Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Ένας ναύαρχος βάζει στη θέση του τον αποτυχημένο ΥΠΕΞ Θεόδωρο Πάγκαλο!

Γράφει ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΦΕΝΕΚΟΣ
Πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών
Υποναύαρχος ε.α

Ο μη κύριος Πάγκαλος, ένας από τους πλέον αποτυχημένους υπουργούς που έχουν περάσει από την χώρα, ο οποίος μας εξέθεσε πολλές φορές με την θρασυδειλία του (θυμηθείτε όταν έβριζε τους Γερμανούς και μετά εκλιπαρούσε την συγγνώμη τους – ή την χειροδικία του σε 72χρονο ανάπηρο στην Βουλιαγμένη αλλά και σε γυναίκα υπάλληλο στα σκαλιά του υπουργείου), ένας από τους βασικούς υπεύθυνους της αποτυχημένης διαχείρισης της κρίσης των Ιμίων, αυτός που
δείλιασε και παρακαλούσε τον άνεμο να πάρει την Σημαία, ένας κωμικοτραγικός τύπος που έβαλε μέσον για να κάνει λειψή θητεία στην υπηρεσία φάρων μία κρίσιμη περίοδο για την χώρα (1960), όταν άλλα παλληκάρια έκαναν μάχιμη θητεία για τρία ολόκληρα χρόνια δηλώνει σήμερα πάντα εκ του ασφαλούς και χωρίς ενσυναίσθηση της κατάστασής του τα παρακάτω:
«ο στρατός του κ. Καμμένου είναι ατσαλάκωτος, δεν πάει πουθενά, δεν πάει στους σεισμούς, δεν πάει στις πυρκαγιές, δεν πάει πουθενά που μπορεί να εκτεθεί…κάνει μόνο παρελάσεις και παρουσιάσεις όπλων … ενώνω τις ευχές μου, τις προσευχές μου με τις δικές σας να μην μας δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσουμε το αξιόμαχό του…».
Το μόνο που θα μπορούσα να σχολιάσω για αυτόν και την έλλειψη αυτογνωσίας που έχει είναι το Αριστοφανικό στην κωμωδία του Ιππής:
“Χέσαιτο γαρ ει μαχαίσετο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου