Το «βαθύ λαρύγγι» που καρφώνει τα ψεύτικα προφίλ της Κουμουνδούρου

«Σύντροφοι, βάλτε την κουκούλα και δώστε τους όλους». Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ακριβοπληρωμένα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες.

Το φαινόμενο του εμφύλιου σπαραγμού και του γεγονότος ότι ο ένας δίνει τον άλλον και αλληλοκαρφώνονται είναι, όπως γράφει η εφημεριδα «Political», φυσική κατάληξη, αφού το κόμμα που τους σίτιζε όλα αυτά τα χρόνια αργοπεθαίνει και πλέον επικρατεί η λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω»… Οι «κομματικοί» επαγγελματίες του Διαδικτύου με την αισχρή και απαράδεκτη στάση που κράτησαν τα τελευταία χρόνια σπιλώνοντας επαγγελματίες, πολιτικούς και γενικά όποιον δεν «συμφωνούσε» μαζί τους, έφτασαν τώρα στο σημείο τού μεταξύ τους ξεκατινιάσματος και των αλληλομηνύσεων.

Καρφώματα

Ο δημοσιογράφος Κώστας Δήμτσας, που είχε ως όραμά του τη θεοδίδακτη αγάπη και φιλανθρωπία, κατηγορείται δημοσίως από τον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη πως αυτός κρύβεται πίσω από το πιο σκληρό τρολ του διαδικτύου, το Marka1, Marka2, το οποίο είχε αναλάβει «εργολαβικά» όχι μόνο να υπερασπίζεται τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να χτυπάει με χυδαίο τρόπο τόσο τα μέλη της

κυβέρνησης όσο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την οικογένειά του.Την ίδια ώρα, ο στιχουργός και δεκάδες ακόλουθοί του γράφουν, αναπαράγουν και υποστηρίζουν πως ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι η Marka, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζουν κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει τους ισχυρισμούς τους.

Μέχρι στιγμής ο κ. Δήμτσας δεν έχει απαντήσει σε όλες αυτές τις κατηγορίες και δεν γνωρίζουμε αν έχει κινηθεί νομικά. Από την άλλη μεριά, δεν γνωρίζουμε ποιες αποδείξεις έχει ο στιχουργός πως η Marka είναι ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους και στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Προς το παρόν ο μόνος που υπερασπίζεται τον κ. Δήμτσα είναι το ψεύτικο προφίλ Marka, γράφοντας μάλιστα πως θα πάει στα δικαστήρια μάρτυρας υπέρ του δημοσιογράφου, ενώ καμία αντίδραση δεν υπάρχει από το οικοσύστημα της Αρχιεπισκοπής.

Παρ’ όλα αυτά, το orthodoxia.info γράφει σεανάρτησή του ότι αναζήτησε τον κ. Δήμτσα ώστε να απαντήσει στα όσα αναφέρει για το πρόσωπό του ο κ. Μωραΐτης. Ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών -όπως γράφει το θρησκευτικό σάιτ- ήταν λακωνικός: «Θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες», φέρεται να δήλωσε. Τις περιμένουμε με αγωνία. Μέχρι τότε όμως ο κ. Δήμτσας έχει γίνει viral και τρεντ στο Χ.

Το χρονικό των αποκαλύψεων

Ας ξεκινήσουμε όμως από το πώς ήρθε στο φως της δημοσιότητας όλη αυτή η παρωδία του εμφυλίου των τρολ της Αριστεράς. Όλα ξεκίνησαν από την τηλεοπτική παρουσία του Χρήστου Σπίρτζη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Μega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Άνθη Βούλγαρη. Εκεί ο πρώην Συριζαίος βουλευτής, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση, είπε μεταξύ άλλων πως ο Νίκος Μωραΐτης και 100 τρολ έκαναν επιθέσεις σε στελέχη του κόμματος. Αυτήν του τη δήλωση δημοσίευσε με ειρωνικά σχόλια η Marka γράφοντας: «Αποκάλυψη @c_spirtzis ανάβει φωτιές! Καταγγέλλει τα στελέχη του γραφείου Τύπου του #Κασσελάκη, Κουντούρη, Παπαδάκη και Μαρκέτο για διαρροές εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε επώνυμα και ανώνυμα τρολ. Μιλά για τον Νίκο Μωραΐτη και για στρατό 100 τρολ που έκαναν επιθέσεις σε στελέχη». Με αυτή την ανάρτηση άνοιξε και η κόντρα, με τον στιχουργό να περνάει στην αντεπίθεση και να δημοσιεύει στο Χ: «Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, διορισμένος διοικητής του Αγίου Όρους από τον Αλέξη Τσίπρα ή αλλιώς Marka2 (ο λογαριασμός που διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με αναφέρει ως “επώνυμο τρολ του Κασσελάκη”. Εγώ στη ζωή μου με κουκούλες δεν ζω. Ό,τι γράφω είναι με το ονοματεπώνυμό μου και αναλαμβάνω την ευθύνη του».

Καταγγελίες

Στην ανάρτησή του ο στιχουργός όμως δεν μένει απλά στην αναφορά του ονόματος αλλά ακόμη πιο σκληρά γράφει: «Κατόπιν αυτών: 1. Κύριε Δήμτσα, ανάκληση, συγγνώμη και την κουκούλα σας στην τσέπη. 2. Κύριε Σπίρτζη, ο όρος “επώνυμο τρολ” δεν υπάρχει. Υπάρχει ή τρολ ή ΠΟΛΙΤΗΣ. Καταθέστε επωνύμως ότι είμαι έμμισθος του Κασσελάκη. Θα γίνει αμέσως αγωγή. Θα μου κάνετε τεράστιο δώρο. Έχετε τα κλειδιά του κόμματος. Πάρτε τα μισθολόγια. Αν έχω πάρει ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΕΥΡΩ, βγείτε να το δηλώσετε δημόσια».
Μάλιστα ο στιχουργός δημοσίευσε τη δράση και τη «διαδρομή» που ακολουθούσε -σύμφωνα με την καταγγελία του- το τρολ Marka έχοντας μια διαδρομή από τον ίδιο τον Δήμτσα, εμπλέκοντας τη ΜΚΟ «Αποστολή», από εκεί στο Άγιον Όρος και στη συνέχεια οδηγούσε στον ίδιο τον κ. Σπίρτζη, την κυρία Λινού και στον Αλέξη Τσίπρα. Ένα σχέδιο που δημοσίευσε ο ίδιος στον λογαριασμό του.

Από την άλλη μεριά το προφίλ Marka τού απάντησε γράφοντας πως: «Κύριε @Nikosmoraitis μόλις ο κ. Δήμτσας προσφύγει στη δικαιοσύνη και εναντίον σας θα είμαι μάρτυράς του. Εκεί θα σας λυθούν όλες οι απορίες. Συγγνώμες δεν γίνονται δεκτές. Για το αν είστε τρολ του κ. Κασσελάκη ρωτήστε τον κ. Σπίρτζη. Χαιρετισμούς στον Νταλαούρα και στον Στέφανο». Με τον στιχουργό να απαντάει: «Θα χαρώ να σας δω και τους… δύο. Με την τιμή μου δεν θα παίζετε πολιτικά παιχνίδια. Η ταυτότητα έχει αποκαλυφθεί εδώ και καιρό. Δεν το ξέρατε;».

Τι βγήκε από αυτήν τη μάχη στο Διαδίκτυο; Εκτός από την απόλυτη ξεφτίλα τους; Αν η Marka δεν είναι ο Δήμτσας, θα δούμε ποιος ή ποια κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό αφού θα καταθέσει στο δικαστήριο. Το δεύτερο -αυτό ήδη το ξέραμε- πως πίσω από το προφίλ Πεν Νταλαούρα είναι άνδρας. Και το έργο συνεχίζεται…

«Βαθύ λαρύγγι»

Στους κόλπους της Κουμουνδούρου πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει «βαθύ λαρύγγι» που πριν από λίγο καιρό αποκάλυψε σε συγκεκριμένο νομικό ονόματα και πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τρολ του Διαδικτύου. Ζήτησε τη νομική του συμβουλή για το πώς θα τους δώσει χωρίς να βγάλει όμως τη κουκούλα και να επωφεληθεί. Το συγκεκριμένο άτομο είναι γυναίκα που τα έσπασε άσχημα με αρχιτρόλ και πλέον είναι… απέναντί τους. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή, η συγκεκριμένη γυναίκα δούλευε για τα τρολ και εκδιώχθηκε από τους χώρους του βρομερού καταγωγίου, κατασκευής ψευδών ειδήσεων και αδίστακτων επιθέσεων. Έχει δώσει γραπτώς και με αποδείξεις τα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τρολ. Με πρίντσκριν εντολών για αναρτήσεις, με διαταγές επιθέσεων σε συγκεκριμένα πρόσωπα και με αναφορές σε πολιτικά θέματα της επικαιρότητας. Όλα τα παραπάνω είναι και με τη μορφή φωτογραφιών αλλά και αποθηκευμένα ώστε να βγουν όποια στιγμή κρίνουν κατάλληλη στη δημοσιότητα.

Από τη «Βαλχάλα» έως τον «Ταραξία»

Είναι η «ροζ λίστα», όπως την έχει ονομάσει ο συγκεκριμένος δικηγόρος, και σε αυτή βρίσκονται οι εξής διαδικτυακοί λογαριασμοί: Το αρχιτρόλ «Βαλχάλα», ο «Μπίλι Μπούτσερ», ο «Λεμούριος», ο «Ταραξίας» που είναι στενά συνδεδεμένος με τον «Νταλαούρα» (χρησιμοποιούν μάλιστα, όπως λένε, τα ίδια κινητά και λάπτοπ), το τρολ «Papa-Μαt 2», ο «ΒαΛαλας» και το νέο αστέρι της «Αριστεράς», ο Apokalipsis, που είναι γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και άλλαξε όνομα στο προφίλ του γιατί τον είχαν καταλάβει οι «φίλοι» που κάρφωνε. Τα στοιχεία αυτών που κρύβονται πίσω από αυτά τα προφίλ παρέδωσε η συγκεκριμένη γυναίκα στα χέρια του δικηγόρου και όταν έρθει η ώρα θα σκάσουν σαν χειροβομβίδες στο Διαδίκτυο. Μάλιστα, γνωστός σταντ απ κομίντιαν έκοψε τις πολλές αναρτήσεις γιατί, όπως μια άλλη τηλεπερσόνα και τρελό αρχιτρόλ γένους θηλυκού, δεν… πληρωνόταν.

Τα πλήρη βιογραφικά των «Τζακ Σπάροου» και «Κάζα ντε παπέλ», που επιτίθενται στο Διαδίκτυο χωρίς όρια, έχουν μπει στο στόχαστρο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και για άλλες δραστηριότητες ύστερα από συγκεκριμένες καταγγελίες. Ανάμεσά τους όμως υπάρχει και ένα τρολ που έχαιρε της εύνοιας γνωστού δημοσιογράφου -ήταν και γραμματέας του- με το προφίλ Βίκυ, που είναι όντως γυναίκα. Το όνομά της είναι στη λίστα και μάλιστα με ιδιαίτερη υποσημείωση για τις εντολές που διοχέτευε στον στρατό των τρολ.

Πολλές πληροφορίες υπάρχουν και για το τρολ «Lingala», καθώς υπάρχει η φήμη πως έχει σχέση με ανθρώπους της νύχτας και όλοι τον τρέμουν λόγω… ύψους. Πιο πολλά στοιχεία ας τα δώσουν οι ίδιοι. Άλλωστε, σύμφωνα με τη Marka, το προφίλ «Πεν Νταλαούρα» είναι άνδρας και, όπως φαίνεται από πρόσφατες αναρτήσεις του, η Marka είναι έτοιμος να τον δώσει στεγνά. Μάλιστα, ο «Πεν Νταλαούρα» άρχισε τις επιθέσεις στον Χρήστο Σπίρτζη πριν από λίγες μέρες και επειδή στην επικαιρότητα «έσκασε» το θέμα με τους μπερδεμένους λογαριασμούς Διαμαντοπούλου και Κεραμέως, τη λύση στον γρίφο ίσως τη δώσουν δύο άλλες κοινές αναρτήσεις μεταξύ «Νταλαούρα» και γνωστού δημοσιογράφου με απόσταση μόλις λίγων λεπτών. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση φαίνεται η «Νταλαούρα» να ρίχνει ευθύνες στον Σπίρτζη για το δυστύχημα στα Τέμπη.