Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Θ. Πλεύρης μιλά για το μεταναστευτικό και τις πολιτικές εξελίξεις στην εκπομπή «Action Τώρα»

 

Πέτρος Παππάς: "Δράκα στελεχών έστησε πλεκτάνη" | Αταίριαστοι | 16/09/2024

 

Ο Αδ. Γεωργιάδης για τον ΣΥΡΙΖΑ, το μεταναστευτικό και τα «στοιχήματα» για το ΕΣΥ | ACTION 24

 

ΕΘΝΙΚΟΣΚΙΝΔΥΝΟΣ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ

 Όλη η Ευρώπη ανησυχεί, αλλά για άσχετους λόγους και όχι για τον κίνδυνο αλλοίωσης της φυσιογνωμίας, της θρησκείας και της εθνικότητας της Ευρώπης.

Αυστηρό κλείσιμο των συνόρων από όλα τα κράτη της Ευρώπης, όσο είναι ακόμη καιρός!!! 

 

Διόνυσος,  15Σεπτεμβρίου 2024

Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος

Όλη η Ευρώπη επί οδός, μετά την δήλωση του Γερμανού Καγκελάριου ότι θα κλείσει τα σύνορά του στους λαθρομετανάστες. Όσο η Γερμανία χρειαζόταν εργατικό προσωπικό, δεχόταν προθύμως κάθε λαθρομετανάστη. Τώρα που η οικονομία της φθίνει, κάτι πρωτάκουστο για μια παραγωγική και εργασιομανή θα έλεγα, Γερμανία. Άρα η Γερμανία λόγω οικονομικών δυσκολιών, δεν θέλει άλλους και οι νότιοι Ευρωπαίοι, φοβούνται μήπως η Γερμανία στείλει του περισσευούμενους αυτούς στην πρώτη χώρα εισαγωγής τους.

Το ένα λάθος πάνω στο άλλο. Λάθος η επίκληση της πρώτης χώρα εισόδου τους, όταν ύστερα από αρκετά χρόνια που τους χρησιμοποιούσαν στην παραγωγική διαδικασία, τώρα που έχουν οικονομικά προβλήματα θέλουν να τους ξεφορτωθούν. Άπαξ και τους δέχτηκες και τους ενέταξες στην παραγωγική διαδικασία, αποποιήθηκες του δικαιώματός σου να τους διώξεις. Μια ζωή η Γερμανία μόνο το στενό δικό της δικαίωμα κυριαρχεί και ύστερα γαία πυρί μιχθήτω. Λάθος όταν οι Ευρωπαίοι και άλλοι, πίστεψαν ότι η Γερμανία έχει αλλάξει. Το DNAτου Γερμανού ποτέ δεν αλλάζει και αυτό να το έχουν κατά νου οι λοιποί εταίροι.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Απίστευτες φιλοτουρκικές προκλήσεις Βαρεμένου - Απάντηση Κυρανάκη

 

Κακοκαιρία Boris: Συγκλονιστικά βίντεο από τις πλημμύρες - Νεκρός πυροσβέστης στην Αυστρία, συνολικά 7 θύματα

boris-kakokairia-plymmires-mak1 

Από την Αυστρία μέχρι την Πολωνία και τη Ρουμανία, πλημμυρισμένοι δρόμοι, αγνοούμενοι, καταστροφές

Η κακοκαιρία Boris έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται στους εφτά μέχρι στιγμής.

Πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρουμανία, στην περιοχή Γκαλάτι, όπου οι πλημμύρες έχουν καταστρέψει χιλιάδες σπίτια. Ένας ακόμη άνθρωπος πνίγηκε στην Πολωνία, στην περιοχή Κλοντζκό, όπου οι αρχές έχουν εκκενώσει 1.600 κατοίκους λόγω των πλημμυρών.

Στην Αυστρία, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε να διαχειριστεί τις πλημμύρες στην Κάτω Αυστρία, περιοχή που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες επεμβάσεις για να διασώσουν πολίτες που έχουν παγιδευτεί στα σπίτια τους, ενώ σοβαρές διακοπές καταγράφηκαν στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες και το μετρό στη Βιέννη.

Στην Πολωνία ποτάμια πλημμύρισαν με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να καλυφθούν από νερό. Ένα άτομο πνίγηκε στο Κλότζκο, στα νοτιοδυτικά της χώρας και 1.600 άνθρωποι

Κακοκαιρία: Ακραίες βροχοπτώσεις σαρώνουν την Ευρώπη - 4 νεκροί στη Ρουμανία, φόβοι για αύξηση του τραγικού απολογισμού

poland-weather-02 Σοβαρά προβλήματα και σε Τσεχία, Σλοβακία και Αυστρία - Περιοχές έχουν εκκενωθεί, ειδικές επιχειρήσεις διάσωσης έχουν στηθεί

Κύμα σφοδρής κακοκαιρίας εξακολουθεί να σαρώνει την Ευρώπη, με τα προβλήματα στη Γηραιά Ήπειρο να είναι εμφανή, τον κόσμο να αναγκάζεται να ζει - σε πολλές περιοχές - σε συνθήκες μπλακ άουτ και την ίδια στιγμή οι φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών μεγαλώνουν. 

Στη δίνη των πλημμυρών η Ρουμανία που μετρά τέσσερις απώλειες ζωών μετά τις καταιγίδες που προκάλεσαν χάος στα ανατολικά της χώρας. Έχουν οργανωθεί, παράλληλα, ειδικές επιχειρήσεις διάσωσης με στρατιωτικά σκάφη και αεροπλάνα που μεταφέρουν ανθρώπους σε ασφαλή σημεία. 

ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΕ. Συνεχίζει να προκαλεί ο ΠΙΘΗΚΟΣ Μίτσκοσκι - Επαναλαμβάνει ότι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία»

 Θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία», επικαλούμενος το «ανθρώπινο δικαίωμα» του, επανέλαβε ο πρωθυπουργός των ΣΚΟΠΙΩΝ, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

«Αυτό συνιστά δικαίωμά μου στην (ελεύθερη) έκφραση. Αυτό το έχω πει. Εκεί όπου είναι απαραίτητο να τηρούνται το Σύνταγμα και οι νόμοι εγώ πρέπει να τα τηρώ. Εάν αυτό μού αρέσει ή όχι αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Εάν μού αρέσει ή όχι αυτό μπορώ να το λέω κάπου αλλού. Έως ότου ασκώ αυτό το αξίωμα, εκεί όπου πρέπει να τηρούνται το Σύνταγμα και ο νόμος (…)

Έτσι έχουν τα πράγματα. Αλλά, το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασής μου, το δικαίωμα στην (ελεύθερη) ομιλία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα. Και, ναι, χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία και θα χρησιμοποιώ τον όρο Μακεδονία, διότι αυτό αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά μου και κανείς δεν μπορεί να μού το αφαιρέσει» λέει ειδικότερα ο Μίτσκοσκι σε συνέντευξή του σε podcast στα Σκόπια.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι σημείωσε: «Εγώ ήμουν ένας από εκείνους τους πολιτικούς που πριν από πέντε χρόνια που είπε ότι αυτή αποτελεί πραγματικότητα, αλλά ότι είναι κακή, επιζήμια, ναι, αυτό θα πω εκ νέου».

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Καρανίκας: Μέχρι και αυτιά κόβανε οι κομμουνιστές όταν διαφωνούσαν μεταξύ τους

 

Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικό μόρφωμα - Ο Κασσελάκης μου προκαλεί γέλια, παρακολουθούμε μία κωμωδία

 «Αυτό το κόμμα δεν ανήκει στην αριστερά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέκος Αλαβάνος σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN.

Κριτική για τον Στέφανο Κασσελάκη

«Κάθε αριστερό κόμμα κατά καιρούς κάνει κάποια λάθη υποστηρίζει κάτι το οποίο δεν είναι σωστό και λοιπά αλλά αυτά είναι μέσα στη λογική. Έχω κάνει και εγώ λάθη», είπε στη συνέχεια.

«Το βασικό όμως με το ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι όταν βγήκε η κυβέρνηση αποδέχθηκε το 3ο μνημόνιο», σημείωσε. «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πια μία κίνηση μέσα στο χώρο της Αριστεράς, είναι εκτός Αριστεράς και κέντρου, έχει πλησιάσει τη δεξιά», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ο Κασσελάκης συνήθως μου προκαλεί ένα είδος από γέλια, νομίζω παρακολουθούμε μία κωμωδία και μία διάλυση», ανέφερε ο κ. Αλαβάνος.

Βραζιλία: Οι πυρκαγιές απειλούν μέχρι το Σάο Πάολο και το Ρίο

Brazil_Fires 

Δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς τροφοδοτούνται από τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα

Η Βραζιλία συνέχιζε χθες βράδυ να μάχεται για να θέσει υπό έλεγχο δεκάδες χιλιάδες εστίες πυρκαγιάς που τροφοδοτούνται από τη χειρότερη ξηρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα, με μεγάλες πόλεις όπως το Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Τζανέιρο να απειλούνται.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις πολιτειακές κυβερνήσεις και τις δημοτικές αρχές, εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές», έγραψε ο πρόεδρος Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Bluesky, που δημιουργήθηκε μετά την απαγόρευση της πλατφόρμας Χ στη Βραζιλία.
Ο αριθμός των πυρκαγιών αυξήθηκε κατά τις 12 πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2023, με 49.266 εστίες συγκριτικά με 46.486, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικών Ερευνών (INPE) που βασίζονται σε δεδομένα δορυφόρων.

Τα μεσάνυκτα της Πέμπτης, το 60,7% των πυρκαγιών που καταγράφηκε τον Σεπτέμβριο στη Νότια Αμερική έκαιγε στη Βραζιλία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Σουηδία μετανοιώνει για τα «ανοιχτά σύνορα»: Έως 30.000 ευρώ για εθελούσια επιστροφή


  • Φέτος για πρώτη φορά περισσότεροι μετανάστες έφυγαν από την Σουηδία από όσους μπήκαν στην χώρα.

    Η κυβέρνηση της Σουηδίας πρότεινε να αυξήθει μέχρι και τις 350.000 κορώνες, δηλαδή άνω των 30.000 ευρώ, το ποσό που θα καταβάλει από το 2026 σε κάθε μετανάστη που θα δέχεται να επιστρέψει στη χώρα του.

    «Κάνουμε νέα βήματα όσον αφορά τον επαναπροσδιορισμό της μεταναστευτικής πολιτικής μας» ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης Γιόχαν Φόρσελ, η κυβέρνηση του οποίου στηρίζεται από το αντι-μεταναστευτικό κόμμα των Δημοκρατών της Σουηδίας (SD).

    Το μεταναστευτικό ήταν το μείζον ζήτημα στις τελευταίες εκλογές στην Σουηδία, κυρίως λόγω του κύματος εγκληματικότητας που πλήττει την χώρα, με δράστες πολλές φορές ακόμη και ανήλικα μέλη συμμοριών.

    Σήμερα, ένας ενήλικος μπορεί να λάβει επιδότηση επαναπατρισμού ύψους 10.000 κορωνών, οι ανήλικοι 5.000 και το μέγιστο που δίνεται σε ολόκληρες οικογένειες είναι 40.000 κορώνες. Η επιδότηση αυτή ισχύει από το 1984 αλλά αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό. Επιπλέον, το ποσό είναι

    Ο Χ. Δούκας έστειλε sms και στον Άδ. Γεωργιάδη για το ΠΑΣΟΚ -«Έχει παραβιάσει το νόμο», λέει ο υπουργός Υγείας

    Ο υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα sms που στέλνονται σε πολίτες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών εξηγεί ποια μητρώα αξιοποιούνται και κάνει επίθεση στην κυβέρνηση.

    Η ανακοίνωση του Χάρη Δούκα

    Στο τέλος από το Μαξίμου θα ζητήσουν τη σύλληψή μας.
    Το αποδεικνύουν κάθε πρωί με τις φανατικές επιθέσεις από τους γνωστούς υποστηρικτές τους στα μέσα ενημέρωσης.
    Σήμερα ανακάλυψαν μια νέα θεωρία ότι πρέπει να είμαστε βουβοί υποψήφιοι, να μην ενημερώνουμε κανένα για τις θέσεις μας.
    Τα δίνουν όλα, αλλά δεν θα μας κάμψουν.
    Υ.Γ. Η αλήθεια είναι ότι τα μητρώα που αξιοποιούμε, αφορούν πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε προηγούμενες συλλογικές εκλογικές εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.
    Όποιος επιθυμεί μπορούμε να τον πληροφορήσουμε σε ποια διαδικασία συμμετείχε.

    Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

    Η ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΩΣ ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

     

    Γράφει ο ΣΠΙΝΟΣ Κωνσταντίνος

    Kspin.gr@gmail.com

    Η Αμφικτιονία, που για πρώτη φορά δημιουργήθηκε στην αρχαία Ελλάδα, ήταν οργάνωση των πόλεων – κρατών σε ενώσεις, με μέλη από πολλές πόλεις –κράτη, που σκοπό είχε την ειρηνική επίλυση των μεταξύ των προβλημάτων, και την εύρυθμη λειτουργία και την ασφάλεια των μελών της από εξωτερικούς κινδύνους. Ως θεσμός λειτούργησε με κανόνες δικαίου και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή των προγόνων μας. Εκτός των πολιτικών και θρησκευτικών ζητημάτων στα συνέδρια εκδικάζονταν και επιβάλλονταν πρόστιμα για υποθέσεις μεταξύ των μελών.

    Η ίδρυση του θεσμού χάνεται στην αχλή του χρόνου. Ο Αμφικτύων γιος του Δευκαλίωνα και της Πύρρας και αδελφός του Έλληνα γενάρχη των Ελλήνων, δημιούργησε την πρώτη Αμφικτιονία. «Η θρυλική καταγωγή του θεσμού έχει οπωσδήποτε βαθύτερη σημασία διότι δι’ αυτού του τρόπου οι αρχαίοι Έλληνες θέλησαν προφανώς να συμβολίσουν την εθνική τους ένωση»..

     Η πιο σημαντική ήταν η Δελφική Αμφικτιονία, η οποία