Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ασπίδα κατά του καρκίνου του οισοφάγου η ασπιρίνη

Ασπίδα κατά του καρκίνου του οισοφάγου η ασπιρίνηΠερισσότερο από τις γυναίκες κινδυνεύουν οι άντρες

Σχεδόν κατά το ήμισυ περιορίζει τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου του οισοφάγου, η .....

ασπιρίνη. Σύμφωνα με μία νέα μελέτη που έκαναν ερευνητές από το γενικό νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, σε 434 εθελοντές, όσοι έπαιρναν συστηματικά ασπιρίνη είχαν κατά 44% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν οισοφάγο Barrett. Ο οισοφάγος Barrett είναι μία διαταραχή που προσβάλλει τα κύτταρα του οισοφάγου και αποτελεί τον σημαντικότερο παράγοντα κινδύνου για καρκίνο του οισοφάγου. Η μελέτη έδειξε ακόμη πως οι άνδρες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να παρουσιάσουν τη νόσο, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανώς θα ωφελούνται περισσότερο από την προληπτική λήψη ασπιρίνης. Τα κρούσματα καρκίνου του οισοφάγου αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που οι ειδικοί συσχετίζουν μεταξύ άλλων με το κάπνισμα και την κατάκλιση αμέσως μετά το γεύμα. Οι συνήθειες αυτές μπορεί να προκαλέσουν τις λεγόμενες καούρες, οι οποίες ουσιαστικά οφείλονται στην παλινδρόμηση των οξέων του στομάχου προς τον οισοφάγο. Τα γαστρικά οξέα, όμως, με τον καιρό «καίνε» το εσωτερικό τοίχωμα του οισοφάγου και όταν η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται για αρκετά χρόνια δημιουργούνται βλάβες που αποτελούν τον οισοφάγο Barrett, ο οποίος θεωρείται προκαρκινική κατάσταση. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, διατρέχοντας αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν κάποια στιγμή οισοφάγο Barrett. Ωστόσο, οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη νέα μελέτη λένε πως δεν πρέπει να αρχίσει κανείς να παίρνει ασπιρίνη με μοναδικό στόχο να προστατευθεί από τον καρκίνο του οισοφάγου, διότι πρώτα πρέπει να επιβεβαιωθούν τα ευρήματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου