Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ο 14χρονος Θανάσης που θα μπορούσε να γίνει πρωθυπουργός της Αυστραλίας

«Αν ο επόμενος πρωθυπουργός είναι Αβορίγινας αυτός θα θα μπορούσε να είναι ο -και ελληνικής καταγωγής- Θανάσης Τηλιακός».

Με τον ανωτέρω τίτλο η ιστορία του νεαρού ομογενή Θανάση Τηλιακού έγινε γνωστή μέσα από την εφημερίδα «The Australian» που του έκανε ολόκληρο αφιέρωμα.

Μέλος της φυλής των Αβοριγίνων Γκουριτζί, που βρίσκεται περίπου 460 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Κάθριν, στη βόρεια Αυστραλία, ο 14χρονος Θανάσης μπορεί να περηφανεύεται όχι μόνο για την ιθαγενή του ιδιότητα, αλλά και την ελληνική του καταγωγή από το όμορφο νησί της Καλύμνου.

Ελεγείες και ποιήματα θα μπορούσαν να γραφτούν για την επιμονή και το πείσμα του Θανάση που δεν συμβιβάστηκε με τις λιγοστές πιθανότητες εξέλιξης που θα μπορούσε να έχει στο Ντάργουϊν και αναζήτησε καλύτερες προοπτικές μέσω της εκπαίδευσης σ’ ένα καλό κολέγιο. Μετά από μια σειρά συνεντεύξεων, κατάφερε να γίνει δεκτός στο Scots College στο Σίδνεï, ένα από τα πιο ξακουστά κολλέγια της Αυστραλίας, λαμβάνοντας υποτροφία ύψους 55.000 δολαρίων!

Ο Θανάσης μεγάλωσε στο Ντάργουϊν με τη γιαγιά του Ελέν, η οποία και ανέλαβε την κηδεμονία του, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 18 μηνών.

«Η μητέρα μου δεν ήταν πολύ ικανή να μας μεγαλώσει…. Πιστεύω ότι η γιαγιά μου έκανε καλή δουλειά, εφόσον είμαι εδώ που είμαι». Αυτά είναι τα λόγια του ώριμου Θανάση που με την επιμονή του και τη λαχτάρα του για μάθηση κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Η κυρία Μπιν Σαλίκ, ομότιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Charles Darwin είναι η πρώτη ιθαγενής Αυστραλή που εργάστηκε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της Αυστραλίας και η πρώτη που απέκτησε διδακτορικό πάνω στην εκπαίδευση, από το Χάρβαρντ.

«Είναι ένα πανέξυπνο παιδί με ανήσυχο πνεύμα. Με παρακάλεσε να τον βοηθήσω να μπει εσώκλειστος στο κολλέγιο και να πείσω τη γιαγιά του Ελέιν να τον αφήσει», λέει για τον Θανάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου