Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Αναφαίρετο το Δικαίωμα του Οικτιρμού...


Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Το τελευταίο θλιβερό συμβάν στο ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ μας, παρουσία μάλιστα μαθητών (;) δημιούργησε ανησυχία, πολλά και ποικίλα σχόλια και διαφορετικές (αναμενόμενο) τοποθετήσεις και αποδόσεις ευθυνών στους  πρωταγωνιστές.
Όλη η Ελλάδα, σχεδόν, ασχολήθηκε με το ζήτημα. 
Επομένως, περιττεύει μια ακόμη γνώμη, η δική μου.
Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε κάτι που δεν έχει σχέση με την
συμπεριφορά των ΕΘΝΟΓΟΝΕΩΝ μας, αλλά με την αυθαίρετη απόφαση των υπευθύνων του καναλιού της Βουλής.
Αναρωτιέμαι με ποιό δικαίωμα αποφάσισαν αυτοί τους οποίους εμείς όλοι πληρώνουμε να (λογο)κρίνουν - κατά την δική τους άποψη (ή εκτελώντας άνωθεν εντολές;) -αν και τι θα πρέπει να δουν οι τηλεθεατές; 
Θα τελειώνουμε κάποτε με όλη αυτή την εμετική υποκρισία, τον  δήθεν καθωσπρεπισμό του αλευρώματος των οπισθίων της κυρά- μυλωνούς ή του κουκουλώματος  των περιττωμάτων κάτω από το χαλί του σαλονιού ;
Το κανάλι - κρατικό /Βουλής -0φείλει να δείχνει όσα διαδραματίζονται, με κάθε λεπτομέρεια. Όχι επιλεκτικά. Διαφορετικά  δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ας το κλείσουν. Γιατί άραγε ο πολίτης δεν δικαιούται να διαπιστώνει το ποιόν, τις επιδόσεις, τις συμπεριφορές, την θετική ή αρνητική προσφορά εκείνων που ψηφίζει;  Και πως θα βελτιωθούμε, θα γίνουμε καλύτεροι, ευπρεπέστεροι, αντικειμενικότεροι όταν κάποια συμβάντα /συμπεριφορές δεν προβάλλονται;  Τέλος τι νομίζουν οι  υ π ά λ λ η λ ο ι  μας -πολιτικοί και εργαζόμενοι στα κρατικά κανάλια - ότι είναι η προβολή των εργασιών /ομιλιών / τεκταινόμενων στη Βουλή ; Προσωπική τους υπόθεση;                
 Ας συνέλθουν λοιπόν και ας σεβαστούν τουλάχιστον το δικαίωμά μας στην πληροφόρηση, αλλά και στον οικτιρμό  για το επίπεδο των εκλεκτών, εκλεγμένων αντιπροσώπων /εκπροσώπων μας.

ΥΓ Είναι αδιαπραγμάτευτη  α π α ί τ η σ η , αδιαφιλονίκητο  δ ι κ α ί ω μ α μας να έχουμε άμεση επαφή με τα διαδραματιζόμενα στην Βουλή, όχι μόνον για αυτονόητους  λόγους, αλλά και για να σταματήσει επιτέλους  η ενημέρωσή μας μόνον από τα "ανεξάρτητα" ΜΜΕ,  που πρόσκεινται στις μισές αλήθειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου