Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΡΑΤΟ ΔΩΣΑΜΕ ΕΝΑΝ ΟΡΚΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΘΥΜΗΣΩ ΛΙΓΟ

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.
Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.
Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.
Να εκτελώ προθύμως και
άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.
Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.
Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.
Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.
Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης.


ΓΙΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΗΝΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ,ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ(ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ),ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΩΝΩΝ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ.ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΦΥΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΟΛΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΟΙΠΟΝ.ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΤΕ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΑΘΗΝΑ.ΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου