
Η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας φαίνεται πως χτυπάει με δυο μέτρα και δυο σταθμά με τη Διεύθυνση Κτιριακών Έργων του πρώην υπουργείου Υποδομών, που έχει αναλάβει τη δημιουργία τεμένους να ζητά άμεσα την έκδοση οικοδομικής άδειας για να προχωρήσουν το γρηγορότερο τα έργα.
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Τομπάζη ανέλαβε τη σχεδίαση του τεμένους το oποίο θα περιλαμβάνει, κύριο λατρευτικό χώρο των ανδρών, στραμμένο προς την κατεύθυνση της Μέκκας, προθάλαμο εισόδου και βοηθητικούς χώρους του κύριου
λατρευτικού χώρου, λατρευτικό χώρο για τις γυναίκες και βοηθητικά κτίρια, ξεχωριστά γραφεία του Ιμάμη, θα καλύπτει περίπου 1 στρέμμα ενώ επίσης θα περιλαμβάνει περίκλειστη αυλή, που θα περιβάλλεται από τοίχους 3 μ., όπως και υπόστεγο για συναθροίσεις των προσκυνητών.
Ο πρώτην υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε.Βενιζέλος αποδέχθηκε να παραχωρήσει το Ναυτικό Οχυρό του Βοτανικού για να κτιστεί το τζαμί το 2010 αλλά όπως ανέφερε το Βήμα, λόγω εμπλοκής του θέματος στο Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από προσφυγή πολιτών, αλλά και του Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, το υπουργείο Υποδομών είχε χορηγήσει παράταση στις εγγυητικές επιστολές του μειοδότη προκειμένου να ξεκαθαρίσει νομικά η υπόθεση και να ξεκινήσουν παράλληλα οι διαδικασίες αδειοδότησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου