Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΚΕ






ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ..... Δύο φωτογραφίες της ίδιας στιγμής από το Στρατοδικείο της Θεσσαλονίκης όπου δικάστηκαν 67 στελέχη της ‘’ΟΠΛΑ’’ (ένοπλη οργάνωση του ΚΚΕ) για σωρεία εγκλημάτων που είχαν διαπράξει στην πόλη της Θεσσαλονίκης, και η οποία δίκη διήρκησε από 28-8-1947 έως 14-9-1947, όπου στις δύο φωτογραφίες (κοντινή και μακρινή λήψη) διακρίνεται ο Γεώργιος Σταυρόπουλος 22 ετών ο οποίος δολοφόνησε τον
Μοίραρχο Κοφίτσα. Στην φώτο ο κατηγορούμενος φαίνεται κατά την διάρκεια της απολογίας του όπου μετανιωμένος κλαίει, και σε ερώτηση από πού πήρε εντολή και ποιο ήταν το κίνητρο του να προβεί στην δολοφονία του Μοιράρχου Κοφίτσα, απάντησε εντολή πήρε από τον Αντωνιάδη Αντώνιο καπετάνιο του ‘’ΕΛΑΣ’’ και με καθήκοντα ομαδάρχη στην άνω Πόλη της Θεσσαλονίκης, και επιπλέον πως το ΚΚΕ του είχε υποσχεθεί πως μετά την δολοφονία που θα διέπραττε θα είχε την δωρεάν παραχώρηση μόνιμης κατοικίας για τον ίδιο και την οικογένεια του. Βέβαια για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο δολοφόνος Γεώργιος Σταυρόπουλος κρίθηκε ένοχος από το στρ\κείο και εκτελέστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου