Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για την ΕΛΛΑΔΑ! Βούληση,Ταχύτητα και Σχέδιο χρειάζεται...



Όμοιες γεωλογικές δομές με αυτές που έχει το τεράστιο κοίτασμα φυσικού αερίου ΖΟΡ της Αιγύπτου,  διαπίστωσε στις θαλάσσιες περιοχές νότια της Κρήτης και της Δυτικής Ελλάδας η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων.
Στην ετήσια έκθεση των οικονομικών της αποτελεσμάτων η εταιρεία – όπως γράφει η « ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» –  επισημαίνει τις τεράστιες προοπτικές που έχει η Ελλάδα στον
συγκεκριμένο τομέα των υδρογονανθράκων.
Μάλιστα ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης έχει ήδη παρουσιάσει σε γενικές γραμμές τη στρατηγική στον τομέα αξιοποίησης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Το ΖΟΡ αλλά και το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ξένες εταιρείες για την περιοχή της Κρήτης, Total και  ExxonMobil, έχουν κινητοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση της προετοιμασίας ενός πλαισίου το οποίο θα υιοθετεί τις πρακτικές και την τεχνογνωσία της Κύπρου και της Νορβηγίας. 
Μάλιστα έχουν ήδη διεθνή διαγωνισμό για τρεις εκτάσεις, τα θαλάσσια οικόπεδα δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης (Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ) και αυτό στα δυτικά της Κέρκυρας (Emergean Oil & Gas), ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι παρεμβάσεις που αναμένονται κινούνται σε τρεις τομείς:
* Ο εκσυγχρονισμός του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.
* Η αναβάθμιση του ρόλου της ΕΔΕΥ Α.Ε.
* Η έναρξη της συζήτησης για το είδος της σύμβασης παραχώρησης, με ταυτόχρονη ενεργοποίηση του Εθνικού Λογαριασμού Κοινωνικής Αλληλεγγύης των γενεών (ΕΛΚΑΓ).
Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναρτήθηκαν οι χάρτες με τα προς παραχώρηση θαλάσσια οικόπεδα για έρευνες και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου