Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΟΪΔΙΑ



Στις δημοτικές εκλογές ο λαός επιλέγει τους ανθρώπους, που θα διοικήσουν το Δήμο για τα επόμενα 4 χρόνια (5 με τον νέο νόμο). Απ' αυτούς περιμένει, να νοικοκυρέψουν το Δήμο,να κάνουν έργα υποδομής,να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του πολίτη, να προστατεύσουν το περιβάλλον και κυρίως να του μιλάνε,να τον υπολογίζουν,να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Ολα αυτά πρέπει να τα κάνουν και τα 4 χρόνια και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο.
Επίσης η κάθε δημοτική αρχή πρέπει να κινείται με τα χρήματα, που διαθέτει και όχι να δημιουργεί χρέη. Διότι αυτό σημαίνει, πως ''κλέβει'' χρήματα από τις επόμενες διοικήσεις, δηλαδή από τις επόμενες γενιές και όλοι πλέον έχουν διαπιστώσει τα αποτελέσματα τέτοιων ενεργειών. Οι κυβερνήσεις, που δημιουργούσαν χρέη, οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή.
Ποιός μπορεί να ισχυριστεί, πως είδε και σε πόση έκταση τα παραπάνω από τη σημερινή δημοτική αρχή;
Όλη την περίοδο η δημοτική αρχή επέδειξε αλαζονικό τρόπο συμπεριφοράς προς τους πολίτες, αδιαφόρησε, αδράνησε, “τεμπέλιασε” και την προεκλογική περίοδο προσπάθησε, να δείξει κάποια κινητικότητα, μήπως και κοροϊδέψει τον κόσμο και του αρπάξει την ψήφο.
Υπάρχει δε βάσιμος φόβος, πως θα αφήσει τεράστια χρέη, που θα υποθηκεύσουν την πορεία της επόμενης διοίκησης, αλλά και το μέλλον του τόπου. Ίσως γι' αυτό και δεν απάντησε στα απλά ερωτήματα του παρακάτω εγγράφου, που επιδόθηκε από τις 23 Αυγούστου!!


Είναι δε η διοίκηση του Δήμου υποχρεωμένη, να απαντά στα ερωτήματα των Δημοτικών Συμβούλων. Δυστυχώς όμως η αλαζονεία και η αυθαιρεσία την κάνει να μην υπολογίζει ούτε νόμους, ούτε την αντιπολίτευση, αλλά ούτε και τους πολίτες, οι οποίοι απαιτούν ενημέρωση.
Φαίνεται λοιπόν, πως τα όποια έργα κάνει η σημερινή διοίκηση , κυρίως έργα βιτρίνας (μάρμαρα κ.λ.π), θα κληθούν να αποπληρώσουν οι επόμενες διοικήσεις.
Τα ίδια βέβαια έκανε και στην προηγούμενη θητεία της, όταν είχε αφήσει πολλά χρέη στον κ. Σύρκο, που για χρόνια αγωνιζόταν να τα αποπληρώσει, ο οποίος όμως όχι μόνο δεν τους παρέδωσε χρέη, αλλά είχε εξασφαλίσει και τη χρηματοδότηση αρκετών έργων.
Είναι γνωστό, πως τα έργα, που γίνονται βιαστικά την προεκλογική περίοδο είναι πρόχειρα, τσαπατσούλικα και χρυσοπληρωμένα.
Τα βλέπει αυτά ο πολίτης κάθε μέρα. Στρώνουν το δρόμο με άσφαλτο και σε λίγο καιρό έχει γεμίσει λακούβες. Και τι να πεί κανεΊς για τα καπάκια των φρεατίων, σκέτες παγίδες. Οδηγείς και πρέπει συνεχώς να κάνεις ελιγμούς.
Οι ειδικοί λένε, πως δεν πρέπει να πέφτει άσφαλτος, όταν βρέχει. Οπότε υπάρχει αμφιβολία, εάν οι δρόμοι αντέξουν όλο τον χειμώνα.
Οι δρόμοι καταστράφηκαν μεν από το έργο της αποχέτευσης και έπρεπε να φτιαχτούν, αλλά ήταν υποχρεωμένος από τη σύμβαση ο εργολάβος, να τους αποκαταστήσει.
Ποιός ξέρει τώρα, πως και γιατί δεν υποχρεώθηκε ο εργολάβος από τη σημερινή διοίκηση, να τους αποκαταστήσει και τα “σπασμένα” πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες.
Και προσπαθούν, να παρουσιάσουν την ασφαλτόστρωση ως έργο, όταν και το τελευταίο χωριό έχει πολύ καλύτερους δρόμους. Θέλουν δηλαδή, να μας γυρίσουν 20-30 χρόνια πίσω.
Είναι σίγουρο, πως η σημερινή διοίκηση θα φύγει αφήνοντας πίσω της πολλά χρέη κυρίως σε προμηθευτές, εργολάβους κ.λ.π και πρέπει να βρεθεί τρόπος, για να μη χάσουν αυτοί οι άνθρωποι τα λεφτά τους, αρκεί βεβαίως να μην έχουν συνεργήσει στο προεκλογικό παιχνίδι.
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥΣ.



Γρηγόρης Σταμούλης
Υποψήφιος Δήμαρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου