Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ο κ. Τσίπρας και ο Αχμέτ…


Γράφει ο
Νίκος Νικολαΐδης


Χέρι-χέρι ο κ. Τσίπρας με τον τούρκο ομόλογο του κ. Νταβούτογλου μοίραζαν, περπατώντας στους δρόμους της Σμύρνης, κόκκινα τριαντάφυλλα στις γυναίκες πού συναντούσαν λόγω της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας – εδώ βέβαια γελάμε, στη χώρα πού κλείνουν εφημερίδες και δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα θυμήθηκαν τη γυναίκα !
Το ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Μετά τη συνάντηση των δύο πρωθυπουργών ακολούθησαν οι δηλώσεις στη διάρκεια των οποίων (τις μετέδωσαν οι βραδινές ειδήσεις των καναλιών) άκουσα τον δικό μας να αποκαλεί δις τον Τούρκο με το μικρό του, ο φίλος μου ο Αχμέτ, λες και ήταν παρέα από μικροί στις…καταλήψεις.
Ναι, να εξομαλύνουμε τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά όχι και τέτοια οικειότητα πού αγγίζει τα όρια της δουλικότητας. Σέ ποιους; Σε αυτούς πού δεν επέτρεψαν στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο να ανεφοδιασθεί στη Ρόδο;  Σέ αυτούς πού μόλις
προχθές «γκριζάρισαν»  νησιά μας στο ΝΑΤΟ και απαιτούν να μην ελλιμενίζονται σε αυτά πολεμικά σκάφη της συμμαχίας ;
Σε αυτούς πού συνεχώς δυναμιτίζουν τις σχέσεις των δύο χωρών με τις συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου μας, που στέλνουν τα πολεμικά τους πλοία να κόβουν βόλτες έξω από το κάβο Ντόρο ; Και πολύ φοβάμαι –μακάρι να διαψευσθώ – ότι θα τα συνεχίσουν όλα αυτά με αμείωτη ένταση. Και να μη ξεχνάμε και το Κυπριακό.
Πού το πάτε κ. Τσίπρα ; Με τέτοιες συμπεριφορές προσβάλετε τη χώρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου