Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Να προχωρήσει το αντιρατσιστικό ζητά η Αφροδίτη Αλ Σαλέχ. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

Να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η διαδικασία για την έγκριση, από τη βουλή, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, αξιώνει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ ΜΠΕ η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της ΚΕ του Κινήματος, ενόψει και της σύσκεψης, τη Δευτέρα, του πρωθυπουργού με τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. «Εμείς λέμε ότι η μικροπολιτική δεν έχει χώρο, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό» τόνισε σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. αλ Σάλεχ κατηγορώντας τη ΝΔ ότι «κάνει πίσω για λόγους πολιτικού κόστους».... Σημειώνει, δε, ότι «το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία και η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ δεν θα κάνει πίσω σε αυτό».
Το μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ με την κατάθεση πρότασης νόμου τον Μάρτιο του 2013. Υπενθύμισε ότι είναι η δεύτερη προσπάθεια να φέρει το ΠΑΣΟΚ ένα τέτοιο νομοσχέδιο από το 2011.

«Το νομοσχέδιο αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί. Ενστάσεις υπάρχουν και από το ΠΑΣΟΚ, καθώς ζητάμε βελτιώσεις σε ό,τι αφορά την αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων, την προστασία των θυμάτων, το ζήτημα της επιβαρυντικής ποινής για το ρατσιστικό κίνητρο» τονίζει η Αφροδίτη αλ Σάλεχ και προσθέτει: «Το πνεύμα του νόμου έχει να κάνει με το εξής: είναι μια προσπάθεια για τη θεσμική θωράκιση της δημοκρατίας από όσους θέλουν να την καταλύσουν. Με αυτό δεν μπορεί να διαφωνεί κανένα δημοκρατικό κόμμα.

Με το να αντιπροτείνει κανείς έναν νόμο του 1979 για να αντιμετωπίσει το 2013 το πιο επικίνδυνο φαινόμενο από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο –φαινόμενο που έχει εμφανιστεί στη χώρα μας και τείνει να επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη-είναι γελοίο και ιστορικά προσβλητικό. «Να προχωρήσει εδώ και τώρα η διαδικασία έγκρισης» σημειώνει.

Στο ερώτημα μήπως ήταν βιαστική η κίνηση του υπουργού Δικαιοσύνης, η κ. αλ Σάλεχ απαντά: «Όχι βέβαια. Έχει μεγάλη καθυστέρηση. Είναι πολύ φυσιολογικό να πάει στη νομοπαρασκευαστική επιτροπή, όπου θα καταθέσει το κάθε κόμμα τις δικές του σκέψεις, ενστάσεις και προσθήκες. Είναι εντυπωσιακό ότι η ΝΔ είχε συμφωνήσει με το νομοσχέδιο αυτό και την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε παραστεί στην εκδήλωση στον Άλιμο στις 21 Απριλίου, όπου παρουσιάσαμε το νομοσχέδιο και το είχε χαιρετήσει. Τώρα, η ΝΔ κάνει πίσω για λόγους πολιτικού κόστους. Εμείς λέμε ότι η μικροπολιτική δεν έχει χώρο, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον νεοναζισμό και τον ρατσισμό».

«Το διακύβευμα είναι η ίδια η δημοκρατία και η δημοκρατική παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, δεν θα κάνει πίσω σε αυτό», υπογραμμίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου