Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

ΔΕΝ ΒΑΛΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ - ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ


Κατά παράδοση η ευθύνη της Σημαίας (γιατί περί ευθύνης πρόκειται) δίνεται στον καλύτερο μαθητή (εφόσον φυσικά το ήθος και οι αξίες του συνάδουν με τους συμβολισμούς της Σημαίας), ως αναγνώριση στις προσπάθειες του και ως ένδειξη εμπιστοσύνης ότι θα τιμήσει τα ιδεώδη που συμβολίζει η Σημαία αυτή.
Συνεπώς αυτός που την κρατάει δεν αρκεί να είναι καλός μαθητής αλλά πρέπει να σέβεται όλα όσα συμβολίζει και να είναι έτοιμος να δώσει και την ζωή του για να προστατεύσει τα ιδεώδη που συμβολίζει.

Στον πόλεμο μάλιστα έχουν πεθάνει χιλιάδες άνθρωποι για να μην την αφήσουν να πέσει σε χέρια που δεν θα την σεβαστούν.
Και οι συμβολισμοί της είναι συγκεκριμένοι, σαφείς και διαχρονικοί:

• Η Ελευθερία και οι αγώνες που έχουν γίνει από τους Έλληνες γι' αυτήν.
• Η ιστορική συνέχεια των Ελλήνων μέσα από τους αγώνες αυτούς.
• Η χριστιανική παράδοση που συμβολίζει ο σταυρός.

Είμαι πεπεισμένος ότι η επιλογή του Σημαιοφόρου με κλήρωση, πέραν της παραδοσιακής πλέον εχθρότητας των Συριζαίων προς την αριστεία, έχει ως σκοπό να υποβαθμίσει προοδευτικά την αντίληψη περί έθνους που συμβολίζει η Σημαία ως πάγιο κομμουνιστικό διεθνιστικό πρόταγμα. (Στην Συριζαϊκή εκδοχή του π.χ. δεν είναι κολάσιμο το ότι ο Μαδούρο δολοφονεί τον λαό του, γιατί είναι αριστερός και άρα δικός μας, της διεθνιστικής κομμουνιστικής φυλής.)
Με την τυχαία κλήρωση θα μπορεί να είναι ο οιοσδήποτε σημαιοφόρος, θα σταματήσουν πλέον να γίνονται αντιπαραθέσεις για την εθνικότητα του σημαιοφόρου και θα δοθούν πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε αλλοδαπούς/μετανάστες να γίνουν σημαιοφόροι.
Και φυσικά προοδευτικά παύει η Σημαία να είναι εθνικό σύμβολο, οι συμβολισμοί του υποβαθμίζονται και γίνεται μόνο κρατικό στην συνείδηση των μαθητών (και του κόσμου) και άρα σύμφωνα με το φτωχό τους το μυαλό ελπίζουν ότι σιγά σιγά (μαζί με την αναθεώρηση της εκπαιδευτικής ύλης), θα εξαλείψουν την εθνική αντίληψη από τα παιδιά.
Κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, όταν οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές, ελπίζουν να αφαιρέσουν και τον σταυρό από την Σημαία.
Η στρατηγική της έμμεσης προσέγγισης έχει αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη για να πετύχουν ανώδυνα τους στόχους τους. Το εξαιρετικά επικίνδυνο είναι ότι η στρατηγική αυτή είναι ύπουλη, δεν ενεργοποιεί αντανακλαστικά και ελαχιστοποιεί τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου