ISIS: Ο καρκινικός οργανισμός που εξαπλώνεται στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και δείχνει τα τρομακτικά του δόντια όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο

Η Βασιλεία του Τρόμου της εποχής μας έχει μετακομίσει στη Μέση Ανατολή, μιλά αραβικά και θέλει υπόδουλο όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, αλλά και παρελθόν κάθε άπιστο Δυτικό. Το ημερολόγιο έγραφε 29 Ιουνίου 2014 όταν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος της Συρίας και του Αφγανιστάν ανακήρυξε την ανεξαρτησία της, έγινε χαλιφάτο και έστεψε τον μυστηριώδη αρχηγό της Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σεΐχη του ψευδοκράτους αλλά και χαλίφη όλου του ισλαμικού κόσμου.
Το ακραίο αυτό παρακλάδι της ιρακινής αλ-Κάιντα γιγαντώθηκε και ξέφυγε πια από κάθε έλεγχο, καθώς το ζοφερό κράτος κατέχει σήμερα έκταση Αγγλίας, βασιλεύει σε 10 εκατ. ανθρώπους και μετρά περιουσία μεγαλύτερη από 2 τρισ. δολάρια.
Κανείς δεν μπορεί τώρα να αγνοήσει το ISIS και είναι σίγουρο ότι
θα δούμε πολλά ακόμα με τον καρκινικό οργανισμό που εξαπλώνεται στην πολύπαθη Μέση Ανατολή και δείχνει τα τρομακτικά του δόντια στην Ευρώπη. Και βέβαια το Ισλαμικό Κράτος βρυχάται και ξερνά απειλές και τρόμο ανείπωτο, με τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας να μην έχουν σύγχρονο όμοιό τους.
Ο τρόμος που έχει εγκαθιδρύσει για τα καλά τόσο στο εσωτερικό της ανίερης έκτασής του όσο και στον πλανήτη ολάκερο παραμένει αρχέτυπο φρίκης και θηριωδίας, καθώς πλάι στις απάνθρωπες εκτελέσεις υπάρχουν πολλά ακόμα χρονικά δράσης που θα έκαναν την αλ Κάιντα να μοιάζει σχολική συμμορία.
Ο αποτροπιασμός έχει στις μέρες μας ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας. Καλωσορίσατε στην ανατριχιαστική πύλη του…

Δημόσιες εκτελέσεις παιδιών

isisifsdfgge1
Ο σκληροπυρηνικός φανατισμός των ακραίων τζιχαντιστών ούτε ηλικία κοιτά ούτε από παιδική αθωότητα ξέρει. Τον Ιανουάριο, για παράδειγμα, το ISIS εκτέλεσε 13 εφήβους στη Μοσούλη γιατί υπέπεσαν σε μέγα κακούργημα: παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ Ιράκ και Ιορδανίας στην τηλεόραση. Τα παιδιά εκτελέστηκαν δημόσια με πολυβόλο και οι γονείς τους δεν μπόρεσαν μάλιστα να τα ενταφιάσουν, καθώς φοβούνταν για τις δικές τους ζωές. Οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν με ντουντούκες το έγκλημα, που παραβίαζε τον νόμο της Σαρία.
Ακτιβιστικές οργανώσεις έχουν αποκαλύψει πληθώρα δολοφονιών ανηλίκων από το ISIS, καθώς το μένος των τζιχαντιστών στρέφεται κατά παντός και όρια δεν γνωρίζει…

Δολοφονίες ομοφυλόφιλων αντρών

isisifsdfgge2
Το βίντεο με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να ρίχνουν από ταράτσα της Μοσούλης δύο άντρες που πιάστηκαν να επιδίδονται σε ομοφυλοφιλικό έρωτα τον Ιανουάριο έκανε τον γύρο του κόσμου, όπως και το κατοπινό (Φεβρουάριος) με αντίστοιχο υλικό αυτή τη φορά από τη Ράκα. Ο άντρας του δεύτερου βίντεο επιβίωσε μάλιστα από την πτώση από επταώροφο κτίριο της Ράκα, το «ψηλότερο σημείο της πόλης», για να λιθοβοληθεί κατόπιν μέχρι θανάτου. Το πλήθος των τζιχαντιστών παραληρούσε για τη στυγερή δολοφονία.
Η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών κατά των ομοφυλοφίλων, των «παιδιών του Λοτ», όπως τους αποκαλούν οι φανατικοί ισλαμιστές, έχει καταγραφεί ευρύτατα και οι θηριωδίες στη Συρία τέλος δεν έχουν, στρεφόμενες και κατά της σεξουαλικής διαφορετικότητας. Πρόσφατα, και τρίτο βίντεο με νεαρό ομοφυλόφιλο να πετιέται σαν σακί από κτίριο της Ράκα με τα μάτια δεμένα βγήκε στη δημοσιότητα, επισημοποιώντας το γεγονός ότι ομοφυλόφιλοι δεν χωρούν στο ανόσιο χαλιφάτο των εξτρεμιστών…

Σφαγιασμός σιιτών την ώρα που προσεύχονται

isisifsdfgge3
Το σουνιτικό ISIS ανέλαβε με καμάρι την ευθύνη για τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας που σκότωσαν περισσότερους από 100 σιίτες μουσουλμάνους σε δύο τζαμιά της Υεμένης. Τα περιστατικά έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, κατά την ώρα της προσευχής. Το Ισλαμικό κράτος εξάγει τρομοκρατία και στόχοι του είναι όλοι αδιακρίτως, βυθίζοντας τη Μέση Ανατολή στο χάος και τον θάνατο…

Εκτέλεση δικών τους μαχητών

isisifsdfgge4
Μεταξύ Ιουνίου-Δεκεμβρίου 2014, το ISIS δολοφόνησε περισσότερους από 200 πιστούς στρατιώτες του, όπως αποκάλυψαν οι μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη Συρία (όπως το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).
Οι λόγοι ποικίλουν και έχουν να κάνουν από δεύτερες σκέψεις των μαχητών για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μέχρι και «ανικανότητα» στη μάχη. Η βαρβαρότητα που έχει επιφέρει σε Ιράκ και Συρία το ISIS ταυτότητα δεν κοιτά και στρέφεται αναπάντεχα και κατά των μελών του, σαν το ιοβόλο φίδι που τρώει την ουρά του δηλαδή.
Η εκτέλεση δικών σου στρατιωτών παραμένει ασυνήθιστη τακτική στα χρονικά του πολέμου, ιδιαίτερα σε τέτοια κλίμακα, και αποκαλύπτει άλλη μια ζοφερή πλευρά των φανατικών τζιχαντιστών που δεν σέβονται τίποτα. Σύμφωνα με τις σχετικές πηγές, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 1.878 δολοφονίες μαχητών ή πολιτών που στηρίζουν το ISIS από το ίδιο το χαλιφάτο στα δυο χρόνια της δηλητηριώδους δράσης του, καθώς όποιος παραβιάζει τον νόμο της Σαρία γίνεται αυτομάτως στόχος…

Απαγωγές γυναικών και διεθνές trafficking

isisifsdfgge5
Η πολύπαθη ιρακινή μειονότητα των Γιαζίντι αλλά και η κουρδική κοινότητα το ξέρουν δυστυχώς καλά: το ISIS πιάνει τις γυναίκες και τις κόρες τους και είτε τις πουλά ως ιερόδουλες στο διεθνές κύκλωμα πορνείας είτε τις αναγκάζει να μετατραπούν σε συζύγους και παλλακίδες των μαχητών. Ανάλογα μάλιστα με την ποιότητα της «λευκής σαρκός», οι τιμές κυμαίνονται από 500-43.000 δολάρια ανά «κομμάτι» στις αγορές της Μέσης Ανατολής. Οι χιλιάδες νεκροί Κούρδοι του Βόρειου Ιράκ αφήνουν πίσω τους χιλιάδες χήρες, οι οποίες βρίσκουν νέα τραγική ζωή στο εσωτερικό του ISIS.
Η Διεθνής Αμνηστία ήδη από το 2014 έχει αποκαλύψει τον βασανισμό και τον μαζικό βιασμό των γυναικών που συλλαμβάνει το ISIS και κρατά ως ιερόδουλες στη σεξουαλική δούλεψη των τζιχαντιστών (ακόμα και κορίτσια 10-12 ετών). Ένας καλός αριθμός των σεξουαλικών αυτών σκλάβων εξαναγκάζεται τελικά σε αυτοκτονία.
Οι κουρδικές πηγές αναφέρουν σωρεία περιστατικών με απαγωγές γυναικών από τις τοπικές κοινότητες και πώλησής τους σε οίκους ανοχής της Μέσης Ανατολής, όταν φυσικά δεν μπαίνουν στο ερωτικό στόχαστρο κάποιου μαχητή και τις κρατήσει για το προσωπικό του χαρέμι. Οι αναφορές κάνουν λόγο για χιλιάδες κυριολεκτικά γυναίκες που πέφτουν θύματα της ανατριχιαστικής αυτής πρακτικής: 1.200 γυναίκες των Γιαζίντι πιάστηκαν στην πόλη Σιντζάρ και μόνο.
H Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κατέγραψε άλλο ένα έγκλημα στη Φαλούτζα, όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλλαν στα σχολεία θηλέων και άρπαξαν τα ανήλικα κορίτσια, την ίδια ώρα που η Διεθνής Αμνηστία συνομίλησε με τουλάχιστον 40 σκλάβες του σεξ που κατάφεραν να ξεφύγουν από τα βρομερά χέρια του ISIS, οι οποίες αποκάλυψαν ότι βιάζονταν καθημερινά και πωλούνταν ή δίνονταν ως δώρο στους μαχητές…

Εξόντωση ανθρώπων με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο

isisifsdfgge6
Από πού να ξεκινήσει κανείς, από την αναβίωση των πατροπαράδοτων ανατριχιαστικών εκτελέσεων ή από τη σύλληψη νέων μεθόδων δολοφονικής φρίκης; Τον Ιανουάριο του 2015 το ISIS έκαψε ζωντανό έναν ιορδανό πιλότο κλειδωμένο μέσα σε κλουβί, τον οποίο είχε περιλούσει με εύφλεκτο υλικό. Κατά τη γνώριμη συνήθειά του, το Ισλαμικό Κράτος κινηματογράφησε τη μακάβρια εκτέλεση για να τους θαυμάσει όλη η πλάση, αν και αυτό δεν είναι φυσικά το μόνο μαρτυρικό φονικό του αυτοανακηρυγμένου χαλιφάτου.
isisifsdfgge66
Γιατί οι τζιχαντιστές έχουν αναβιώσει ακόμα και τη σταύρωση ως τρόπο τιμωρίας. Πολλές εικόνες έχουμε δυστυχώς αντικρίσει με σταυρωμένους άντρες και εφήβους που έχουν κατηγορηθεί για διάφορα αδικήματα.
Η κεντρική πλατεία της ανόσιας πρωτεύουσας του ISIS, της Ράκα, έχει δει απίστευτες εικόνες φρίκης που δεν χωρούν στο μυαλό. Η σταύρωση γίνεται συνήθως για αποστασία, απάρνηση της μουσουλμανικής πίστης δηλαδή, και τα θύματα παραμένουν στον σταυρό του μαρτυρίου για μέρες μέχρι να εκπνεύσουν. Το σκοτεινό χαλιφάτο μεταφράζει με τον συνήθη ακραίο τρόπο του το Κοράνι και επιδίδεται κατόπιν σε πρωτάκουστα εγκλήματα.
isisifsdfgge666
Όπως οι αποκεφαλισμοί, στους οποίους καταφεύγουν συχνά, μιας και είναι η αγαπημένη μέθοδος εκτέλεσης στο εσωτερικό του μαύρου χαλιφάτου. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αποκεφαλισμό του αμερικανού φωτορεπόρτερ James Foley, του βρετανού ταξιτζή Alan Henning, του αμερικανού δημοσιογράφου Steven Sotloff, του βρετανού εθελοντή ΜΚΟ, David Haines, όπως κα του αμερικανού συναδέλφου του Peter Kassig;
isisifsdfgge6666666
Από ποια μνήμη θα ξεχαστεί το φαντασμαγορικά ανατριχιαστικό υλικό με την εκτέλεση των φυλακισμένων του ISIS που πνίγονται μέσα σε κλουβί ή ανατινάσσονται με εκτοξευτές χειροβομβίδων;
isisifsdfgge6666
Είπαμε, από τη μήνη των τζιχαντιστών δεν γλιτώνουν ούτε οι δικοί τους άνθρωποι, οι οποίοι χάνουν τα κεφάλια τους για κρίματα τόσο σοβαρά όσο η βλασφημία ή το βρίσιμο.
isisifsdfgge666666
Ή τα χέρια τους, επειδή έκλεψαν ένα κομμάτι ψωμί.
isisifsdfgge666666666
Και βέβαια στις δημόσιες εκτελέσεις συνωστίζονται οι τζιχαντιστές για να απολαύσουν τον απάνθρωπο φόνο των απίστων αλλά και κάθε είδους παραβατών και γιατί όχι να συμμετέχουν κιόλας με λιθοβολισμό, φέρνοντας στο μυαλό την εικόνα της μεσαιωνικής Ευρώπης…

Διακίνηση ανθρώπινων οργάνων στη μαύρη αγορά

isisifsdfgge7
Σε μια άγνωστη αλλά καλά καταγεγραμμένη πρακτική του ISIS, οι τζιχαντιστές έχουν στρατολογήσει χειρουργούς από άλλα κράτη και έχουν μετατραπεί σε ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια ανθρώπινων οργάνων, καθώς η επιχείρηση είναι επικερδέστατη στη μαύρη αγορά. Τα όργανα τα βρίσκουν από τους νεκρούς μαχητές τους ή τους ολοζώντανους αιχμαλώτους, περιλαμβανομένων και παιδιών από τις θρησκευτικές μειονότητες Ιράκ και Συρίας.
Τα θησαυροφυλάκια του Ισλαμικού Κράτους πλουτίζουν από την πώληση καρδιών, νεφρών και συκωτιών στη μαύρη αγορά της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας και η τρομοκρατία γίνεται έτσι όσο πιο αιματηρή παίρνει, αφού χρηματοδοτείται από το ίδιο το ανθρώπινο αίμα.
Οι γιατροί των νοσοκομείων στις πόλεις που ελέγχει το ISIS, όπως η Μοσούλη, έχουν αποκαλύψει εδώ και καιρό ότι άγνωστοι γιατροί έχουν κατακλύσει τις κλινικές και επιδίδονται σε μία και μόνο μία κλινική πράξη: την αφαίρεση οργάνων από νεκρούς τζιχαντιστές και ζωντανούς ομήρους, ακόμα και ανήλικα αγόρια. Τα όργανα διοχετεύονται στο παράνομο δίκτυο Τουρκίας και Σαουδικής Αραβίας και βρίσκουν τη θέση τους στα σώματα ανήθικων αγοραστών στα μήκη και τα πλάτη της γης.

Πλύση εγκεφάλου και στρατολόγηση ανήλικων μαχητών

isisifsdfgge8
Το Ισλαμικό Κράτος απαγάγει και στρατολογεί παιδιά ηλικίας έξι ετών ή και μικρότερα από το Ιράκ και τη Συρία, τα στέλνει σε στρατόπεδα εκπαίδευσης και μόλις φτάσουν στα εννιά, τα ξαποστέλνει στις πρώτες γραμμές του πυρός. Το σκοτεινό χαλιφάτο χρησιμοποιεί τα παιδιά ως μαχητές, ανθρώπινες ασπίδες, πληροφοριοδότες ή απλά δοχεία αίματος για μεταγγίσεις στους τραυματισμένους στρατιώτες του. Το ISIS μεγαλώνει μια μεγάλη στρατιά παιδιών-μαχητών και η Δύση θα έχει να μάχεται μαζί τους για χρόνια.
isisifsdfgge88
Εξάχρονα αγόρια στέκονται στις πρώτες γραμμές των δημόσιων εκτελέσεων της Ράκα, μετατρέπονται σε δεξαμενές αίματος στις μάχες, διδάσκονται να καταδίδουν τους άπιστους και εκπαιδεύονται να γίνουν βομβιστές αυτοκτονίας ή στρατιώτες πλήρους απασχόλησης στην πιο τρομακτική ενδεχομένως δράση του Ισλαμικού Κράτους, καθώς υποθηκεύει το ίδιο το μέλλον της Μέσης Ανατολής.
Το καλοκουρδισμένο σύστημα της παιδικής πλύσης εγκεφάλου προετοιμάζει ένα μακρύ μέλλον μαχών με τη Δύση αλλά και τον ειρηνικό μουσουλμανικό κόσμο και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα νούμερα, τόσο τα Ηνωμένα Έθνη όσο και πλειάδα ΜΚΟ κάνουν λόγο για εκτεταμένο δίκτυο προπαγανδιστικής κατήχησης και πολεμικής εκπαίδευσης παιδιών.

Καταστροφή αρχαίων πόλεων και κειμηλίων ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας

isisifsdfgge9
Το ISIS στρέφεται κατά του παγκόσμιου πολιτισμού και ούτε αρχαία κειμήλια δεν γλιτώνουν από το πρωτόγνωρο μένος των εξτρεμιστών τζιχαντιστών. Αφού κατέστρεψε την 3.000 ετών Νιμρούντ και ισοπέδωσε τη 2.000 ετών Χάτρα (Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO), σειρά είχε μετά ο σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Χορσαμπάντ στο βόρειο Ιράκ, της παλιάς πρωτεύουσας των Ασσυρίων με την ιστορία των 2.800 ετών, αλλά και το αρχαιολογικό μουσείο της Μοσούλης.
Πάπυροι, αγάλματα και αρχιτεκτονήματα κάηκαν και γκρεμίστηκαν με μπουλντόζες, ενώ το Ισλαμικό Κράτος έχει κάψει εκατοντάδες βιβλία από τη Βιβλιοθήκη και το Πανεπιστήμιο της Μοσούλης, ανάμεσά τους και πολλά σπάνια χειρόγραφα.
Από το μένος του Ισλαμικού Κράτους δεν γλίτωσε ούτε η πολυπαινεμένη ρωμαϊκή Παλμύρα, με τις καταστροφές εκεί να λογίζονται ολοκληρωτικές, αφού τόσο η Αψίδα του Θριάμβου και ο Ναός του Βήλου όσο και άλλα ανυπολόγιστης ιστορικής αξίας αρχιτεκτονήματα είναι σήμερα συντρίμμια. Η πλήρης έκταση της καταστροφής των αρχαίων ναών και κειμηλίων δεν μπορεί να εκτιμηθεί στην ολότητά της, οι μη κυβερνητικοί οργανισμοί και τα παρατηρητήρια κάνουν πάντως λόγο για ολοκληρωτική λαίλαπα.
Το ISIS ισχυρίστηκε δημόσια ότι η καταστροφή ενέχει θρησκευτικά κίνητρα, αν και η αλήθεια είναι σχετικά διαφορετική, καθώς το άνομο χαλιφάτο πουλά στη μαύρη αγορά κειμήλια για να αντισταθμίσει τα χαμένα έσοδα από τις πετρελαιοπηγές που ελέγχει και ισοπεδώνονται στους εκτεταμένους δυτικούς βομβαρδισμούς.
isisifsdfgge99
Από το μένος των τζιχαντιστών δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι σύγχρονες χριστιανικές εκκλησίες, οι οποίες είτε ισοπεδώνονται είτε μετατρέπονται σε φυλακές και θαλάμους βασανιστηρίων…

Παραγωγή χημικών όπλων

isisifsdfgge100
Το ISIS έχει σήμερα στην κατοχή του μια σειρά από εργοστάσια κατασκευής πυρομαχικών και οπλικών συστημάτων στη Μοσούλη και σύμφωνα με πλήθος ανεξάρτητων πηγών, παρασκευάζει τώρα βόμβες χλωρίου (αμφιβόλου ακόμα αποτελεσματικότητας, ευτυχώς!). Στα τέλη Ιανουαρίου του 2015 μάλιστα, οι τζιχαντιστές προειδοποίησαν τους κατοίκους της Μοσούλης να κλείσουν πόρτες και παράθυρα εξαιτίας της διαρροής τοξικού αερίου από εργοστάσιο όπλων, καθώς κάτι είχε πάει στραβά. Όσο μάλιστα χάνει έδαφος στο Ιράκ, τόσο περισσότερο καταφεύγει στα απαγορευμένα χημικά.
Στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς της Μοσούλης σκοτώθηκε ένας ιρακινός χημικός, ο οποίος ήταν επικεφαλής άλλοτε του προγράμματος χημικού πολέμου του Σαντάμ Χουσεΐν, πριν ενταχθεί στην αλ Κάιντα το 2003. Η ιδέα και μόνο ότι οι ακραίοι φονταμενταλιστές έχουν πρόσβαση σε όπλα χημικού πολέμου είναι αρκούντως ανατριχιαστική, καθώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν θα διστάσουν να τα χρησιμοποιήσουν αν απειληθεί το χαλιφάτο του τρόμου.
isisifsdfgge10
Οι χημικές φιλοδοξίες του ISIS έλκουν την καταγωγή τους από τον ίδιο τον Αμπού Μπουσάμπ αλ Ζαρκάουι, τον ιορδανό τρομοκράτη που ίδρυσε την αλ Κάιντα του Ιράκ, η οποία εξελίχθηκε τελικά στο Ισλαμικό Κράτος. Αυτός ήθελε διακαώς χημικά όπλα να χρησιμοποιούνται στις τρομοκρατικές επιθέσεις και όταν οι Αμερικανοί εισέβαλαν στο Ιράκ τον Μάρτιο του 2003, βρήκαν μια σειρά από μυστικά εργαστήρια της ιρακινής αλ Κάιντα που πειραματίζονταν με χημικά δηλητήρια. Αρκετοί κρατικοί χημικοί του Σαντάμ εντάχθηκαν στο τοπικό παρακλάδι της αλ Κάιντα και η οργάνωση ήταν μάλιστα έτοιμη να πλήξει με χημικά το Αμάν της Ιορδανίας το 2004, αν και η επιχείρηση ματαιώθηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίες κατάσχεσαν 20 τόνους χημικών! Δράση ανέλαβε μετά ο Αμπού Μπακρ αν Μπαγκντάντι, ο οποίος μεταξύ Οκτωβρίου 2006-Ιουνίου 2007 εγκαινίασε μια ντουζίνα επιθέσεων στο Ιράκ με βόμβες χλωρίου, αν και το υλικό δεν ήταν ευτυχώς στην κατάσταση που έπρεπε.
Αυτή είναι ωστόσο η προϊστορία της αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους με τα χημικά, μιας και από τον Ιούνιο του 2014 που έβαλε το ISIS χέρι στα εργοστάσια της Μοσούλης η κατάσταση είναι σαφώς διαφορετική. Η δυτική κατασκοπεία ξέρει πως σήμερα υπεύθυνος για το πρόγραμμα χημικών του Ισλαμικού Κράτους είναι ένας αιγύπτιος μηχανικός με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Καΐρου και πιστεύεται ότι δρα κάπου στην ύπαιθρο στα νότια της Βαγδάτης. Η ετοιμότητα των χημικών που παράγει το ISIS αποτελεί αντικείμενο έρευνας…

Διακίνηση ναρκωτικών

isisifsdfgge11
Απλά απλά, το Ισλαμικό Κράτος φαίνεται να προμηθεύει σήμερα τη μισή ποσότητα ηρωίνης που διακινείται στην Ευρώπη! Οι τζιχαντιστές διακινούν την αφγανική ηρωίνη στην Ευρώπη από την πόλη Νινευή και η Ρωσική Δίωξη Ναρκωτικών έχει ήδη χαρακτηρίσει την επιχείρηση ως «ιδιαιτέρως επικερδή». Η μεγάλης κλίμακας διακίνηση ηρωίνης από το ISIS, τόσο από τα οπιοχώραφα του Αφγανιστάν όσο και από το αποσταθεροποιημένο Ιράκ, εξασφαλίζει στο χαλιφάτο περισσότερο από 1 δισ. δολάρια τον χρόνο, ρίχνοντας τώρα στη δεύτερη θέση τη βασική πηγή εισοδήματός του, την πώληση πετρελαίου από τα διυλιστήρια των πόλεων που ελέγχει, κάτι που ισοδυναμεί με 1 εκατ. δολάρια τη μέρα.
Τα ναρκοδόλαρα αποδείχθηκαν πιο κερδοφόρα από τα πετροδόλαρα λοιπόν και τόσο ρωσικές όσο και αμερικανικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αύξηση της ναρκοδραστηριότητας, τονίζοντας με νόημα πως φέτος τα έσοδα από την πώληση της τζιχαντιστικής ηρωίνης και του οπίου θα φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Παρά το γεγονός ότι το ISIS δεν ελέγχει την παραγωγή της ηρωίνης στο βόρειο Αφγανιστάν, ο ευρωπαϊκός της δρόμος περνά αναγκαστικά μέσα από το Ιράκ και τα εδάφη που ελέγχει πια το χαλιφάτο…