Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Αυτοθαυμασμός και Αυτοέκθεση Αποτυχημένων


Κώστα   Δημ  Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)


Πέρασαν δύο χρόνια από την κατάπτυστη και επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και συνεχίζεται η αλληλοκοροϊδία -αλληλοεμπαιγμός ανάμεσα στον κο Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης και τους Έλληνες, αλλά -ταυτόχρονα - και το  άγριο  δούλεμα του Σκοπιανού Πρωθυπουργού προς εκείνον.
Ο Σκοπιανός και οι δικοί του, δεν έχουν τηρήσει βασικότατους όρους της συμφωνίας. Ενδεικτικά παραδείγματα:
-Αλλαγή ταυτοτήτων και διαβατηρίων τους δεν έγινε.
- Τα σχολικά τους βιβλία δεν διορθώθηκαν, όπως είχε συμφωνηθεί.
- Τα εμπορικά σήματα των διαφόρων προϊόντων δεν ίσχυσαν, με αποτέλεσμα την σύγχυση μεταξύ δικών μας και σκοπιανών προϊόντων .
- Στα διεθνή φόρα, αθλητικές εκδηλώσεις κ. α, επιμένουν προκλητικά να χρησιμοποιούν το "Μακεδονία" σκέτο.
Παρά ταύτα ο κος Αρχηγός συνεχίζει απτόητος τον αριστερό χαβά του.
Νομίζει πως "έγραψε ιστορία ή πως βρέθηκε προς τη σωστή της πλευρά (Σ.Σ με ό, τι αυτό - δεν; -σημαίνει) και βέβαια δεν ανήκει σε όσους σύρονται πίσω της". Ιστορική ... προπόρευση ή κωμικό ιστορικό (μη) προηγούμενο;
Βέβαια -εκ του αποτελέσματος- επάγεται ότι αγνοεί πως υπάρχουν και τα ...αζήτητα της Ιστορίας (παρά το ότι - αθέλητα; -φρόντισε να τοποθετηθεί ο ίδιος και οι σύντροφοί του καθώς και ο τότε Υπουργός του των Εξωτερικών. Αλήθεια γιατί ακόμη δεν δίνεται στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησής του; Από αιδημοσύνη ή εθνική υπερηφάνεια;).
Εκείνο όμως που ενοχλεί είναι η εμμονή στην υπεράσπιση και διαφήμιση του λάθους από μέρους αυτών που το διαπράττουν, αντί της οφειλόμενης συγγνώμης ή σιγής. 
Η προσπάθεια  να  υποστηρίξεις  μια αποτυχία - με εθνικές αρνητικές για την χώρα σου επιπτώσεις - υβρίζοντας όσους διαφωνούν μαζί σου, κατατάσσοντας  τους  σε ακροδεξιούς, χρυσαυγίτες, φασίστες, κ. α παρόμοια, απαιτεί απύθμενο θράσος. Καθώς και άγνοια των συνεπειών υπέρβασης των ορίων του  αυτοθαυμασμού  και  της  αυτοέκθεσης.
Σήμερα όλοι - πλην "Αριστερο(αργο)στροφων Λακεδαιμονίων", διαπιστώσαμε το μέγεθος της, τότε αποτυχημένης για την Ελλάδα συμφωνίας.

Όσοι τότε αντιδρούσαμε κακοχαρακτηριστήκαμε από Ελληνόφωνους συντρόφους ως Φασίστες, Ακροδεξιοί κ. α κοσμητικά παρατσούκλια.
Δώσαμε τόπο στην οργή. Το κατάπιαμε (όχι βέβαια όλοι).
Αλλά σήμερα; Μετά τα αποκαλυπτήρια του φιάσκου - κατάπτυστης συμφωνίας - γιατί συνεχίζουν τα αποτυχημένα αθύρματα του κου Ζάεφ, της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ να αυτοθαυμάζονται; Αυτό υπερβαίνει τα όρια του κωμικοτραγικού αλλά εμφανίζει και εικόνα απεχθούς προκλητικότητας. Η τελευταία έγκειται στο γεγονός ότι εξακολουθούν να θεωρούν Ακροδεξιούς, Φασίστες, Χρυσαυγίτες, όλους όσους δεν τους υμνολογούν και αντιδρούν ακόμη.  Παρά το ότι φρόντισαν - ιστορικά - να τους δικαιώσουν πλήρως οι Σκοπιανοί με την εκνευριστική ασυνέπειά τους.




ΥΓ (Τα έχω ξαναγράψει αλλά ... ) Είναι λάθος οι επιθέσεις σε πρόσωπα, κόμματα, ιδεολογίες, ανάρμοστες (εθνικά) συμπεριφορές ή διανοητικές ανεπάρκειες. Το πρόβλημα , άρα και η επιβεβλημένη μομφή, δεν ανήκει στους "δράστες φυσικούς αυτουργούς   πολιτικούς" . Ανήκει στους "ηθικούς αυτουργούς -ψηφοφόρους" που είτε εθελοτυφλούν, είτε αδυνατούν να επιλέξουν με αντικειμενικά, βάσει των πεπραγμένων τους πρόσωπα σε ύπατα αξιώματα!
Ενός κακού μύρια (και Σκοπιανά) έπονται !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου