Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 18 Μαΐου 2025

Ευαγγελισμός: Εγκαινιάστηκε ο 8ος όροφος στο κτήριο "Πατέρα" - Γεωργιάδης: "Καλύτερο από τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία"

 

Αρτιο λειτουργικά και ασθητικά είναι το αποτέλεσμα της ανακαίνισης του 8ου ορόφου του κτηρίου «Πατέρα» στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στον οποίο φιλοξενούνται οι χειρουργικές κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Ο ανακαινισμένος όροφος εγκαινιάστηκε, χθες, από τον υπουργό Υγείας, παρουσία του δωρητή κ. Νικολάου Πατέτρα, εφοπλιστή, που διέθεσε το ποσό των 850 χιλιάδων ευρώ, στη μνήμη της μητέρας του, Αναστασίας.

Ευαγγελισμός: «Καλύτερο από τα καλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την ομιλία του, ανέφερε:

«Ήταν, σχεδόν, στην έναρξη της δεύτερής μου θητείας, στο υπουργείο, όταν ο κ. Νικόλαος Πατέρας ζήτησε να με δει στο γραφείο του. Πήγαμε, με το διοικητή του Ευαγγελισμού και συμφωνήσαμε την έναρξη αυτού του έργου.

Εξάρχεια: 33χρονος σεσημασμένος αντιεξουσιαστής μεταξύ των τριών συλληφθέντων για τα επεισόδια

Ο 33χρονος σεσημασμένος αντιεξουσιαστής βαρύνεται με κακούργημα και αναμένεται να οδηγηθεί για μια ακόμη φορά στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών για τα επεισόδια στα Εξάρχεια
Ένας 33χρονος σκληροπυρηνικός αντιεξουσιαστής με πλούσια δράση, που έχει κατά το παρελθόν απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές είναι μεταξύ των τριών συλληφθέντων κατά τα επεισόδια σήμερα τα ξημερώματα στα Εξάρχεια. Η ομάδα των περίπου 50 αντιεξουσιαστών που επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μετά τα επεισόδια προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο σε καταστήματα στην οδό Κωλέττη, στα οποία πραγματοποίησαν έρευνες δεκάδες αστυνομικών των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της ΔΡΑΣΗ. Οι ειδικές ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε εκτεταμένες έρευνες και ελέγχους προχωρώντας σε προσαγωγές υπόπτων.

Ο 33χρονος αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς που δέχθηκαν την πρώτη επίθεση των δραστών και συνελήφθη. Αξίζει να σημειωθεί πως έρευνες γίνονταν για αρκετή ώρα μετά την επίθεση, ωστόσο η χθεσινοβραδινή επίθεση ενδεχομένως να είχε αποφευχθεί ή τουλάχιστον να είχε αντιμετωπιστεί νωρίτερα εάν υπήρχαν

Σάββατο 17 Μαΐου 2025

Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, παντελώς απούσα

 

Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο, παντελώς απούσα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», το οποίο αναδημοσίευσε το Σάββατο (17/05) μέσω Facebook, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στην εξωτερική πολιτική της χώρας, γράφοντας ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο και είναι παντελώς απούσα».

Ειδικότερα, σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αναφερόμενος στις διεθνείς εξελίξεις και στο μεταβαλλόμενο σκηνικό, σημειώνει: «Ποια είναι η θέση της πατρίδας μας μέσα σε αυτήν τη γεωπολιτική ''τέλεια καταιγίδα''; Ποιο είναι το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής σήμερα; Τι ζητάει η Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει;».

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο. Παντελώς απούσα. Ο Ελληνισμός είναι υπό πίεση. Σε όλα τα μέτωπα. Υποχωρούμε ή λείπουμε από παντού. Σα να έχουμε εγκαταλείψει την εθνική μας εξωτερική πολιτική, τα εθνικά μας θέματα. Παρότι μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις συγκυρίες, δεν το κάνουμε. Αντιθέτως!», τονίζει.

Παρασκευή 16 Μαΐου 2025

Νάσος Ηλιόπουλος: άξιο τέκνο της τοξικής Αριστεράς

 Νάσος Ηλιόπουλος: άξιο τέκνο της τοξικής Αριστεράς

Ο Νάσος Ηλιόπουλος αποκάλεσε «τρολ» την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας και ψυχολόγο, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εκπέμποντας τοξικότητα. Μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει –κάπως, τουλάχιστον– τον τόνο, το ύφος και τη ρητορική και ό,τι εκπέμπουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι, πρώην και νυν, αριστεριστές, νεομαρξιστές και λοιπές «δημοκρατικές» δυνάμεις. Συνεχώς δίνουν λαβές στον κόσμο να θυμώνει μαζί τους. Το λες και πολιτική αυτοχειρία.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς και φυσικά εκπρόσωπος της λογικής που κυβέρνησε –με τα γνωστά αποτελέσματα– την Ελλάδα την εποχή 2015- 2019, τα έβαλε με τη –μαχητική γενικότερα αλλά και πολύ εργατική- Ειρήνη Αγαπηδάκη. Το έκανε αυτό με πολύ άκομψο τρόπο, στη διάρκεια της συζήτησης στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ερώτηση στο υπουργείο Υγείας για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Ο Νάσος Ηλιόπουλος,

Σε πολιτική παράκρουση ο (καημένος) Ηλιόπουλος της ΝΕΑΡ

Σε πολιτική παράκρουση ο (καημένος) Ηλιόπουλος της ΝΕΑΡ

Ξέφυγε ο διαδρομιστής κομμάτων και παιδί του κομματικού σωλήνα, Νάσος Ηλιόπουλος.
Σε συζήτηση στη Βουλή με φόντο το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα της ΝΕΑΡ (αύριο ποιος ξέρει σε ποιο κόμμα θα βρίσκεται...) Νάσος Ηλιόπουλος κατέφυγε στην προσφιλή τακτική του: φωνασκίες, ύβρεις και πολιτικές χυδαιότητες.

«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας, μας είπατε πως ταλαιπωρήθηκε η χώρα. Σε λίγο θα πείτε στις οικογένειες να σας ζητήσουν συγγνώμη», φώναζε μέσα στον ναό της δημοκρατίας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Η απάντηση του Γιώργου Φλωρίδη ήταν άμεση και ηχηρή: «Η χώρα ταλαιπωρήθηκε από τα άθλια ψέματά σας, προσπαθήσατε να εκμεταλλευτείτε τον πόνο των συγγενών και τη μνήμη των συγγενών», θέτοντάς του μάλιστα το ερώτημα αν θα παραδώσει την έδρα με την οποία εξελέγη, όπως έπραξε ο ίδιος στο παρελθόν.

Ο δεκάλογος της... ήττας για την Κεντροαριστερά – Γιατί αδυνατεί να αφουγκραστεί την κοινωνία

Ο δεκάλογος της... ήττας για την Κεντροαριστερά – Γιατί αδυνατεί να αφουγκραστεί την κοινωνία 

Ανδρουλάκης, Φάμελλος και Χαρίτσης ερίζουν για τις μεταξύ τους σχέσεις και τις εσωκομματικές ισορροπίες την ώρα που όλο και περισσότεροι πολίτες τους γυρίζουν την πλάτη, ενώ ταυτόχρονα η Ζωή Κωνσταντοπούλου «μαζεύει όλο το χαρτί» του χώρου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Αν πηγαίνεις μπροστά απ’ το κοπάδι, ρίχνε καμιά ματιά πίσω πού και πού, για να βεβαιωθείς ότι είναι ακόμα εκεί. Η συμβουλή είναι παλαιού κοινοβουλευτικού και απευθύνεται, όπως μας λέει, στον Ανδρουλάκη, στον Φάμελλο και τον Χαρίτση, που ερίζουν για τις μεταξύ τους σχέσεις -αν θα συνεργαστούν ή όχι- και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ψηφοφόροι των κομμάτων τους έχουν σκορπίσει. Και τα τρία κόμματα μαζί φτάνουν δεν φτάνουν το 20% του εκλογικού σώματος, όταν στις προηγούμενες εκλογές ήταν 30%. Ο κόσμος τους έχει φύγει είτε προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είτε στην αποχή, είτε στην «γκρίζα ζώνη» των δημοσκοπήσεων. Κατά κάποιον τρόπο, τα τρία κόμματα της Κεντροαριστεράς (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά) θυμίζουν τα συμπαθή τετράποδα που μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που δεν εισπράττουν από την κοινοβουλευτική φθορά ή, ακόμη χειρότερα, αντί να κερδίζουν, χάνουν.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2025

Το δημοσκοπικό... δράμα του ΠΑΣΟΚ και πώς μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα για την πολιτική σταθερότητα

 

   

Η δυσάρεστη έκπληξη του πορίσματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την πυρόσφαιρα που σχηματίστηκε μετά τη σύγκρουση των δύο μοιραίων τρένων στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2023, φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσους ποντάρισαν στα ψέματα και... σκαρφίστηκαν σενάρια συνωμοσίας.

Εκ των υστέρων, διαπιστώνεται ότι η συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha τον περασμένο Φεβρουάριο, η οποία πυροδότησε κοινωνική αντίδραση, δεν ήταν και τόσο... αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζουν πολύ. Ο πρωθυπουργός μπορεί να βγήκε για να απολογηθεί για ένα τραγικό δυστύχημα επί των ημερών διακυβέρνησης του, εκφράζοντας απορίες, ενώ δεν ήταν γνωστά όλα τα δεδομένα. Όσα ακολούθησαν τη συνέντευξη έφεραν σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την κυβέρνηση, αλλά, όσο ταχύτερα "έτρεχαν" οι εξελίξεις, τόσο μεγαλύτερη γινόταν η φθορά και για κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πόρισμα που … μπαζώνει Ανδρουλάκη! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι μια μετρίως μέτρια πολιτική περίπτωση. Το επιβεβαιώνει κάθε δημοσκόπηση και κάθε έρευνα της κοινής γνώμης. Αποτελεί ξεκάθαρα ένα πρόσωπο που δεν απέχει πολύ από τον χαρακτηρισμό του ως loser ή έστω ως ικανός ΜΟΝΟ για να κατακτά εσωκομματικές νίκες. Έτερον ουδέν.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Ανδρουλάκης θέλησε να γίνει … Σημίτης του παλιού ΠαΣοΚ. Δηλαδή ένας πρόεδρος που δεν κάνει «γκελ», αλλά είναι σοβαρός, μεθοδικός, πιστός στο σχέδιό του, αποτελεσματικός κι επαρκής. Ε, αυτό δεν το κατάφερε. Δεν το είχε.  Κι είναι πρόδηλο ότι τραβάει το ΠαΣοΚ προς τα κάτω. Δεν του επιτρέπει όχι μόνο να μεγαλώσει, αλλά ούτε καν να καταστεί κόμμα που θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2025

Τέμπη: Όταν ο Βελόπουλος μιλούσε για ξυλόλιο, κοντέινερ και πλαστά βίντεο


 

Ξέσπασμα πατέρα Λυγγερίδη: «Ούτε μια συγγνώμη ο φονιάς και ο Ολυμπιακός, κρεμάνε πανό στο μπάσκετ για λευτεριά»…

 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα την εντύπωση ότι θα χαρώ, αλλά δεν μου βγήκε χαρά, μόνο μία ανακούφιση. Ήταν μία δίκη για τον φυσικό αυτουργό, τον φονιά του παιδιού μου και νόμιζα ότι ακούγονταν τα ισόβια και τα +19, όπως έπρεπε, δεν χάρηκα. Δεν μου ήρθε αυτό το συναίσθημα. Ο κατηγορούμενος επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής. Οι κατηγορούμενοι έχουν όλα τα δικαιώματα, αλλά είχε και ο γιος μου δικαίωμα στη ζωή που του την αφαίρεσε αυτός ο ακατονόμαστος, αυτό το θηρίο. Είναι ψυχροί δολοφόνοι, αυτός ο άνθρωπος αν τον χαρακτηρίσω έτσι, σκότωσε αναίτια τον γιο μου. Δεν τον ήξερε. Δεν είχαν καμιά διαφορά μεταξύ τους. Πήγε να σκοτώσει για να χαρεί. Μετά το χτύπημα του παιδιού μου, χαιρόντουσαν

Εγώ με τη γυναίκα και την κόρη μου ήμασταν εκεί από  το πρώτο

Τρίτη 13 Μαΐου 2025

Βερολίνο: Η βράβευση Μητσοτάκη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό»

Βερολίνο: Η βράβευση Μητσοτάκη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας: «Αυτή η αναγνώριση ανήκει στον ελληνικό λαό» 

O Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε στο Συνέδριο του Economic Council Germany στο Βερολίνο

Στην οικονομική ημερίδα 2025 του Wirtschaftsrat Deutschland, στο Βερολίνο μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον οποίο απονεμήθηκε το βραβείο «Ludwig Εrhard»  για  την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτή η αναγνώριση δεν είναι δική μου αποκλειστικά, διότι κατά κύριο λόγο ανήκει στον ελληνικό λαό» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Συνέδριο του Economic Council Germany.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους Έλληνες «πράγματι γνώρισαν μεγάλες δυσκολίες και θυσίες, αλλά ταυτόχρονα ο ελληνικός λαός ήταν θαρραλέος, διότι αποδέχτηκε την αλλαγή και φυσικά απέδειξε ότι είναι αρκετά ανθεκτικός. Ποτέ δεν απεμπόλησε την υπόσχεσή του μέλλοντος. Ακόμα και όταν η χώρα μας ήταν αντιληπτή ως το προβληματικό παιδί της Ευρώπης και βρέθηκε στο χείλος της εγκατάλειψης της ευρωζώνης.

Ν. Παπαϊωάννου για «αιώνιους» φοιτητές: Υπάρχουν 340.000 ανενεργοί σε σύνολο 750.000


Ν. Παπαϊωάννου για «αιώνιους» φοιτητές: Υπάρχουν 340.000 ανενεργοί σε σύνολο 750.000
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Για 340.000 ανενεργούς φοιτητές σε σύνολο 750.000 έκανε λόγο ο Νίκος Παπαϊωάννου, υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Πρώτα απ’ όλα να διευκρινίσουμε ότι η ακαδημαϊκή χρονιά περιλαμβάνει και την εξεταστική του Σεπτεμβρίου. Δεύτερον, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Τρίτον, η Σύνοδος των Πρυτάνεων του Δεκεμβρίου είχε βάλει κάποια ζητήματα λογικά. Στη συνέχεια το υπουργείο ζήτησε από όλα τα πανεπιστήμια τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ενεργών και μη ενεργών φοιτητών. Μιλάμε για 340.000, ας το πούμε έτσι σε σύνολο, γύρω στις 750.000. Από τους 300 τόσους όμως, χιλιάδες υπάρχουν αυτοί που είναι ή εντελώς ανενεργοί. Μιλάμε ενδεχομένως από το 2000 2005 ή 2007 και δεν έχουν ξαναεμφανιστεί στους πανεπιστημιακούς χώρους. Αρκεί να πω ότι σε κεντρικό πανεπιστήμιο της Αθήνας υπάρχει φοιτητής που ενεγράφη το 1935, άρα γεννηθείς το 1917 ή 18 και επειδή δεν υπάρχει διαδικασία διαγραφής, αυτοί υπάρχουν ακόμα στις λίστες».


Εισβολή στη Νομική: Επτά συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Εισβολή στη Νομική: Επτά συλλήψεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε επτά συλλήψεις για την εισβολή στη Νομική προχώρησε η Αστυνομία, ενώ έχει προσαχθεί ένα ακόμη άτομο που φέρεται ότι υπέθαλψε τους συλληφθέντες.

Τα επτά άτομα έχουν ταυτοποιηθεί και κατηγορούνται ότι εισέβαλαν στην εκδήλωση στη Σχολή και χτύπησαν έναν διδακτορικό φοιτητή, ενώ μία γυναίκα έχει προσαχθεί καθώς φέρεται να υπέθαλψε τους συλληφθέντες. Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συλληφθέντες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. 

Υπενθυμίζεται πως στις 30 Απριλίου λίγο πριν τις 20:00, μια ομάδα 5 ατόμων που φορούσαν κουκούλες και κράνη εισέβαλαν στον 1ο όροφο του κτηρίου της Νομικής, όπου πραγματοποιούνταν ημερίδα, και επιτέθηκαν στους συμμετέχοντες. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φοιτητής που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Επρόκειτο για έναν μεταπτυχιακό φοιτητή που φέρεται να προσπάθησε να προστατεύσει τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

ΚΚΕ: ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ!!!!

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "Σβετλάνα Αλιλούγιεβα Σταλίνα κόρη του Στάλιν "Σιχαίνομαι τον Κομμουνισμό. Αυτά που μας δίδασκαν δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ήταν μία απάτη. Και αισθάνομαι υπεύθυνη για τα φρικτά εγκλήματα, τις δολοφονίες και τις αδικίες που διέπραξε το καθεστώς" Αφιερωμένο στο Μήτσο τον Κουτσούμπα, τον Αλέκση και τον Γιάνη με το ένα ν."

Δευτέρα 12 Μαΐου 2025

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ

 Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου*

Στην έγκριτη Εφημερίδα : 60+ Συνταξιούχων της 19ης Απριλίου του 2025 , σε κείμενο του Καθηγητή κου Αλέξη Μητρόπουλου , αναφέρονται τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (ΗΔΙΚΑ –Π/Σ «ΗΛΙΟΣ») Φεβρουαρίου του 2025.                              Τα νούμερα είναι εξόχως ανησυχητικά . Θλιβερά. Ανατριχιαστικά!.

-Περίπου το 40%-σχεδόν 1.000.000-συνταξιούχοι συμπολίτες μας εισπράττουν …. 658€ μηνιαίως (ποιος τη χάρη τους, δεδομένου ότι είναι καθαρά).

- Περίπου 20% -σχεδόν 450.000 ,- παίρνουν (καθαρά) λιγότερο από 500€ (μεικτά) !....Τίθεται το ερώτημα : πως θα επιβιώσουν , όταν είναι ήδη … διασωληνωμένοι και συντηρούνται με : «επιδόματα/αντίδωρα διασωλήνωσης;».

Προδήλως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ιδιαίτερα όταν συνοδεύεται από εκχυλίζουσα φραστική ωραιοποίηση. Εξοντώνονται κυριολεκτικά άνθρωποι. Υποβιβάζεται /ευτελίζεται το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. Γίνεται προβληματική ακόμη και η επιβίωσή τους (!). Όλοι οι συνταξιούχοι αναρωτιόμαστε: «Μα καλά, γιατί , για ποιους συνεχίζουμε να πληρώνουμε : ΕΑΣ =Εισφορά Αλληλεγγύης;. Που άραγε κατευθύνονται –πλην της πλασματικής ανακούφισης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας;-.  Θα απορήσει κανείς : Γιατί ενώ η οικονομία πηγαίνει καλά (απόδειξη ότι σημειώθηκε ελληνική Σ κ ο υ π ι δ ο α ν ά β α θ μ ι σ η   της οικονομίας μας από ξένους οίκους αξιολόγησης) οι πολίτες

Ανοησία ή πρόσχημα καταφυγής;

 

Η παλινωδία της αντιπολίτευσης επί αντιμετωπίσεως τυχών ποινικών ευθυνών Υπουργών


Ενώ ζητούν την κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, θέλουν προανακριτικές

Γράφει ο

Νίκος Αναγνωστάτος

Η ανύπαρκτη αντιπολίτευση, ξεγυμνώθηκε τελείως, όταν διαμαρτύρεται, όταν ένας Υπουργός για τον οποίον έφθασε στη ΒΟΥΛΗ, κάποια μήνυση κάποιου πολίτη, να θέλει να εξεταστεί κατ’ ευθείαν από τον φυσικό του Δικαστή, ιδιαίτερα όταν θα δικαστεί από ένα διευρυμένο Συμβούλιο Ανωτάτων Δικαστών.

Για χρόνια τώρα κυριαρχεί το αίτημα να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύει τους Υπουργούς από την ενδεχόμενη ποινική δίωξη, από έγκλιση πολίτη. Την λεγόμενη προστασία, θα αναλύσω πιο κάτω, διότι τώρα θα επικεντρωθώ στην παραλογία της αντιπολίτευσης, από τη μια μεριά να ζητά την κατάργηση του «κατάπτυστου», όπως το χαρακτηρίζει, αυτού άρθρου και συγχρόνως διαμαρτύρονται για την μη πλήρη εφαρμογή της Προανακριτικής Επιτροπής, όταν ο «κατηγορούμενος» Υπουργός ζητά να παραπεμφθεί η υπόθεσή του κατ’ ευθείαν στο Δικαστικό Σώμα.

Το περίεργο και ασφαλώς ακατανόητο, είναι ότι η αντιπολίτευση, δεν την ενδιαφέρει η ουσία της όποιας κατηγορίας, αλλά η «φανφάρα» και το «σώου» στην Προανακριτική Επιτροπή μέσω του οποίου θα δημιουργηθούν εντυπώσεις στο κοινό, έστω και άνευ ουσιαστικού περιεχομένου. Οπότε και κατανοητό είναι και καθόλου περίεργο.