίο αποφοιτούσε το πρώτο από τα τέσσερα παιδιά μου, η Αναστασία, στο οποίο ήμουν για χρόνια Πρόεδρος Γονέων και δημοσιεύτηκε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ την 1η Δεκεμβρίου 1990 και αναδημοσιεύτηκε ως βελτιωμένη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ξανά, της 13 Μαΐου 1997. Τα επιχειρήματα της πρότασης αυτής, είναι ακλόνητα, όπως θα διαπιστωθεί με την ανάπτυξή τους παρακάτω και εγείρονται εύλογα ερωτήματα για την αδιαφορία(;) των αρμοδίων.
Οι προτάσεις και απόψεις, είναι πάμπολλες και ποικίλες, συγκλίνουσες κυρίως στην σωστή ενημέρωση και στην αυστηρή αστυνόμευση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναγγέλλουν νέα «στέκια ζωής» για τους χρήστες. Παρόλο που όλα αυτά είναι πράγματι χρήσιμα, εν τούτοις πουθενά και ποτέ δεν έφεραν ουσιαστικά αποτελέσματα. Με οδηγό το μάθημα της πυρόσβεσης κατά την οποία αρκεί να εξαλειφθεί ένας από τους τρεις παράγοντες που δημιουργούν τη φωτιά, καύσιμη ύλη, οξυγόνο και σπινθήρας, και η φωτιά έσβησε. Στην περίπτωση των ναρκωτικών δύο είναι οι παράγοντες δημιουργίας, συντηρήσεως και αναπαραγωγής του φαινομένου, το κίνητρο διαθέσεως και το πρόσφορο έδαφος. Το κίνητρο για τον έμπορο είναι το κέρδος και για το βαποράκι η εξασφάλιση της δόσης του.
Το πρόσφορο έδαφος είναι κυρίως τα ευάλωτα άτομα, είτε από έλλειψη διαπαιδαγώγησης και σφυρηλάτησης δυνατών χαρακτήρων, με αρχές και ιδανικά, τόσο από την οικογένεια όσο και από το σχολείο, είτε από προβληματικές και διαλυμένες οικογένειες, είτε τέλος από καθαρή αδυναμία χαρακτήρα να αρνηθεί μια δήθεν δοκιμή. Ο δεύτερος παράγων παρόλο που είναι αδήριτη ανάγκη να μας απασχολήσει ως κοινωνία, κυρίως με τον επανακαθορισμό του ρόλου της Παιδείας και την ουσιαστική αναβάθμισή της, εν τούτοις και με άριστα αποτελέσματα δεν είναι δυνατό να απαλειφθεί τελείως ο παράγων αυτός.
Ο πρώτος παράγων, το κέρδος, είτε από τον έμπορο είτε από το βαποράκι, αν εξαλειφθεί είναι αυτονόητο ότι τελείωσε το πρόβλημα της αναπαραγωγής νέων χρηστών. Η πηγή επομένως και η κεντρική αιτία του κακού, είναι ο έμπορος και το κέρδος. Αν λοιπόν βρεθεί τρόπος να απαλειφθεί το κέρδος, το οικοδόμημα καταρρέει. Είναι βέβαια πολύ απλό και εύκολο να το λές, αλλά η δυσκολία η μεγάλη είναι να εφαρμοστεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις καθίσταται πρακτικά αδύνατο, διότι οι ναρκέμποροι σε πολλά κράτη έχουν καταστεί κράτος εν κράτη και όποιος διανοηθεί να εφαρμόσει την δωρεάν χορήγηση θα έχει υπογράψει την θανατική του εκτέλεση. Θέλω να πιστεύω πως στη χώρα μας δεν υφίσταται αυτή η επικίνδυνη κατάσταση και μπορούμε ακόμη, πριν οι έμποροι καταστούν παντοδύναμοι, να το εφαρμόσουμε. Ως εξής:
Όποιος χρήστης αισθάνεται την ανάγκη να πάρει τη δόση του, δεν έχει παρά να μπει στο πλησιέστερο Νοσοκομείο κι εκεί θα πάρει και θα «απολαύσει» τη δόση του. Χωρίς ελέγχους και χωρίς περιορισμούς και ανωνύμως αν το επιθυμεί, ακόμη και μεταμφιεσμένος αν δεν έχει το θάρρος να εμφανιστεί ως ναρκομανής. Ο μόνος έλεγχος που θα γίνεται είναι να είναι Έλληνας, ώστε να μην γίνουμε πόλος έλξης των ανά τον κόσμο ναρκομανών.
Αυτή θα είναι η μέθοδος εξαλείψεως του κέρδους, άρα του εμπόρου, καθώς και μη δημιουργία νέων χρηστών από τα βαποράκια τα οποία δεν θα έχουν πλέον ρόλο και λόγο υπάρξεως και όχι η απεξάρτηση των χρηστών. Η διαδικασία απεξάρτησης θα μπορούσε να γίνεται παράλληλα με την επέκταση του προγράμματος για εκείνους που το επιθυμούν.
Ας μη μας διαφεύγει το γεγονός ότι κύριος στόχος αυτής της διαδικασίας δεν είναι να «σωθούν» οι χρήστες, αλλά να «καταργηθούν» οι έμποροι που είναι η κύρια αιτία του κακού. Ας διευκρινίσουμε στο σημείο τούτο ότι η πρότασή μας δεν έχει σχέση ούτε με την απελευθέρωση ούτε με την ποινικοποίηση των ναρκωτικών.
Η πρόταση αυτή μπορεί να μην είναι νέα, αλλά σημασία έχει να φύγουν οι όποιοι δισταγμοί και τα προσχήματα και να ληφθεί η τολμηρή απόφαση εφαρμογής της, με συνέπεια και αποφασιστικότητα, εν όψει της τεράστιας σημασίας στόχου.
Κάθε αντίρρηση χωρίς πειστικά επιχειρήματα, κινδυνεύει να θεωρηθεί ότι προέρχεται εκ του πονηρού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου