Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος σε προανακριτική με 173 ψήφους – Τι απάντησε στις κατηγορίες – Άγριες κόντρες και αποχωρήσεις

Παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος σε προανακριτική με 173 ψήφους – Τι απάντησε στις κατηγορίες – Άγριες κόντρες και αποχωρήσεις
Την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis αποφάσισε η Βουλή με 173 θετικές ψήφους. 83 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας και 39 ήταν απόντες. Ειδικότερα, στην κάλπη
βρέθηκαν 261 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων τα 156 ήταν έγκυρα, τέσσερα άκυρα και ένα λευκό.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεοδώρα Τζάκρη που βρίσκονται σε ταξίδι στο εξωτερικό, όπως επίσης και οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Νίκος Φίλης που δεν βρέθηκαν στην ψηφοφορία για λόγους υγείας. Απόντας ήταν και ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος απουσίαζε και αυτός στο εξωτερικό.
Είχε προηγηθεί η αποχώρηση σειράς κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο εγκαλούμενος Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστρεψε το δάχτυλο προς του εισαγγελείς κατήγορούς του. Η κυβέρνηση απουσίαζε από τα έδρανα για λόγους αρχής, ενώ η συζήτηση διεξήχθη σε εξόχως υψηλούς τόνους και η αντιπαράθεση να χτύπησε «κόκκινο» σε αρκετές στιγμές της διαδικασίας.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται στην προανακριτική για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τέσσερα αδικήματα:
  • Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών.
  • Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.
  • Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
  • Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Παπαγγελόπουλος: Θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά της Ελένης Ράικου, όσο και κατά του αντιεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή που τον κατονόμασαν ως τον «Ρασπούτιν». «Εγώ που βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες, δεν έχω απαντήσει δημόσια, αλλά σήμερα θα αποδείξω ποιοι είναι οι σκευωροί και ποιοι οι συκοφάντες. (…) Είμαι στεναχωρημένος γιατί χωρίς κανένας λόγο και αιτία, δέχομαι μια επικοινωνιακή και βάρβαρη επίθεση. Ένα σχέδιο που εκτελείται σε βάρος μου. (…) Είναι αδιανόητο, οι προδότες της παράταξης της ΝΔ να εκβιάζουν με νέα προδοσία ώστε να εκδικηθούν τον Τσίπρα και εμένα. Νιώθω όμως χαρά, γιατί μπορώ να αντιπαραθέσω την αλήθεια στα ψέματα», ανέφερε στην αρχή ο κ. Παπαγγελόπουλος και συνέχισε: «Σήμερα, θα μετατρέψω τους κατήγορους σε κατηγορούμενους». Κατήγγειλε επίσης πως «μια εγκληματική οργάνωση επιχειρεί την πολιτική μου δίωξη».
Ο κ. Παπαγγελόπουλος κατήγγειλε προσπάθεια σπίλωσής του από μερίδα των ΜΜΕ, καθώς επίσης και απόπειρα εισβολής δημοσιογράφων στην προσωπική του ζωή. Σε αυτό το πλαίσιο, κατηγόρησε τους αντιπάλους του για «κανένα σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας», ενώ υπογράμμισε πως θα καταθέσει όλα τα στοιχεία στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και στον Άρειο Πάγο. «Εγώ δεν έχω να χάσω τίποτα πλέον. Είμαι συνταξιούχος, δεν έχω πολιτικές βλέψεις. (…) Αν ήμουν σκευωρός, δεν θα είχα φροντίσει να διασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; Δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;»

Άγριες κόντρες και αποχωρήσεις

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης. Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλεσε «διπλά δειλό» τον κ. Μητσοτάκη και κάλεσε την κυβερνητική πλειοψηφία να παραπέμψει και τον ίδιο σε προανακριτική επιτροπή εκτός από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.
Ο κ. Τσίπρας στηλίτευσε τα άδεια υπουργικά έδρανα: «Δεν έχει κανείς τα κότσια να βρίσκεται στα υπουργικά έδρανα. (…) Το έβαλαν στα πόδια. Αποδεικνύεται πως είναι και ρεβανσιστές και δειλοί ταυτόχρονα. Κάνετε προανακριτική σε βάρος κάποιου υπουργού γιατί είχε το θράσος να διερευνήσει το σκάνδαλο Novartis, το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης της τιμής του φαρμάκου, σε μία περίοδο που κυβερνούσαν οι δικές σας κυβερνήσεις».
Κλιμακώνοντας τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία: «Κατηγορείτε λοιπόν τον πολιτικό σας αντίπαλο επειδή είχε το μέγα θράσος να μην κουκουλώσει τις δικές σας τις πομπές. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία. Όλοι κατά καιρούς κάνουμε χρήση της παροιμίας «φωνάζει ο κλέφτης», αλλά για πρώτη φορά εσείς κάνετε πράξη την απόπειρα να φοβίσετε το νοικοκύρη και μάλιστα με ειδικά δικαστήρια. Καμία άλλη κυβέρνηση δε το αποτόλμησε αυτό. Και μάλιστα ενώ η υπόθεση είναι ακόμη ανοιχτή. Με εν εξελίξει ποινική δίωξη σε ένα πρώην υπουργό και υπό διερεύνηση για άλλους δυο ακόμη».
Στον κ. Τσίπρα απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός«Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για λιποταξία. Το κάνει γιατί δεν καταλαβαίνει τις αρχές δημοκρατίας μας. Η μη υπογραφή της πρότασης για προανακριτική, όσο και η απουσία του κ. Μητσοτάκη και όλων των υπουργών μας, αποτελούν απόδειξη της προσήλωσής μας στις αρχές της Δημοκρατίας και σεβασμό διάκρισης εξουσιών. Χειροκροτήστε! Σας κάνουμε και μάθημα σήμερα! Μπράβο! Δεν έχετε επιχειρήματα, όπως και ο αρχηγός σας γι’ αυτό και έφυγε. Η σημερινή διαδικασία είναι κοινοβουλευτική και ανήκει στο πυρήνα εξουσίας του κοινοβουλίου. Εμείς είμαστε οι μόνοι αρμόδιοι να κρίνουμε αν θα προχωρήσουμε στη σύσταση Προανακριτικής, όχι η κυβέρνηση. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός δεν είναι εδώ για να παρέμβει όπως κάνατε εσείς, αλλά και δεν υπέγραψε καν τη πρόταση. Αυτή είναι η πραγματικότητα και γι’ αυτό θα κληθείτε να απαντήσετε σήμερα».
Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «το σύστημα Ρασπούτιν ζει» και ότι «η ΝΔ δεν είπε τίποτα για τη σκευωρία σε βάρος του Λοβέρδου»: «Στην υπόθεση αυτή σκόπιμα στοχοποίησαν τον κ. Λοβέρδο, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Η ΝΔ δεν βρήκε να πει τίποτα για τη σκευωρία και την παράνομη διαδικασία σε βάρος του κ. Λοβέρδου. Το σύστημα Ρασπούτιν παραμένει ζωντανό, ως φαίνεται. Ποιοι επέβαλαν στις 9/8/19 να δοθούν στην κ. Τουλουπάκη αρμοδιότητες που της είχαν αφαιρεθεί με το νέο Ποινικό Κώδικα; Γιατί δόθηκε δικαίωμα να ασκεί ποινικές διώξεις; Επιστρέψατε αρμοδιότητες στην εισαγγελέα που αναφέρεται ως ευθέως ελεγχόμενη από πολιτικά κέντρα εξουσίας. Περιμένουμε εξηγήσεις από τον υπουργό Δικαιοσύνης. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έσπευσαν πριν διαβιβαστεί ο φάκελος στη Βουλή να βγάλουν συμπεράσματα και ο κ. Τσίπρας να εμφανιστεί ως διωκόμενος και ο κ. Μητσοτάκη να πουλήσει πολιτικό πολιτισμό. δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανένα».
Επίσης, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν την αποχή τους από την ψηφοφορία, επιφυλάσσοντας το καθένα τη δική του κριτική για την κυβερνητική πλειοψηφία.
Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, χαρακτήρισε τη συζήτηση ως μια απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά ανοιχτά ζητήματα τόσο στο εσωτερικό με την αναμενόμενη κατάθεση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που περιέχει και νέες επιβαρύνσεις για εργαζόμενους και ασφαλισμένους, όσο και στο εξωτερικό με τις εξελίξεις μετά την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ. Καταλήγοντας ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα νομιμοποιήσει τα πολιτικά παιχνίδια και τη προσπάθεια συγκάλυψης με τη συμμετοχή του στη ψηφοφορία. Έτσι, ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει αλλά θα λάβει μέρος στη προανακριτική και θα καταθέσουμε τις προτάσεις του. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα σας ακολουθήσουμε στο γαϊτανάκι αποπροσανατολισμού στις πλάτες του ελληνικού λαού», είπε.
Ο Κυριάκος Βελόπουλος και αυτός με τη σειρά του ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ελληνικής Λύσης, ζητώντας την παραπομπή και του Αλέξη Τσίπρα: «Οι μεν λένε ότι είναι σκευωροί. Και οι άλλοι μιλούν για μιζαδόρους. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Κάποιος έχει δίκιο αλλά δεν μπορούν να συμβαίνουν και τα δύο. Κύριοι της ΝΔ είστε δειλοί! Ξύπνησε ο Παπαγγελόπουλος ένα πρωί και είπε πάω να ενοχοποιήσω τον Σαμαρά και τους άλλους; Όχι κύριοι είναι πολιτικαντισμός. Ξέρατε ότι θα κάνατε ήρωα τον Τσίπρα και δεν το πράξατε!».
Τέλος ο Γ. Βαρουφάκης από το ΜέΡΑ25 τόνισε πως το κόμμα δεν θα συμμετάσχει ούτε στην ψηφοφορία, ούτε στις εργασίες της προανακριτικής.
«Χωρίς φόβο και πάθος εμείς δηλώνουμε ότι η μετατροπή του κοινοβουλίου σε άθλιο υποκατάστατο εισαγγελικής αρχής αποτελεί θεσμική εκτροπή! Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία, θα αποχωρήσουμε και δεν θα συμμετάσχουμε ούτε σε επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε πως οι κοκορομαχίες που συμβαίνουν στη Bουλή δεν προκύπτουν από τις εκατέρωθεν αδυναμίες αλλά το θεσμικό πλαίσιο, έτσι όπως αυτό λειτουργεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου