Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Τα λαχανικά ασπίδα στον καρκίνο

Πέντε μερίδες λαχανικών την ημέρα μειώνουν τις πιθανότητες για εκδήλωση καρκίνου μέχρι και 20%. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Έρευνας για τον Καρκίνο (AICR) εκτιμά πως η προστατευτική δράση των λαχανικών συγκεκριμένα, οφείλεται σε μια πληθώρα ουσιών (φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και δεκάδες άλλα βιοενεργά συστατικά) .

Η ποικιλία στην πρόσληψη των λαχανικών, επομένως, μας παρέχει ένα κοκτέιλ φυσικών συστατικών που δημιουργεί μια φυσική ασπίδα απέναντι στον καρκίνο.


Κυρίαρχη θέση ανάμεσα στα συστατικά που έχουν μελετηθεί κατέχουν τα αντιοξειδωτικά των λαχανικών (κρυπτοξανθίνες, λυκοπένιο, ινδόλες κ.α.). Από τα πρώτα συστατικά που φάνηκε να έχουν προστατευτική αντιοξειδωτική δράση ήταν η βιταμίνη C που εκτός από τα εσπεριδοειδή, τις φράουλες και το ακτινίδιο βρίσκεται σε αφθονία στο μπρόκολο, το κατσαρό λάχανο και το κουνουπίδι, καθώς και το β-καροτένιο που το συναντάμε στα κίτρινα και κόκκινα λαχανικά (καρότα, λάχανο). Η συστηματική πρόσληψή τους έχει συσχετιστεί με μείωση του ρίσκου για καρκίνο του προστάτη, του δέρματος, του μαστού, ενώ η σχέση τους με τον καρκίνο του πνεύμονα δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί απόλυτα, καθώς υπάρχουν αντικρουόμενα αποτελέσματα.


Το λυκοπένιο είναι άλλο ένα σημαντικό καροτενοειδές που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στη ντομάτα. Θεωρείται ισχυρό αντιοξειδωτικό και σχετίζεται με μείωση του κινδύνου για εμφάνιση του καρκίνου του προστάτη.


http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου