Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Ούτε κουβέντα για το'' κατοχικό '' ο Αλ. Τσίπρας στη Γερμανία!

Φαίνεται ότι οι μεγαλοστομίες περί διεκδίκησης του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία είναι ρητορικά σχήματα για εσωτερική κατανάλωση, αφού ο Αλέξης βρέθηκε στη Γερμανία και δεν τόλμησε να θέσει το θέμα στην ομιλία του, μετά την αρνητική θέση που έλαβε το αριστερό κόμμα «Die Linke».
Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε μια περίφημη προεκλογική ομιλία με βάση πάντα τη γνωστή συνθηματολογία που ακολουθεί και στο εσωτερικό μιλώντας για την ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.

 Εν ολίγοις, ο στόχος είναι η πανευρωπαϊκή επανάσταση για συνολική ανατροπή του οικονομικού μοντέλου, όχι η άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων σε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο…

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στη Μέρκελ για την πολιτική που ακολουθεί, κατηγορώντας την ότι χρηματοδοτεί τις τράπεζες και όχι τους λαούς, ενώ συνθηματολογώντας ξανά, γενίκευσε λέγοντας, ότι οι πλούσιοι εξακολουθούν να μην φορολογούνται.
Δηλαδή, για να το κατανοήσουμε, ακόμα κι αν ήταν η φορολογία εξισωμένη απόλυτα, κάποιος βγάζει π.χ. 20.000 ευρώ και πληρώνει φόρο 4.000 ευρώ, ενώ κάποιος που βγάζει 2.000.000 ευρώ,  θα κατέβαλε 400.000 ευρώ, σημαίνει ότι δίνει λίγα, δεν φτάνουν και θα πρέπει να δίνει τουλάχιστον τα μισά στον κάθε Τσίπρα για να κάνει πράξη το σοσιαλιστικό του όραμα.

Το πρόβλημα είναι από πού ακριβώς θα εισπράξει φόρους εάν οι «κακοί πλούσιοι» τεθούν υπό διωγμό και αποχωρήσουν – διότι μπορούν να το κάνουν – από τη χώρα που θέλει να παραστήσει τον συνεταίρο της κάθε επιχείρησης, ενώ ειδικά στην περίπτωση κρατών όπως του ελληνικό, δεν προσφέρει απολύτως τίποτε ανταποδοτικά και οι πολιτικοί κάνουν «κοινωνική πολιτική» πετώντας χρήματα δεξιά-αριστερά για να παραστήσουν τους φιλολαϊκούς και να έχουν την «κουτάλα» της εξουσίας στα χέρια, πάντα με ξένα λεφτά.
Πραγματικά αρρωστημένη και παρασιτική αντίληψη και δεν ανήκουμε κατά καμία έννοια, όχι στα μεγάλα, ούτε καν στα μεσαία εισοδήματα… Ευτυχώς που ο Τσίπρας επανήλθε στη λογική στη Γερμανία, λέγοντας ότι η γερμανικής έμπνευσης στρατηγική της λιτότητας αποδείχθηκε καταστροφική για την Ελλάδα και θα καταστρέψει και την Ευρώπη.
 defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου