Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πόσο επικίνδυνα είναι τα προϊόντα μαυρίσματος;

Πόσο επικίνδυνα είναι τα προϊόντα μαυρίσματος;Περιέχουν «κοκτέιλ» χημικών ουσιών

Οι γυναίκες που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν προϊόντα για «ψεύτικο μαύρισμα» θέτουν τον

εαυτό τους σε αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων γονιμότητας και απόκτησης παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, προειδοποιούν οι ειδικοί. Παρότι φαίνεται ως μια πιο ασφαλής επιλογή από τα «κρεβάτια μαυρίσματος» τα προϊόντα αυτά περιέχουν ένα «κοκτέιλ» χημικών ουσιών που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία εκείνου που τα χρησιμοποιεί, ενώ μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και την εμφάνιση καρκίνου. Τα συστατικά τους προκαλούν ορμονικές διαταραχές που επηρεάζουν την υγιή ανάπτυξη των εμβρύων. Τα προϊόντα αυτά συχνά περιέχουν καρκινογόνες ουσίες, όπως φορμαλδεΰδη και νιτροζαμίνες, ενώ αρκετές από τις χημικές ουσίες που περιέχουν προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα και έχουν συνδεθεί με την εμφάνιση αλλεργιών, διαβήτη, παχυσαρκίας και άλλων προβλημάτων γονιμότητας. Οι δυνητικά επικίνδυνες επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν στον οργανισμό από το «ψεύτικο μαύρισμα» ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς σε σχέση με τα υπόλοιπα καλλυντικά, κι αυτό γιατί εφαρμόζονται σε ολόκληρο το σώμα σε τακτική βάση. Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, Jacqueline McGlade, ανέφερε ότι αυτά τα χημικά είναι «ένας σημαντικός παράγοντας πίσω από την αύξηση στην εμφάνιση καρκίνων, διαβήτη, παχυσαρκίας και προβλήματα γονιμότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου