Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

“Επεσαν οι μάσκες του Σύριζα …Ζητά την αποφυλάκιση του Τρομοκράτη Εκτελεστή της 17Ν Σάββα Ξηρού !


ksiros04072012Καταγγέλλει Ο Σύριζα  την  (απάνθρωπη μεταχείρισή ) του. Καμιά βέβαια αναφορά στους ανθρώπους που δολοφόνησε εν ψυχρώ ο Ξηρός που σήμερα δεν υπάρχουν ούτε τα οστά τους !

Πολιτικός σάλος – Κεδίκογλου: Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους – ΝΔ: Προκλητική συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ στους τρομοκράτες

«Νερό στο μύλο» της πολιτικής αντιπαράθεσης, με αιχμή τη στήριξη που, κατά τη ΝΔ, παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε παραβατικές ομάδες ή ακόμα και τρομοκρατικές οργανώσεις, ρίχνει η ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του κόμματος της
αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την οποία ζητείται, ουσιαστικά, η αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
Με την ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τη Δικαιοσύνη «να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό» τη νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του Σάββα Ξηρού.
«Η νέα αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του  η οποία θα συζητηθεί στις 19 Δεκεμβρίου 2013 από το Εφετείο Πειραιά, αναδεικνύει την ξεχωριστή περίπτωση του συγκεκριμένου καταδίκου» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Έντεκα και πλέον χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, ο Σάββας Ξηρός εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού» υπογραμμίζεται.
Και τονίζει η Κουμουνδούρου: «Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα για αναστολή ή διακοπή της ποινής του απορρίφθηκαν, το ελληνικό κράτος, όμως, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010. Στην ουσία, το ΕΔΑΔ καταδίκασε το ελληνικό κράτος, διότι εφαρμόζει πάνω στον Σάββα Ξηρό εκδικητικές μεθόδους κράτησης, αρνούμενο να του δώσει τη δυνατότητα να φροντίσει τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει. Έκρινε, δε, ότι «η εισαγωγή του σε ειδικευμένο ιατρικό κέντρο για το χρονικό διάστημα που απαιτεί η φύση της ιατρικής του αγωγής, μπορούσε να αποδειχθεί αποφασιστική για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του»».
«Η παραμονή ενός ανθρώπου στη φυλακή με τα πολλαπλά και σοβαρότατα προβλήματα του Σάββα Ξηρού συνιστά απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση. Μόνο ως δείγμα εκδικητικότητας του ελληνικού κράτους προς έναν κρατούμενο «ειδικής φύσης» μπορεί να εξηγηθεί. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί από τη Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει με το δέοντα ανθρωπισμό το ζήτημα» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αντίδραση από Κεδίκογλου και ΝΔ
«Αφού δεν κατάφεραν με τις κimages11αταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη της 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου-τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους» ήταν η άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου.
Από πλευράς της, η ΝΔ κάνει λόγο για «συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες», η οποία «όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά παίρνει προκλητικές διαστάσεις».
Στη σχετική ανακοίνωση της Συγγρού γίνεται αναφορά σε άρθρο «φίλων και συντρόφων του Δ. Κουφοντίνα», το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Αυγή», με βασικό αίτημα την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού.
«Χθες, το αρμόδιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με επίσημη ανακοίνωσή του, όχι μόνο υιοθετούσε το αίτημα των “φίλων” του φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά και εξαπέλυε επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας ότι η παραμονή του Σάββα Ξηρού στη φυλακή συνιστά “απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση”, καθώς και “δείγμα εκδικητικότητας του κράτους, σε έναν κρατούμενο ειδικής φύσης”» αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΝΔ.
«Πώς και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι “κρατούμενοι ειδικής φύσης” μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.
Θα νοσηλευθεί για 30 ημέρες σε νοσοκομείο της Λάρισας
Την Πέμπτη εκδικάστηκε στο αρμόδιο δικαστήριο του Πειραιά η προσφυγή των συνηγόρων του Σάββα Ξηρού με την οποία ζητούσαν την αντικατάσταση της κράτησής του στις φυλακές Κορυδαλλού με την παραμονή του σε νοσοκομείο επικαλούμενοι τα σοβαρά προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει. Τελικά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αίτηση αλλά αντίθετα αποφάσισε τη νοσηλεία του Σάββα Ξηρού για τις επόμενες 30 ημέρες σε οφθαλμολογική κλινική νοσοκομείου της Λάρισας.

Ομολογία Σάββα Ξηρού: Εγώ εκτέλεσα Σόντερς και Περατικό


Ομολογία Σάββα Ξηρού: Εγώ εκτέλεσα Σόντερς και Περατικό
Για πρώτη φορά παραδέχτηκε ο Σάββας Ξηρός ότι είναι ο εκτελεστής του Βρετανού αξιωματούχου Στίβεν Σόντερς, καθώς και του εφοπλιστή Κωστή Περατικού.
Την αποκάλυψη αυτή έκανε χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος Σ. Ξηρός, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του στον «Ευαγγελισμό» ενώπιον του εφέτη ανακριτή κ. Λ. Ζερβομπεάκου και του εισαγγελέα εφετών κ. Κ. Καρούτσο.
Μετά την αποκαλυπτική χτεσινή απολογία του Σάββα Ξηρού, οι δικαστικές αρχές προσανατολίζονται στη διεύρυνση των κατηγοριών και στην άσκηση νέων ποινικών διώξεων σε βάρος των ήδη εμπλεκομένων αλλά και του Αλέκου Γιωτόπουλου.
Ομολογία – σοκ
Ο Σ. Ξηρός, χτες ενώπιον του συνηγόρου του κ. Γ. Αγιοστρατίτη, για πρώτη φορά ομολόγησε καταρχήν ότι:

ο ίδιος είναι ο εκτελεστής του Βρετανού αξιωματούχου Στ. Σόντερς (2000), καθώς επίσης και του εφοπλιστή Κωστή Περατικού (1997).
Με την απολογία του ο Σ. Ξηρός «φώτισε» ιδιαίτερα τις πτυχές της δολοφονίας Σόντερς «καίγοντας» όχι μόνο τον εαυτό του αλλά και τον ρόλο του Δημ. Κουφοντίνα λέγοντας: «Στην αρχή πυροβόλησε μία φορά ο ‘Λουκάς’ (Κουφοντίνας) με το αυτόματο όπλο G3 που κρατούσε, αλλά επειδή αυτό μπλόκαρε, τον πυροβόλησα εγώ 4 φορές με το 45άρι».
Με λόγια που δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης ο Σ. Ξηρός κατονόμασε στην απολογία του τον ηγετικό ρόλο του Αλέκου Γιωτόπουλου, που ήταν γνωστός με τον κωδικό «Λάμπρος».
Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο ‘Λάμπρος’ είχε την πρωτοκαθεδρία και τον πρώτο λόγο στην οργάνωση. Αυτός έδινε εντολές για τους στόχους, και σε πολλές ενέργειες συμμετείχε και ο ίδιος. Αυτός έγραφε τις προκηρύξεις και έδινε το ιδεολογικό περιεχόμενο σε κάθε ‘χτύπημα’».
Ο Σ. Ξηρός με την απολογία του, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση του Αλ. Γιωτόπουλου αφού, όπως υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Λάμπρος όχι μόνο ήταν παρών στις δολοφονικές επιθέσεις κατά του Σόντερς και του Περατικού, αλλά ήταν εκείνος που είχε δώσει εντολή για να γίνουν αυτές οι δύο ενέργειες».
Διευκρινίζεται σ’ αυτό το σημείο ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο που υπάρχει μέχρι στιγμής ο Αλ. Γιωτόπουλος δεν διώκεται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο για τις ανθρωποκτονίες Σόντερς και Περατικού. Δεν αποκλείεται λοιπόν, στη συνέχεια μετά την απολογία του Σ. Ξηρού, να διευρυνθούν οι κατηγορίες σε βάρος του Γιωτόπουλου (ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την οργάνωση).
Στην απολογία του ακόμη, (η οποία κατά τα άλλα σε γενικές γραμμές είναι πάνω στον ίδιο καμβά με την προανακριτική του απολογία), εμπλέκει τον Δημ. Κουφοντίνα σε πολλά «χτυπήματα» της οργάνωσης. Για πρώτη φορά όμως αποκάλυψε ότι ο Κουφοντίνας είναι ο εκτελεστής στην απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην υπουργού Ιω. Παλαιοκρασσά (1992) που είχε σαν αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του διερχόμενου Αθ. Αξαρλιάν λέγοντας στην απολογία του: «Ημουνα και εγώ παρών. Το μπουτόν όμως για να πυροδοτηθεί η ρουκέτα κατά του Παλαιοκρασσά, το πάτησε ο ‘Λουκάς’».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είπε ακόμη ότι παρών στην ενέργεια κατά Παλαιοκρασσά, ήταν και ο Α. Γιωτόπουλος.
Ο Σ. Ξηρός, ωστόσο, διαφοροποιήθηκε όσον αφορά τη δολοφονική επίθεση κατά του εισαγγελέα Κων. Ανδρουλιδάκη. Ενώ δηλαδή στην προανακριτική του απολογία είχε παραδεχτεί ότι είχε ενεργό ρόλο στο «χτύπημα» αυτό, χτες στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν έχει σχέση με αυτή την «επιχείρηση».
Χαρακτήρισε τη βομβιστική του ενέργεια στον Πειραιά στις 29 Ιουλίου «άτυχη, δική του στιγμή». Απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο να υπήρξε κάποια δολιοφθορά, ή να ενεργοποίησαν άλλοι την βόμβα πιο πριν. «Χρεώνεται» την πράξη αυτή, ως «δικό του καθαρά λάθος». Σύμφωνα με πληροφορίες, είπε ότι μαζί του ήταν ο Κουφοντίνας, τον οποίο προέτρεψε μετά την έκρηξη να φύγει. Πήραν, όπως ανέφερε, ασύνδετες τις βόμβες από τη γιάφκα και πήγαν με ταξί στον Πειραιά. Απέδωσε το λάθος, στο ελαττωματικό ρολόι που χρησιμοποιήθηκε.
Την τσάντα με όλα τα αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα σ’ αυτήν, ο Σ. Ξηρός είπε ότι την κρατούσε ο ίδιος, και ότι μετά την έκρηξη αυτή πετάχτηκε τουλάχιστον 6 μέτρα .
Τα τελευταία χρόνια είχε ιδεολογικές διαφορές με την οργάνωση, αλλά συνέχισε να έχει ενεργή δράση μέχρι τελευταία. Όπως είπε σκόπευε «να αποσυρθεί σε κάνα δυο χρόνια, γιατί είχε κουραστεί και γιατί κατάλαβε ότι όλη αυτή η δραστηριότητα ήταν αδιέξοδο και δεν οδηγούσε πουθενά».
Η πρώτη του ενέργεια ήταν κατά λεωφορείου με Αμερικανούς στον Ρέντη. Η τελευταία δολοφονική επίθεση στην οποία έλαβε μέρος και μάλιστα ως αυτουργός, ήταν κατά του Βρετανού Σόντερς.
Η «ειδικότητά» του ήταν κυρίως οι τοποθετήσεις βομβών και ρουκετών. Μάλιστα έκανε, όπως είπε, πολλές ώρες δοκιμές «σε μια ερημική τοποθεσία στην Βραυρώνα Αττικής, κυρίως μαζί με τον αδελφό του τον Χριστόδουλο, τον Δ. Κουφοντίνα και τον «Σταμάτη» (Βασ. Τζωρτζάτο).
Ο Σ. Ξηρός παραδέχτηκε τη ενεργή συμμετοχή του στις δολοφονίες των:
Αμερικανού αξιωματούχου Γ. Νορντίν (1987).
Βουλευτή Π. Μπακογιάννη
Τούρκου αξιωματούχου Τσ. Γκιοργκού (1990),
Αμερικανού λοχία Ρόναλντ Στιούαρτ (1991),
Διοικητή της ΕΤΕ Μιχ. Βρανόπουλου (1994),
Κατά του Τούρκου διπλωμάτη Ομέρ Σιπαχίογλου.
Παραδέχτηκε χτες αυτουργία στις δολοφονίες Σόντερς και Κ. Περατικού.
Επίσης συμμετοχή στις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος:
Του Αμερικανού Τζ. Κάρος,
Του Παν. Ταρασουλέα
Του Γ. Πέτσου (1989),
Του Βαρδή Βαρδινογιάννη ,
Του Ελ. Παπαδημητρίου .
Του Ιω. Παλαιοκρασσά που κατέληξε στον θανάσιμο τραυματισμό του Αθ. Αξαρλιάν.
Ο Σάββας Ξηρός επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσε πολύτιμα στοιχεία για πολλές «ορφανές» επιθέσεις της οργάνωσης «17Ν» κυρίως για εκρήξεις βομβών και ρουκετών, όπως κατά του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι (1998), κατά γραφείων του ΠΑΣΟΚ, κ.λπ.
Ομολόγησε σωρεία κλοπών, ληστειών κ.λπ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σ. Ξηρός υποστήριξε ότι δεν υπήρχε στην οργάνωση γυναίκα που να είχε ρόλο «πιστολέρο» ή βομβιστή.
Η απολογία του Σ. Ξηρού έγινε σε δύο δόσεις: Ξεκίνησε στις 10 το πρωί, διέκοψε στις 2 το μεσημέρι και ξανάρχισε στις 5 το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα. Ο ίδιος όλες αυτές τις ώρες ήταν μειλίχιος και ήρεμος και απαντούσε πρόθυμα στις ερωτήσεις του εφέτη – ανακριτή.
Όπως είπε ο συνήγορός του κ. Γ. Αγιοστρατίτης, ο Σ. Ξηρός έχει μεταμεληθεί ειλικρινά και προσβλέπει στις ευνοϊκές διατάξεις του νέου «αντιτρομοκρατικού» νόμου. Γκέλυ Αλμαλιώτου – Καλαμπαλίκη
Τρομο-πρόκληση από τον Β. Πολύδωρα
Ενα εικοσιτετράωρο πριν από τη σημερινή σύσκεψη κορυφής στη Ρηγίλλης, για το θέμα (και) της τρομοκρατίας υπό την προεδρία του Κ. Καραμανλή, ο Β. Πολύδωρας προκαλεί ξανά με δηλώσεις του, χαρακτηρίζει «σικέ» τις συλλήψεις και βάζει σφήνα στο κλίμα πολιτικής συναίνεσης.
«Ολα μοιάζουν σικέ» δηλώνει τώρα ο συντονιστής Εσωτερικών και Δημόσιας τάξης της ΝΔ, ο άνθρωπος δηλαδή που θα έπρεπε να τηρεί τις ισορροπίες στο κρίσιμο αυτό ζήτημα. Μιλώντας στον «Flash 96», είπε: «Περιμένανε με τις σαγιονάρες στα εξοχικά τους ή στα αλιευτικά τους ή στα σπίτια τους, να τους χτυπήσουν το κουδούνι και να παραδοθούν οι αυτοσυνταξιοδοτούμενοι». Σε ερώτηση δημοσιογράφοι, αν οι παίκτες είναι προσυνεννοημένοι, ο κ. Πολύδωρας ήταν κατηγορηματικός: «Με προσυνεννοημένους παίκτες. Πρέπει να μου πουν τι έγινε, πρέπει να μου δώσουν πειστικότερες εξηγήσεις. Δεν βγαίνουν γιάφκες έτσι», είπε, επαναφέροντας μετά από καιρό τη θέση του για «παράδοση οπλισμού» με την εξάρθρωση των κρησφύγετων της τρομοκρατικής οργάνωσης. Οι βολές του κ. Πολύδωρα στράφηκαν και κατά των αστυνομικών αρχών, για τις οποίες τα ίδια τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ έχουν αναγνωρίσει το έργο τους.
Αντίδραση
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Τύπου. «Πέφτουν στον λάκκο τον οποίο έχουν σκάψει όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο κ. Χυτήρης. «Και ποιος είναι αυτός ο λάκκος; Οτι η 17Ν οπωσδήποτε πρέπει να έχει σχέση με το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να έχει σχέση με τον Παπανδρέου, πρέπει να έχει σχέση με το ΠΑΚ. Αφού λοιπόν η πραγματικότητα δεν είναι αυτή την οποία οι ίδιοι θέλανε να είναι, τόσο το κακό για την πραγματικότητα. Αυτό γίνεται με τον κ. Πολύδωρα ο οποίος είναι ο τομεάρχης στο θέμα αυτό, επομένως η επίσημη φωνή της ΝΔ».

Κύκλοι της Ρηγίλλης «σφύριζαν αδιάφορα» για τις θέσεις του κ. Πολύδωρα, καθώς τα νέα δεδομένα και οι όποιες εκτιμήσεις μπαίνουν στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης και ασφαλώς αποκτά ενδιαφέρον η τοποθέτηση της ΝΔ στις νεότερες εξελίξεις. Ανοικτό παραμένει επίσης και το θέμα με την κλοπή στο στρατόπεδο της Κω, ένα θέμα για το οποίο η ΝΔ κλιμάκωσε την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, χρεώνονται μετά από «κυοφορία» μιας εβδομάδας πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Ακόμα και οι καταγγελίες -κυρίως μέσω της τηλεόρασης- για κακοποίηση στρατιωτών στη μονάδα της Κω προκάλεσαν την οξεία αντίδραση του τομεάρχη Αμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος εκτίμησε ότι «συνιστούν μείζον θέμα παράνομης και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς προς Ελληνες πολίτες, που εκπληρώνουν τις κατά το Σύνταγμα υποχρεώσεις τους προς την πατρίδα». Ευτύχης Παλλήκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου