Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τι κοινό έχουν η Goldman Sachs, J P Morgan και UBS με το ΚΚΕ; Υπάρχει μια ομοιότητα που εκπλήσσει…

 
Είναι ποτέ δυνατόν από την μια πλευρά η Goldman Sachs, η J P Morgan που αποτελούν τον πυρήνα του νεοκαπιταλιστικού ρεύματος της αμερικανικής οικονομίας και από την άλλη το ΚΚΕ να έχουν κάτι κοινό;
Είναι ποτέ δυνατό η UBS η μεγάλη ελβετική τράπεζα με τους πλείστους έλληνες καταθέτες που εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή καπιταλιστική αντίληψη του banking να έχει κάτι κοινό με το ΚΚΕ;



(Για να πάρουμε και μια θέση δεν ασπαζόμαστε τις γενικές θέσεις του ΚΚΕ τις θεωρούμε ιδεολογικά έωλες και ανεφάρμοστες και μη συμβατές με την δική μας αντίληψη περί ελεύθερης αγοράς – ας μας συγχωρήσουν οι φίλοι αναγνώστες που προέρχονται από το ΚΚΕ) αλλά κατάφερε το ΚΚΕ να έχει την ίδια θέση και στρατηγική με την Goldman Sachs, την J P Morgan, την UBS, το Γερμανικό IFO και πλήθος ξένων.
Η Goldman Sachs θεωρεί ότι η μόνη λύση σωτηρίας για την Ελλάδα είναι το haircut και ακριβώς την ίδια άποψη έχει και το ΚΚΕ ότι θα πρέπει να υπάρξει haircut στο ελληνικό χρέος.
Το ΚΚΕ έχει μια αρκετά καθαρή θέση στην διαχείριση του ελληνικού χρέους  απομείωση ώστε να σωθεί η χώρα.
Παραδόξως την ίδια άποψη έχουν και οι πανίσχυροι επενδυτικοί οίκοι του πλανήτη.
Γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό;
Για να προβούμε και σε μια αντιπαραβολή. Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μεγάλη μάχη αλλά αντί για πολεμοφόδια απλά ετοιμάζει την ταφόπλακα…βλέπε μεσοπρόθεσμο.
Η ΝΔ επίσης δίνει μια μάχη θέτοντας ως αιχμή του δόρατος την ανάπτυξη η οποία είναι αδύνατον να υπάρξει σε μια υπό χρεοκοπία χώρα.
Το ΚΚΕ ένα κόμμα αρκετά αναχρονιστικό με παλαιομοδίτικες αντιλήψεις και σκιώδη ιδεολογία πήρε μια θέση που με όρους ελεύθερης αγοράς είναι μια λύση.
Προφανώς η αφετηρία και τα κίνητρα της πρότασης του ΚΚΕ με των διεθνών οίκων είναι εντελώς διαφορετικά αλλά στο τέλος της ημέρας μετράει το αποτέλεσμα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου