Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Ο Θανάσης Καρτερός βλέπει «υπερβολές, φραστικές ρήξεις, ανέξοδες προκλήσεις» στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε άρθρο του στην «Αυγή», με τίτλτο «Ο Μητσοτάκης φυλλοροεί, αλλά...» ο αρθρογράφος Θανάσης Καρτερός διαβλέπει ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση με την υπόθεση των Τεμπών, αλλά δείχνει να διαφωνεί και με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει «Αντιπολιτευτικές αφέλειες απέναντι σε τέτοια στάση δεν συγχωρούνται. «Δεν ντρέπεστε;» αναφώνησε μαινόμενος σε κάποια στροφή της ομιλίας του, απευθυνόμενος στη δημοκρατική αντιπολίτευση. Δεν έχουν, βέβαια, κανένα λόγο να ντρέπονται, το αντίθετο μάλιστα. Έχουν, όμως, εκατό λόγους να είναι σοβαροί, μετρημένοι, σεμνοί στη σκιά μιας τραγωδίας. Οι του ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα, που ξέρουν από πικρή πείρα ότι υπερβολές, φραστικές ρήξεις, ανέξοδες προκλήσεις και προτάσεις ποτέ δεν ωφέλησαν. Ότι χρειάζονται σήμερα περισσότερο από ποτέ επίγνωση και περίσκεψη. Γείωση, στην οποία ορκίζονται».

Και συνεχίζει στην κριτική του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «θολούρα και σκοτάδι»:

«Η αναμέτρηση στη Βουλή και τα προεόρτια έδειξαν με δυο λόγια τη γύμνια του Μητσοτάκη. Και τους κινδύνους που αυτή συνεπάγεται. Ανέδειξαν, όμως, και αδυναμίες από δω μεριά. Που απαιτούν αντιμετώπιση με ειλικρίνεια, κριτική, συλλογικότητα. Για να συνδυαστεί η εκλογική ήττα της Ν.Δ. με την προοδευτική προοπτική. Και όχι με τη θολούρα και το σκοτάδι που ενεδρεύει…»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου