Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Μονόδρομος η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Παλαιστινιακό


Γράφει ο
Ευάγγελος Βενέτης
Στην ζωή δίκαιο είναι η θέληση του ισχυρού και ισχυρός πραγματικά είναι εκείνος που νικά την αλαζονεία της ισχύος του, γνωρίζοντας τα όρια της ισχύος του, διότι η ισχύς δεν είναι παντοτινή και μεταβάλλεται περιοδικά.
Όσο νωρίτερα καταλάβει ο ισχυρός ότι πρέπει να σέβεται τον λιγότερο ισχυρό και να μετριάζει την ισχύ του ούσα μεγάλη, τότε θα παρατείνει την ισχύ του για μεγαλύτερο διάστημα από ότι αν την χρησιμοποιεί απόλυτα έναντι του λιγότερο ισχυρού. Συνήθως όμως ο ισχυρός εκφράζει αλαζονεία και γρήγορα πέφτει. Γι’  αυτό οι εναλλαγές ισχύος στην ιστορία είναι απότομες και ξαφνικές.
Σήμερα το Παλαιστινιακό διανύει την πιο εκτεταμένη περίοδο αποτελμάτωσης ποιοτικά και ποσοτικά της διαδικασίας συνομιλιών
για την ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, όπως προκύπτει από τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Το παρατεταμένο τέλμα στο Παλαιστινιακό συνδυάζεται με τους ανεξέλεγκτους παράνομους εποικισμούς του Τελ Αβίβ στην Κατεχόμενη Δυτική Όχθη, την ολιγωρία της διεθνούς κοινότητας και την κωλυσιεργία-άρνηση του Τελ Αβίβ να καθίσει στο τραπέζι των συνομιλιών για συζητήσεις επί της ουσίας με τους Παλαιστινίους.
Για δεκαετίες η λύση των Δύο Κρατών ήταν και είναι ο μοναδικός τρόπος μεσοπρόθεσμα για την βιώσιμη επίλυση του Παλαιστινιακού επί της αρχής της αμοιβαιότητας. Ωστόσο την τελευταία δεκαετία η λύση των Δύο Κρατών αποχρωματίζεται από το Τελ Αβίβ το οποίο μέσω των παράνομων εποικισμών του προσπαθεί να επιβάλει τετελεσμένα προσάρτησης των Κατεχομένων σε ένα μόνο κράτος, στο οποίο οι Παλαιστίνιοι θα είναι μειονότητα και πολίτες τρίτης κατηγορίας. Ασφαλώς μία τέτοια προοπτική δεν είναι βιώσιμη, διότι δεν είναι δίκαιη και αποδεκτή από τους Παλαιστινίους.
Επομένως επιβάλλεται η επανέναρξη των συνομιλιών και είναι απαραίτητη η αφύπνιση της διεθνούς κοινότητας προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα χρειάζεται η ανασύνταξη των Παλαιστινίων για ενότητα ούτως ώστε να πολλαπλασιαστεί η πίεση προς το Τελ Αβίβ για να σταματήσει την κωλυσιεργία του. Οι συνομιλίες στο Παλαιστινιακό πρέπει να ξαναρχίσουν τώρα. Οιαδήποτε καθυστέρηση στην απόδοση πλήρους ανεξαρτησίας και άνευ όρων πλήρους κρατικής οντότητας στους Παλαιστινίους αναμένεται να επιδεινώσει την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και κυρίως στην Ευρώπη όπου τα ασύμμετρα χτυπήματα εμπνέονται αν μέρει από την αδικία που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι μέχρι σήμερα.
*Υπεύθυνος Ερευνητικού Προγράμματος Μέσης Ανατολής ΕΛΙΑΜΕΠ

http://www.cnn.gr/focus/apopseis/story/75599/monodromos-i-epanekkinisi-ton-synomilion-gia-to-palaistiniako

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου