Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Να προσμετρηθούν οι Αποδείξεις Ανεπάρκειας...

Να προσμετρηθούν οι Αποδείξεις Ανεπάρκειας
Κώστα Δημ. Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου) 

Απόδειξη:
Ένα χαρτί που πιστοποιεί ότι αγοράστηκε ένα είδος/αγαθό ή ότι έγινε προσφορά μιας παροχής υπηρεσιών.
Πρέπει να φορολογείται: Η φ ο ρ ο δ ο τ ι κ ή  δυνατότητα του φορολογούμενου (βλ. Σύνταγμα). Εξυπακούεται, αφού αφαιρεθούν οι δαπάνες του προηγουμένως.
Εδώ -στον ομφαλό της Γης και την μήτρα του παραλογισμού - η φορολόγηση συνδέεται, διαχρονικά, μόνον με τις εκάστοτε
εισπρακτικές ανάγκες του -φ ε ρ ό μ ε ν ο υ  ως -Κράτους. Όχι των πολιτών, οι οποίοι συναποτελούν το Κράτος (!). 
Ανάλογα με αυτές, τις ανάγκες, κάθε χρόνο .... προσθαφαιρούνται, μαγειρεύεται το ποιές αποδείξεις θα υπολογίζονται και ποιές όχι. Αυτό, εκτός από αδικαιολόγητα παράλογο, είναι βαθύτατα ανήθικο και εξόχως άδικο. 
1. Όλες οι αποδείξεις αγορών/δαπανών θα πρέπει να λαμβάνονται υπ' όψιν, επειδή ακριβώς ... έγιναν. Χωρίς εξαιρέσεις!
2. Αν διέθεταν στοιχειώδη νοημοσύνη οι ... περινούστατοι αυτοθαυμαζόμενοι εξουσιαστές μας, καθώς και οι μανδαρίνοι της "Κρατικής  μηχανής" θα καταλάβαιναν ότι έτσι θα αντιμετώπιζαν ένα σημαντικό μέρος της φοροδιαφυγής. (Σ.Σ Τα άλλα αφορούν στην πάταξη του λαθρεμπορίου, των καρτέλ, των μεσαζόντων κ.ο.κ).
3. Οι δυσθεώρατοι συντελεστές (ΦΠΑ) οδηγούν σε απώλεια εσόδων λόγω αυξημένης συναλλαγής προς φοροαποφυγή αμφοτέρων των συναλλασσόμενων.
4. Ορισμένες αποδείξεις επαγγελματικών κλάδων που θεωρούνται ότι πρωταγωνιστούν σε φοροαποφυγή και φοροκλοπή θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν διαφορετικά, με τους εξής τρόπους:
α. Να ελαχιστοποιηθεί ο ΦΠΑ τους.
β. Να διπλασιάζεται /τριπλασιάζεται η κάθε απόδειξη στον υπολογισμό της έκπτωσης /αφαίρεσης. Αυξημένη εκπτωτική φορολογική αξία.
γ. Να μπαίνουν σε κλήρωση με υψηλό κέρδος ειδικά αυτές οι αποδείξεις.
δ. Να γίνει συστηματική καμπάνια ενημέρωσης του κοινού, ώστε να ζητεί αποδείξεις.
ε. Να επιβραβεύεται - οικονομικά, όποιος υπεύθυνα καταγγείλει την μη έκδοση απόδειξης κάποιου.
Κοντολογίς να δημιουργηθεί κλίμα και προϋποθέσεις αναστροφής νοοτροπίας: Ο πολίτης να μην έχει τίποτα να χάσει ζητώντας απόδειξη. Αντίθετα να έχει κίνητρο πολλαπλού κέρδους, αν ζητήσει και την πάρει. 

ΥΓ Οι εξουσιαστές μας εμφανίζουν πολυσχιδές έλλειμμα:
      Διανοητικό, ηθικό, δικαίου, δημοκρατικότητας, όρασης και ακοής.  Δεν διαβάζουν τι προτείνουμε  (όπως πχ εγώ που το συνηθίζω) ή τι λέγεται /συνιστάται από ειδικούς και μη.
      Δίνουν την εντύπωση (πολιτικά) δυσλεκτικών ατόμων!......
      Τόση μπουνταλοσύνη , ξεροκεφαλιά, καταντά αξιοθρήνητη.                      
Απόδειξη ανεπάρκειας! Μη συνυπολογιζόμενη, κακώς εξαιρούμενη, αφού θα μπορούσε - λόγω μεγέθους - να αυξήσει σημαντικά τα κρατικά έσοδα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου