Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι εκλογές της 7ης Νοέμβρη είναι εξαιρετικά κρίσιμες όχι μόνο για τα τοπικά δρώμενα αλλά και για τα πολιτικά πράγματα της Χώρας μας. Οι νέοι Δήμοι που θα προκύψουν μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα βρεθούν χωρίς πόρους, αφού το συγκεκριμένο καταστροφικό Μνημόνιο περικόπτει από την τοπική αυτοδιοίκηση 1 δις ευρώ κατ΄έτος μέχρι το 2013. Πράγμα που σημαίνει ότι οι νέοι ενοποιημένοι Δήμοι, όπως άλλωστε και ο Δήμος μας, δεν θα μπορούν πλέον ούτε καν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς καθώς θα αδυνατούν να παρέχουν δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες (όπως παιδικών σταθμών, ΚΑΠΗ, ΑΜΕΑ, πολιτισμού, αθλητισμού κλπ) στους πολίτες τους, ενώ παράλληλα θα έχουν σημαντικά μειωμένο προσωπικό λόγω του ολοένα αυξανόμενου κύματος συνταξιοδοτήσεων, των επερχόμενων πρόσθετων απολύσεων, αλλά και τους περιορισμούς που επιτάσσει το Μνημόνιο για μηδενικές προσλήψεις.
Ας κλείσουμε λοιπόν τα αυτιά μας στις ψεύτικες υποσχέσεις για τάχα καλύτερες μέρες από την αρχή του νέου έτους. Αυτοί που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο υποσχόμενοί μας ακόμα και προσλήψεις, θα είναι οι πρώτοι που εφαρμόζοντας το Μνημόνιο θα προβούν στην επιβολή νέων δυσβάσταχτων δημοτικών φόρων και τελών με παράλληλη και μεγάλη αύξηση των ήδη υπαρχόντων. Οι παλιές παρατάξεις είτε της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης έχουν δώσει επανειλημμένα σχετικά δείγματα γραφής που δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε, και πολύ καλά μάλιστα.
Σας καλούμε λοιπόν τώρα, σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, να δώσετε την ευκαιρία στο νέο, στο κοινωνικό, στο δίκαιο, στο ανθρώπινο, στο συλλογικό, στο εναλλακτικό, στο αληθινό που πρεσβεύουν οι «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ», για να αναλάβουμε όλοι μαζί ένα δυναμικό ρόλο αγωνιστικής διεκδίκησης προς όφελος των πολλών και του τόπου μας. Μπορεί να μην είμαστε οι έμπειροι επαγγελματίες της πολιτικής, είμαστε όμως αποφασισμένοι και έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά με γνώμονα την αγάπη για τον τόπο μας και τη βαθιά και ειλικρινή συνειδητοποίηση του χρέους που έχουμε όλοι μας να προσφέρουμε στην αναγέννησή του.  
Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ψήφος μας τελικά δεν είναι τόσο αθώα όσο εκ πρώτης όψεως μπορεί να φαίνεται. Ψηφίζοντας υποψηφίους που συμμετέχουν σε δημοτικές παρατάξεις που στηρίζονται από τα κόμματα του Μνημονίου (από αυτά δηλαδή που είτε το υπέγραψαν είτε οδήγησαν τη Χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας), με μόνα κριτήρια τη συγγένεια ή τη φιλία μας μαζί τους, είναι σαν να δίνουμε το πράσινο φως για τη συνέχιση μιας ακόμα πιο σκληρής πολιτικής εις βάρος του τόπου και των εργαζομένων. Η αποχή επίσης ως πολιτική στάση αντίδρασης όχι μόνο δεν τους καταδικάζει, αλλά αντιθέτως τους ενισχύει (αφού εκλέγονται με ποσοστό επί των ψηφισάντων και όχι επί των εγγεγραμμένων), δίνοντάς τους παράλληλα και το άλλοθι ότι αφού οι ίδιοι οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τη διαμόρφωση της ζωής τους εκείνοι έχουν δικαιωματικά όλο το πεδίο ελεύθερο για να αποφασίζουν και να κάνουν ότι θέλουν.
Επιμένουμε ότι η περιοχή μας χρειάζεται ένα νέο εναλλακτικό στοχευμένο αναπτυξιακό και βιώσιμο σχέδιο ανάπτυξης που θα οδηγήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, το οποίο και παρουσιάζουμε λεπτομερώς στο 24σέλιδο πρόγραμμά μας που θα έχετε τις αμέσως προσεχείς ημέρες όλοι σε Μέγαρα και Νέα Πέραμο στα χέρια σας. Το πρόγραμμα αυτό, που πρώτοι από όλους τους συνδυασμούς εκπονήσαμε και αποτελεί -από συνειδητή επιλογή- το μόνο βασικό μέσω προβολής των θέσεών μας, σας το υποβάλλουμε ζητώντας σας αφού πρώτα το μελετήσετε προσεκτικά να το στηρίξετε, πριν αλλά και μετά τις εκλογές, μέσα από τη διαρκή ενεργητική σας παρέμβαση για τη συμπλήρωση και τη δικαιότερη εφαρμογή του.
Είναι πλέον η ώρα να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας. Είναι η ώρα για αγώνα και σκληρή δουλειά. Γιατί όλοι μας έχουμε δικαίωμα να πιστέψουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο που αγαπάμε και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου