Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012


ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
                            
 ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ 
ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΣΤΑ ΜΕΓΑΡΑ
       Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο (16 Οκτ.12) ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε πομπωδώς με την παλαιοκομματικού τύπου φράση «κατόπιν ενεργειών μου», ότι ανεστάλη και δεν θα γίνει προς το παρόν η συγχώνευση της ΔΟΥ Μεγάρων με την ΔΟΥ Ελευσίνας.
       Ποια είναι η αλήθεια; Αυτή που γράφεται στο πόρισμα της ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ επεξεργασίας και τελικού σχολιασμού του ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΟΥ ( αντίγραφο επισυνάπτεται ), το οποίο λέει κατά λέξη:
       «Προτείνεται η παραμονή στα υφιστάμενα κτίρια, μέχρι να διενεργηθεί διαγωνισμός και να βρεθεί νέο κτίριο, το οποίο θα στεγάσει την ενοποιημένη ΔΟΥ. Επίσης, προτείνεται η λειτουργία
Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στα Μέγαρα.».
        Επομένως, η ΔΟΥ Μεγάρων δεν μεταφέρθηκε προς το παρόν στην Ελευσίνα, επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμα κτίριο, που θα στεγάσει την ενοποιημένη ΔΟΥ και όχι επειδή έκανε παρέμβαση ο κ. Μαρινάκης, όπως ανερυθρίαστα είπε ο ίδιος. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά, που παρουσιάζει ως επιτυχίες του θέματα, που είναι δρομολογημένα από άλλους φορείς.
        Είναι δε ειλημμένη η απόφαση για λειτουργία στα Μέγαρα Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
        Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα πεδίο δόξης λαμπρό για τον κ. Μαρινάκη και την Διοίκησή του, αρκεί βεβαίως να ασχοληθεί σοβαρά με θέματα ουσίας, που αφορούν το σύνολο των δημοτών. Υπάρχει τρόπος, να αλλάξει ο σχεδιασμός και η ενοποιημένη ΔΟΥ να έχει έδρα τα Μέγαρα, το δε Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων να λειτουργήσει στην Ελευσίνα. Και μπορεί να το επιτύχει σχετικά εύκολα, αφού αφήνει να διαφαίνεται, πως έχει ισχυρές προσβάσεις σε πολύ υψηλά ιστάμενα κυβερνητικά στελέχη και με δεδομένο ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε έρθει προεκλογικά στα Μέγαρα, προκειμένου να τον βοηθήσει στην εκλογή του.
        Από την μελέτη του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής, προκύπτει το συμπέρασμα, πως το κυρίαρχο κριτήριο για την έδρα της ΔΟΥ είναι το οικονομικό. Δηλαδή χαμηλό ενοίκιο ή ακόμα καλύτερα κτίριο χωρίς ενοίκιο. π.χ. η ΔΟΥ του Δήμου Αγίας Παρασκευής θα έχει έδρα τον Χολαργό, επειδή σ' αυτόν τον Δήμο διατίθεται κτίριο του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή χωρίς ενοίκιο.
       Υπάρχουν δε πληροφορίες, ότι ο Δήμος Ασπροπύργου προτίθεται να παραχωρήσει κτίριο, προκειμένου η ενοποιημένη ΔΟΥ Ελευσίνας να λειτουργήσει στον Ασπρόπυργο προς εξυπηρέτηση των δημοτών του.
        Προτείνεται λοιπόν προς τη διοίκηση του Δήμου:
ΠΡΩΤΟΝ: Να εξετάσει το ενδεχόμενο παραχώρησης δημοτικού κτιρίου για την εγκατάσταση της ενοποιημένης ΔΟΥ .
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Να πιέσει πολιτικά και να προβάλει ως μεγάλο πλεονέκτημα την προσφορά του συμπολίτη μας κ. Παπαηλία Σωτ., ο οποίος προτίθεται να διαθέσει το υπάρχον κτίριο, που στεγάζει την ΔΟΥ, καθώς και γραφεία στο απέναντι κτίριο, εάν χρειαστεί, για να χωρέσει η ενοποιημένη ΔΟΥ, για δύο (2) χρόνια χωρίς ενοίκιο, για δε τα επόμενα με χαμηλή τιμή ενοικίου.
       Έστω υπόψη, πως το κτίριο, που στεγάζει τώρα την ΔΟΥ Μεγάρων, έχει εμβαδόν 820 τ.μ και όχι 530 τ.μ, όπως ανακριβώς αναγράφεται στο πόρισμα της ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, που δεν αποκλείεται το λάθος αυτό, να είναι σκόπιμο για ευνόητους λόγους. Επομένως το στοιχείο αυτό πρέπει να το χρησιμοποιήσει επιπροσθέτως ο Δήμαρχος, δηλαδή την ύπαρξη έτοιμου, από πλευράς χωρητικότητας, κτιρίου με τα πλεονεκτήματα, που προαναφέρθησαν, για να πείσει, πως και το συμφέρον του Υπουργείου είναι, να λειτουργήσει η ενοποιημένη ΔΟΥ στα Μέγαρα.
       Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και τα στελέχη του συνδυασμού «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» τίθενται στη διάθεση του Δημάρχου, εφόσον το επιθυμεί, προκειμένου να τον βοηθήσουν, όπου αυτός κρίνει σκόπιμο και πρόσφορο, προς επίτευξη του στόχου για επιλογή ως έδρα της ενοποιημένης ΔΟΥ στα Μέγαρα.
       Η επίτευξη του παραπάνω στόχου δεν θα συμβάλει μόνο στην εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και στην ανάπτυξη της δοκιμαζόμενης τοπικής οικονομίας. Με δεδομένη δε την απομάκρυνση ήδη αρκετών Υπηρεσίων, που αν συνεχισθεί, θα καταστήσει την πόλη από πρωτεύουσα Επαρχίας σε χωριό, αυτό είναι επιβεβλημένο, περισσότερο από ποτέ, να γίνει.

Γρηγόρης Σταμούλης
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου