Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Eλλάδα: Ιστορίες αρχιτεκτονικής τρέλας !


Δείτε τα παρακάτω περίεργα σπίτια και θα καταλάβετε Ναι, ο σχεδιασμός ενός σπιτιού απαιτεί φαντασία! Ναι, ο αρχιτέκτονας είναι συνήθως υποχρεωμένος να ακολουθεί κατά γράμμα τις επιθυμίες του πελάτη του! Ναι, στην Ελλάδα έχουμε μπόλικη φαντασία και ναι στην Ελλάδα υπάρχουν αρχιτέκτονες που δεν αντιμιλούν στους πελάτες τους. Όσο περίεργα και αν είναι αυτά....
«Περίεργα; Τι εννοείτε περίεργα;». Δείτε τα παρακάτω σπίτια και θα καταλάβετε.
1. Αρχαιοελληνικό(ς) κάλλος….
perierga.gr - 3 ιστορίες ελληνικής αρχιτεκτονικής... τρέλας!

Χολιγουντιανά αστέρια στο ταβάνι, καρυάτιδες, αρχαιοπρεπείς αναπαραστάσεις στις μετώπες (ναι, έχει και μετώπες), αναγεννησιακά αγγελάκια, ενημερωτικοί πίνακες με τα ονόματα εξόριστων φιλόσοφων στην είσοδο και -το κυριότερο- αρμονική ένταξη στο αρχιτεκτονικό στιλ της γειτονιάς! Πώς σας φαίνεται ως ιδέα; Καλή ή όχι, υπερβολική ή ανεκτή, πρωτότυπη ή κιτς, ό,τι κι αν προτιμάτε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πέρα από κάθε φαντασία (νοσηρή ή μη!)

perierga.gr - 3 ιστορίες ελληνικής αρχιτεκτονικής... τρέλας!

Όσο για τα χρώματα; Μπλε βαθύ, σκούρο κόκκινο και χρυσαφί «ενώνουν» τις δυνάμεις τους για να αποδώσουν τη… δυναμική που χρειάζεται το κτίριο προκειμένου να ξεχωρίσει ανάμεσα από τα υπόλοιπα! Μήπως και δεν το προσέξει κανείς, δηλαδή;

2. …και marketing στο Αιγάλεω

perierga.gr - 3 ιστορίες ελληνικής αρχιτεκτονικής... τρέλας!

Όχι, δεν πρόκειται για το ίδιο κτίριο, αν και τα κοινά σημεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Πάλι έχουμε χολιγουντιανά αστέρια στα μπαλκόνια και τις καρυάτιδες (σταθερές αξίες, πλέον), ενώ στη κορυφή της πολυκατοικίας(;) ο Ζευς με το δόρυ του στέκεται αγέρωχος πάνω από το σήμα των… Ολυμπιακών Αγώνων. Ένα μίνι πάνθεον με προτομές αρχαίων φιλοσόφων κοσμεί την είσοδο, στην οποία υπάρχει επίσης μαρμάρινη ταμπέλα που επεξηγεί στον αδαή επισκέπτη ή περαστικό το ανατρεπτικό concept του οικήματος.

perierga.gr - 3 ιστορίες ελληνικής αρχιτεκτονικής... τρέλας!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στο ισόγειο του κτιρίου υπάρχει κατάστημα με γύψινες κατασκευές. Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης βρήκε τον ιδανικό τρόπο να διαφημίσει τις δημιουργίες του! Γιατί αν δεν παινέψω το σπίτι μου…

3. Ο Παρθενώνας… της Ρόδου

perierga.gr - 3 ιστορίες ελληνικής αρχιτεκτονικής... τρέλας!

Κορυφαία δημιουργία, απόλυτα πιστή σε όλα τα αρχαιοελληνικά αρχιτεκτονικά… ιδεώδη. Μία ωδή στην αρχαιότητα, αυτή τη φορά σε νησιωτικό έδαφος. Αρχαιοελληνικές παραστάσεις, κίονες, γύψινες διακοσμήσεις και ο ναός (ε, το σπίτι ήθελα να πω!) είναι έτοιμος να δεχτεί στους κόλπους του φιλοσόφους, ιατρούς, μαθητές και σπουδαστές για μια… κουβεντούλα στα γρήγορα!

perierga.gr - 3 ιστορίες ελληνικής αρχιτεκτονικής... τρέλας!

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην αμφίεση… εισόδου στην κατοικία. Προτιμώνται χλαμύδες και συναφή ενδύματα, ενώ το σανδάλι είναι απαραίτητο αξεσουάρ! Λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά η… καμινάδα στο πλάι!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου