Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Κανείς δεν πιστεύει ότι τα πράγματα για τη χώρα θα γίνουν καλύτερα

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
       Πόσα ψέματα μπορεί να πει ένας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, και μάλιστα εκτός προεκλογικής περιόδου, για την Υγεία, την Παιδεία, τις συντάξεις, τα ειδικά μισθολόγια, την παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου συμβασιούχων, κ.λπ.;
       Όμως είναι γνωστό, ότι η ιστορία είναι γεμάτη από τακτικές υποχωρήσεις, συντεταγμένες αναδιπλώσεις και οδυνηρούς συμβιβασμούς των αριστερών, έως ότου επιτύχουν την πλήρη επικράτησή τους.
       Στην Ελλάδα, προκειμένου οι κυβερνώντες να παραμείνουν αγκιστρωμένοι στην εξουσία,  έγιναν απολύτως ενδοτικοί στις απαιτήσεις και στις πιέσεις των δανειστών και τα δέχθηκαν όλα.
      
Το μόνο αίτημα που προέβαλαν, ήταν τα νέα μέτρα να εφαρμοστούν όταν οι ίδιοι θα έχουν αποχωρήσει από την εξουσία, έτσι ώστε να αναλάβει να τα εφαρμόσει  η επόμενη κυβέρνηση.
       Υπολογίζουν πως η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί σε αδυναμία να επιβιώσει επί μακρόν και δεδομένης της προεδρικής εκλογής του 2020, να προκαλέσουν την πτώση της.
       Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μια ομάδα ερασιτεχνών της πολιτικής, μετά από δυόμιση χρόνια στην εξουσία έχει οδηγήσει σε φτωχοποίηση και ανέχεια, ακόμα μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας.
       Το συλλογικό αίσθημα της κατήφειας, της απαισιοδοξίας και της μιζέριας, κινδυνεύει να μετατραπεί σε μόνιμο χαρακτηριστικό του λαού.
       Είναι σίγουρο ότι η σημερινή κυβέρνηση με την κοινοβουλευτική της πλειοψηφία κλείνει την αξιολόγηση, την ώρα που οι Έλληνες πολίτες  στενάζουν κάτω από τη φορολογία και τη μείωση των συντάξεων.
       Τα κυβερνητικά στελέχη, εκτός από τα απίστευτα επιχειρήματα που προσβάλλουν βάναυσα τη νοημοσύνη μας, προς δικαιολόγηση των νέων μέτρων, προσφεύγει και στην επίκληση των αντίμετρων, ως μέγιστο επιχείρημα, τα οποία «ισορροπούν» τα μέτρα.
       Δεν υπάρχει πιο κραυγαλέο ψέμα. Και τούτο διότι για να εφαρμοστούν τα αντίμετρα στο σύνολό τους, θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να φτάσει στο 5.5%.
       Επί πλέον είναι να εξανίσταται κανείς, όταν ακούει ότι η δωρεάν σίτιση των μαθητών δημοτικών σχολείων, εν έτη 2017 και μετά από 60 χρόνια αναμφισβήτητης οικονομικής ανάπτυξης, αποτελεί μέγα κεκτημένο της πολύμηνης και άνευ ουσίας διαπραγμάτευσης.
       Σε σχέση με τα πλεονάσματα, δεν έχουμε να κάνουμε μόνο οικονομική διαχείριση.
       Πάνω απ’ όλα, είναι πολιτικές οι αποφάσεις και μικροπολιτικές οι σκοπιμότητες, για το αν πότε και πόσα από τα πλεονάσματα θα επιστραφούν σ’ εκείνους που τα πληρώνουν.
       Στην κυβέρνηση όμως δεν είναι αφελείς για να μην θέλουν να μοιράσουν και πάλι λεφτά.
      Ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα ότι «όταν έρθει η ώρα, η κυβέρνηση θα διανείμει εκεί που πρέπει, όταν πρέπει την υπεραπόδοση. Στο τέλος του 2017, θα πράξουμε ότι πράξαμε στο τέλος του 2016».
       Δηλαδή δηλώνει χωρίς κανένα ενδοιασμό, ότι θα το κάνουν αποκλειστικά σε χρόνο που τους εξυπηρετεί πολιτικά.
       Ωστόσο, οι πολίτες που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια καλή λύση για τη χώρα, σήμερα δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα και γι’ αυτό, στην πλειονότητά τους, έχουν απομακρυνθεί οριστικά από αυτόν.
       Η τύχη της κυβέρνησης είναι προδιαγεγραμμένη. Τίποτα δεν μπορεί να τη σώσει.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου