Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Έκθεση: Στόχοι του ΟΗΕ η εξάλειψη της φτώχειας και η πράσινη οικονομία

Ο ΟΗΕ θα πρέπει να θέσει ως προτεραιότητά του μέχρι το 2030 την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας στον κόσμο και την προώθηση της «πράσινης» οικονομίας, εκτιμά η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνέταξε τη σχετική έκθεση υπό την προεδρία των ηγετών της Βρετανίας, της Ινδονησίας και της Λιβερίας.

Σύμφωνα με την έκθεση που υποβλήθηκε σήμερα στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, η διασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών, ο αγώνας κατά των ανισοτήτων και της διαφθοράς, η πρόληψη των συγκρούσεων και η καλή διακυβέρνηση είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις «για να πιστέψουμε ότι είναι εφικτός ένας καλύτερος κόσμος».
Οι νέοι στόχοι θα πρέπει να οριστούν επακριβώς και να επικυρωθούν από τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών του Οργανισμού μέσα στα επόμενα δύο χρόνια χωρίς ωστόσο να είναι δεσμευτικοί.
Στην έκθεση διαπιστώνεται επίσης ότι στα 13 τελευταία χρόνια παρατηρήθηκε η γρηγορότερη μείωση της φτώχειας στην ιστορία της ανθρωπότητας, ωστόσο μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν κάτω από το όριο της απόλυτης φτώχειας, με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα.
Εκτός από την εξάλειψη της φτώχειας, η έκθεση θέτει ως στόχους την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, την εκπαίδευση, την υγεία, τη διατροφική ασφάλεια και την πρόσβαση στο νερό.
Στο κείμενο τονίζεται ότι θα πρέπει επίσης να δημιουργηθούν βιώσιμες θέσεις εργασίας και μια ισόρροπη ανάπτυξη, να δοθεί έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να προστατευθεί η βιοποικιλότητα.

Το κείμενο συντάχθηκε από 27 προσωπικότητες διεθνούς κύρους που ανέλαβαν να καθορίσουν τους νέους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης για το διάστημα 2015-30. Συμπρόεδροι της επιτροπής ήταν ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον και οι πρόεδροι της Ινδονησίας και της Λιβερίας, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο και Έλεν Τζόνσον Σιρλέιφ.

Στην επιτροπή μετείχαν μεταξύ άλλων η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας, η σύζυγος του Νέλσον Μαντέλα Γκράσα Μασέλ και ο πρώην γενικός διευθυντής της γαλλικής Υπηρεσίας Ανάπτυξης Ζαν-Μισέλ Σεβερινό.

 ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου