Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Πως ο Ε.Βενιζέλος απεμπόλησε δικαιώματα με τη σύμβαση-σκάνδαλο των υποβρυχίων. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ "ΦΟΡΤΩΝΕ" ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ 1,3 ΔΙΣ

Με το νόμο 3885/2010 που φέρει τις υπογραφές των υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου, Εθνικής Άμυνας Ε. Βενιζέλου και Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, το ελληνικό Δημόσιο παραιτήθηκε από οποιαδήποτε αποζημίωση οφείλει να πληρώσει η κατασκευάστρια εταιρεία των υποβρυχίων για την καθυστέρηση στην παραλαβή και στην συντήρηση τους έως ότου αυτά ενταχθούν στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού.Ο λαλίστατος κ. Βενιζέλος δηλαδή, που επιχείρησε χθες, ανακαλύπτοντας «οφσετάδες», να καλύψει τις τεράστιες ευθύνες του για τη σύμβαση-σκάνδαλο των υποβρυχίων έβαλε κάτω από το χαλί την άφεση αμαρτιών προς την HDW και την ThyssenKrupp....
Απεμπόλησε δικαιώματα των αρχικών συμβάσεων για να μπορέσει να γίνει το deal του 2010 και να περάσουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Λιβανέζο επιχειρηματία Ι. Σάφα και να υπογραφεί η σύμβαση που χρέωνε με 1,3 δις ευρώ του Έλληνες φορολογούμενους σε καιρό οικονομικής κρίσης για την ναυπήγηση δύο επιπλέον υποβρυχίων τύπου 214.
Για τα υποβρύχια αυτά, για τα οποία δεν έχει κοπεί ούτε μία λαμαρίνα, έχουν ήδη πληρωθεί 136 εκατ. ευρώ. Για να κλεισθεί μάλιστα η συγκεκριμένη συμφωνία είχε ταξιδέψει και ο αδελφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου στο Άμπου Ντάμπι.
Δεν φθάνει λοιπόν που οι Έλληνες φορολογούμενοι έχουν συνολικά βάλει από την τσέπη τους 2,5 δις ευρώ για τα τέσσερα υποβρύχια της αρχικής σύμβασης που είχε υπογράψει ο Α. Τσοχατζόπουλος, αλλά και αυτής που υπέγραψε ο κ. Βενιζέλος για τα δύο επιπλέον, με το Πολεμικό Ναυτικό να έχει παραλάβει μόλις ένα, το «Παπανικολής», θα κληθούν να πληρώσουν μερικά εκατομμύρια ακόμη για την παραλαβή τους. Όποτε και αν αυτή γίνει.
Οι εργασίες για τη ναυπήγηση των τριών υποβρυχίων τύπου 214 που βρίσκονται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έχει ολοκληρωθεί σε ένα ποσοστό από 80% έως και 95%. Βρίσκονται όμως στην κατάσταση αυτή για περισσότερα από δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν υπάρξει φθορές και να απαιτηθούν, αν λυθεί ο γόρδιος δεσμός, πρόσθετες εργασίες.
Μόνο και μόνο οι μπαταρίες των υποβρυχίων, για τις οποίες πλέον η προμηθεύτρια εταιρεία αρνείται να εγγυηθεί, εφόσον τα υποβρύχια βρίσκονται σε εγκατάλειψη, απαιτούνται μεγάλα ποσά.
Ε, αυτά θα τα πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο. Το φρόντισε ο κ. Βενιζέλος που υπέγραψε τη σύμβαση του 2010. Όπως αυτή καταλήγει «οι ανωτέρω δαπάνες θα καλυφθούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».
Κατά τα λοιπά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία ευθύνη για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και δέχεται «πόλεμο συμφερόντων». Ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με αυτά. Ο κ. Σαμαράς δε, έσπευσε να υπερασπιστεί τον κ. Βενιζέλο, κάνοντας συνένοχη τη Ν.Δ. στην υπόθεση που το κόμμα του είχε καταγγείλει.
Κι όλα αυτά, ενώ κανείς δεν ασχολείται πραγματικά να δώσει λύση στο πρόβλημα των υποβρυχίων, τα οποία σαπίζουν στα έρημα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένονται τεράστιες εξελίξεις στο χώρο των υδρογονανθράκων τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου